Nogomet

Guardiola: Želim si sovražnikov, takšni ljudje me motivirajo

Manchester, 03. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je za trenerjem Manchester Cityja in serijskim zmagovalcem Pepom Guardiolo uspešna sezona, v kateri je osvojil 'domači trojček', pa se mu je znova izmuznila lovorika Lige prvakov. Kljub namigovanjem o njegovem odhodu 48-letni Katalonec zatrjuje, da mu motivacije me manjka. Za španske medije je spregovoril o pravkar končani sezoni, morebitnem povratku Neymarja v Barcelono in vmešavanju politike v šport.

Pep Guardiola se je v svojih prvih treh sezonah pri Manchester Cityju razveselil že šestih lovorik. Dvakrat so bili meščani najboljši v angleškem prvenstvu, dvakrat v ligaškem pokalu, po enkrat pa so dvignili lovoriko v FA pokalu in angleškem superpokalu oz. "Community Shieldu". Guardiola pa zasluge za svoje uspehe pripisuje tudi svojim kritikom in sovražnikom, ki mu, kljub vsem lovorikam, radi omenijo poraze v Ligi prvakov, ki je ni osvojil že vse od leta 2011. "Mislim, da je to zgolj neka pot, ki je polna preizkušenj, sam pa moram najti način, kako jo prehoditi čim bolj uspešno. Kot trener in javna osebnost potrebujem sovražnike. Potrebujem kritike. To so ljudje, ki ti s svojim dvomom dajejo spodbudo in te ženejo, da si naslednjič še boljši. Seveda bi rad osvojil Ligo prvakov, a to je tekmovanje, kjer so razlike med nasprotniki najmanjše. V izločilnih bojih te vkjučno s finalom čaka sedem izjemno težkih tekem. Dal bi vse, da bi letos lahko bil tam namesto Tottenhama ali Liverpoola, ampak tak je nogomet," je bil jasen Guardiola.

Pep Guardiola velja za serijskega osvajalca lovorik. Nič drugače ni pri Manchester Cityju.
Pep Guardiola velja za serijskega osvajalca lovorik. Nič drugače ni pri Manchester Cityju. FOTO: AP

Eden izmed najpogostejših argumentov, ki ga kritiki uporabljajo proti Guardioli, je količina denarja, ki ga Španec porabi za svoje okrepitve, ki je, v primerjavi z ostalimi klubi, astronomska. "Brez investicij, ki smo jih opravili, ne bi bili, kjer smo sedaj. Kupoval je Chelsea, Real Madrid je že zapravil več kot 300 milijonov, Barcelona je prav tako že nekajkrat za igralca namenila več kot 100 milijonov. Ko sem prišel v Manchester, sta osrednja branilca štela 34 let. Potrebovali smo svežino," se je branil Guardiola, ki si, prav tako kot njegov največji trenerski rival Jose Mourinho, želi v prihodnosti sesti na klop reprezentance. "Želim si voditi reprezentanco. Želim biti del SP, saj me spominja na Ligo prvakov. Prednost dela pri reprezentanci je to, da imaš na voljo 400 igralcev."

"Politika in šport sta postala nerazdružljiva."

Čeprav je bil s strani nogometnih in političnih veljakov že večkrat opozorjen, naj se ne vmešava o vprašanjih o osamosvojitvi Katalonije, pa se Guardioli zdi, da sta nogomet in politika že preveč prepleteni temi, da bi ju lahko zdaj na silo ločevali. "Tisti, ki so me kritizirali zaradi mojega mnenja, ne razumejo, da sta nogomet in politika skoraj eno. Če lahko novinar izrazi svoje mnenje, zakaj ne bi smel jaz povedati, kaj si mislim o nepravičnostih, ki jih španska politika redno greši proti Kataloncem. Sedem ljudi že dve leti povsem neupravičeno sedi v zaporu. Ljudstvo se je odločilo, da bo izrazilo svojo voljo, jaz pa tega naj ne bi smel komentirati," je svoje stališče zagovarjal Guardiola, ki se je v intervjuju za španske medije dotaknil tudi najbolj razvpitega prestopa v letošnjem prestopnem roku. Neymarjevega povratka v Barcelono. Ta si po dveletni avanturi pri PSG želi vrniti, a Guardiola, ki je klub zapustil dobro leto pred Neymarjevim prihodom iz Santosa, ni prepričan, da bi bila to najboljša poteza za Brazilca. "Nobenega dvoma nimam o njegovem talentu, a nisem prepričan, da bi bilo najbolje zanj, če bi se vrnil. Bi lahko znova bil tako dominanten igralec?"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
03. 07. 2019 11.43
+4
Pep, prav imaš!
Brcavrit
03. 07. 2019 07.50
-11
O solzah Messija po izpadu iz Cope pa zopet nič. Pa tako lepo je zgledalo.