Nogomet

Guardiola še ni našel odgovora, zakaj toliko porazov

Manchester, 06. 07. 2020 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Manchester Cityju ob koncu sezone v Premier League ne bodo odpirali šampanjca, saj bodo po dveh zaporednih naslovih državnih prvakov Cityja naslov slavili v Liverpoolu. Trener Pep Guardiola pa se ubada z vprašanjem, kako zmanjšati število porazov v prvenstvu: v tej sezoni je City izgubil devetkrat, največkrat, odkar je Katalonec na manchesterski klopi.

Nogometaši Cityja so v dosedanjem poteku sezone v Premier League na 33 tekmah zbrali 21 zmag, tri remije in devet porazov. Zasedajo drugo mesto na lestvici in so si zagotovili nastop v Ligi prvakov za naslednjo sezono, kar se tiče državnega naslova pa so že nekaj časa brez možnosti, saj si ga je zagotovil Liverpool (29 zmag, dva remija, dva poraza).

Za Pepa Guardiolo, trenerja Cityja, je devet ligaških porazov v eni sezoni najslabša statistika v njegovi trenerski karieri, toliko jih ni doživel v prejšnjih službah pri Barceloni in münchenskemu Bayernu, niti na klopi Cityja, odkar je trener sinjemodrih. Katalonec, ki se zelo analitično loteva izzivov, še ni našel odgovora, zakaj so njegovi igralci tolikokrat morali igrišče zapustiti sklonjenih glav: "Igrali smo zelo dobro, a ni bilo dovolj, da bi zmagovali. Tudi meni je težko poiskati razloge za to, vendar je treba vztrajati in se pogovarjati o tem, kako doseči čim več." 

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

City je osvojil zaporedni naslov državnega prvaka v letih 2018 in 2019, enkrat celo z rekordnim izkupičkom stotih točk, zato motivov za naprej ne manjka: "Sem prepričan, da smo lahko spet najboljši, ker imamo enako moštvo in lahko ponovimo, kar nam je uspelo v prejšnjih sezonah.  Ne moremo reči, da ne dosegamo dovolj golov, saj smo v tem elementu prvi (81 golov na 33 tekmah, Liverpool jih je dosegel 72, op.p.), ustvarimo si veliko priložnosti, poleg tega smo ekipa, ki ponudi tekmecem najmanj  priložnosti za doseganje golov, pa smo vseeno izgubili veliko tekem."

City je sicer osvojil pokalno lovoriko (Carabao Cup), dobre možnosti imajo tudi v Ligi prvakov, saj imajo prednost po prvi tekmi proti madridskemu Realu (2:1), čaka jih tudi še nastop v finalu ligaškega pokala (FA Cup).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
06. 07. 2020 18.22
-1
Težko je motivirati igralce, ko nič več ne odloča. Sicer so igrali na en gol, ampak pride dan, ko žoga enostavno ne gre v gol. Proti Liverpoolu je bilo drugače, tam je šlo za prestiž.
HalaCr77
06. 07. 2020 16.19
-2
slab trener,enostaven odgovor
KeepTheBlueFlagFlyHigh
06. 07. 2020 16.25
+0
Se strinjam. Poleg tega pa jim bo poleti veliko igralcev hotelo oditi, če ne bo Lige prvakov za Shitty.
HalaCr77
06. 07. 2020 17.44
+2
Roglič šampion
08. 07. 2020 13.01
-1
Halacr7 Kdor pravi da je pep slab trener o nogometu nima pojma.