Nogomet

Guardiola: Morda je pred mano ena najpomembnejših tekem

Manchester, 16. 05. 2023 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo nas čaka še drugi povratni polfinalni obračun elitne Lige prvakov. Na Etihadu se bosta za vstopnico v veliki finale, ki bo 10. junija v Istanbulu, udarila domači Manchester City in španski Real Madrid. Tekma se je v Španiji končala neodločeno, rezultat je bil 1:1. Za domače je mrežo zatresel Vinicius Junior, za goste je bil uspešen Kevin De Bruyne. Strateg moštva iz Manchestra je prepričan, da bodo morali za napredovanje pokazati precej boljšo igro, kot je bila tista v preteklem tednu. Poleg tega je dodal, da bo City v igro skušal bolj vključiti Erlinga Haalanda, ki je bil na Santiago Bernabeu na trenutke kar nekoliko izključen. "Čustva so in bodo intenzivna. Tako mora biti. Toda to ne bo dovolj, da premagamo ekipo, kot je Real Madrid."

Španski strateg Pep Guardiola je na torkovi tiskovni konferenci napovedal, da ima v mislih jasen načrt, kako bo svoje moštvo še bolje pripravil na povratni obračun proti madridskemu Realu. Svojim igralcem je večkrat povedal, da morajo svojo predstavo bistveno izboljšati, če želijo znova zaigrati v velikem finalu. Manchester Cityju je to uspelo le leta 2021, ko jih je na Portugalskem ugnal londonski Chelsea z rezultatom 1:0. Tokrat je še vse odprto, domača zelenica, predvsem pa domači navijači bodo zagotovo voda na mlin Angležem. "Potrebujemo nekoliko boljši načrt igre, malo se bo treba prilagoditi," so bile njegove besede pred odločilno tekmo. "Ustvariti moramo več priložnosti za naše napadalce. Igramo proti Real Madridu, enemu izmed najtežjih možnih nasprotnikov v tem tekmovanju. To je velik izziv!" Da bodo Madridčani zagotovo težak nasprotnik, priča dejstvo, da gre za najtrofejnejšo ekipo v tem tekmovanju. Najprestižnejšo lovoriko v svetu nogometa so v zrak dvignili že 14-krat. Milan ima na drugem mestu sedem naslovov, Liverpool in Bayern na tretjem šest.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

Obračun lahko v sredo od 20. 30 ure spremljate na Kanalu A in VOYO. V bogatem studijskem delu se bo Sanji Modrić pridružil Slaviša Stojanović. Z vami bo kot vedno tudi komentator Tomaž Lukač.

"Moramo igrati dobro, to ne sme ostati le želja. Sproščeni moramo biti in narediti to, kar počnemo že več let. Igralci bodo morali pokazati neverjetno predstavo, če želijo premagati Real. Imam nekaj idej, da bi lahko bili boljši v napadu, da bi bilo vse bolj tekoče. Mislim, da je na domačem terenu to bolj lahko izvedljivo, ker se počutimo doma, svobodno. Moramo samo biti to, kar smo," še pove Guardiola.

"Upam, da boste vse to lahko videli jutri na igrišču. Več vam ne morem povedati, sicer bi lahko Carlo (Ancelotti op. p.) to slišal. Ne želim preveč razmišljati. Ko sem prišel sem, mi niso rekli zmagaj v Ligi prvakov, rekli so poskušaj narediti najboljše, kar lahko. Osvojili smo vse naslove razen tega, seveda si ga želimo. Ljudje mislijo, da smo blizu, jaz pa mislim, da smo še daleč. Kljub vsemu pa je to, da smo tukaj, kjer smo, izpolnitev sanj. Nihče ne ve, kaj bo v prihodnosti. Sedaj smo tukaj in moramo narediti največ," še doda. "Morda je pred mano ena najpomembnejših tekem, kar sem tukaj. Igralcem pravim, živite, uživajte v tem trenutku," še zaključi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
17. 05. 2023 10.44
-5
pepćek trener biti je lahko,od 2001 vse podkupljeno,nato v milijonski klub,ki so hitro dojeli da je prevara od trenerja,nato pa v milijardski,arabci pa itak vemo kaj znajo o nogometu,,,,
fihner
17. 05. 2023 14.21
+0
zapiramvamusta
17. 05. 2023 08.31
-4
Vidno živčen je bil na konferenci.Zaveda se da je morda naletel na prevelik zalogaj.Naletel je na nogometno galaksijo:)Danes bo vsekakor napeto in zanimivo.
blef
16. 05. 2023 19.38
+4
...morda ...kakšna je to misel. Je ali ni. Jaz pravim je in nič morda.
cripstoned
16. 05. 2023 18.43
-2
jasno zakaj...v kolikor zmaga real, pep leti in city začne razapadati...letos je zadnja priloznost za de bruyneja, de silvo in se koga da osvojijo ligo prvakov in upam da jim to ne uspe...verjamem da bodo tudi na zadnji tekmi letos imeli sodniško pomoč kot na lanskih dveh lani in 1.letos...ampak dejstvo je da verjamem v real ki gre v tekmo z manjšim psihičnim pritiskom in z večjimi izkušnjami...čeprav je letos citz izgubil doma samo eno tekmo verjamem da bo real 2.ekipa ki bo šokirala umetne...real je tukaj da topi plastiko in to dela že vrsto let...
cripstoned
16. 05. 2023 18.31
-1
Vamos campeeeone...ni predaje...a por la 15*..