Nogomet

Guardiolo skrbi za Haalanda: 'Upam, da ne bo preveč pil in jedel'

Manchester, 25. 10. 2022 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno prvenstvo v Katarju, ki bo letos potekalo med 20. novembrom in 18. decembrom, bo klubski nogomet na najvišji ravni zaustavilo za več kot mesec dni. Klubskim trenerjem preglavic ne bodo povzročale zgolj skrbi za igralce, ki bodo na omenjenem tekmovanju igrali, ampak tudi za tiste, ki na mundialu ne bodo nastopali. Erling Haaland bo danes s svojim klubom zaigral na stadionu svojega nekdanjega kluba Borussie Dortmunda. Tekmo, ki bi lahko že odločila o zmagovalcu skupine G, si boste lahko ogledali Kanalu A in VOYO ob 20.40.

Čeprav najboljši strelec Manchester Cityja Erling Haaland z Norveško ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, njegovega klubskega trenerja Pepa Guardiolo skrbi, kako bo strelec 22 zadetkov v vseh tekmovanjih skrbel za svoje telo med daljšim odmorom. "Zagotovo bo v Marbelli in na Norveškem. Kako popoln bo v drugi polovici sezone, bo odvisno od tega, kako se bo obnašal v Marbelli," je načrte svojega varovanca pred svetovnim prvenstvom opisal Guardiola.

Tekmo Borussia Dortmund - Manchester City si boste na Kanalu A in VOYO lahko ogledali od 20.40.

"V Marbelli ima hišo in zagotovo bo šel tja. Igral bo golf, ampak upam, da ne bo preveč jedel in pil ter bo v drugo polovico lige vstopil v odlični fizični pripravljenosti," je dodal trener Cityja. Dodal je, da Norvežan za svoje telo skrbi odlično: "Vedno je prvi, ki pride na trening in zadnji, ki odide. Odlično skrbi za svoje telo." 

Guardiolo razumljivo skrbi, kaj se bo z igralci zgodilo, ko bodo po svetovnem prvenstvu morali praktično takoj nadaljevati s klubsko sezono. Klub iz Manchestra bo prvo tekmo v Premier ligi proti Leedsu moral odigrati že 10 dni po zaključku svetovnega prvenstva. "Videli ste, koliko igralcev je poškodovanih zaradi tega neverjetnega razporeda. Prvič v naših življenjih bo svetovno prvenstvo odigrano med sezono in ne vemo, kaj se bo zgodilo z igralci," je svoje skrbi z zbranimi novinarji podelil španski strateg. Po njegovem mnenju posledice ne bodo zgolj fizične, ampak tudi psihične narave. "Če bo šest igralcev osvojilo naslov svetovnih prvakov, bodo zelo veseli. Drugi bodo mogoče depresivni," je o vzdušju v ekipi po velikem tekmovanju dejal nekdanji trener Bayerna in Barcelone. 

Pep Guardiola in Erling Haaland
Pep Guardiola in Erling Haaland FOTO: AP

Ni pričakoval, da bo Haaland tako dober

Norvežan je letos na 11 tekmah Premier lige dosegel 17 zadetkov, na lestvici strelcev ima pred drugouvrščenim Harryjem Kanom sedem golov prednosti. "Vedel sem, da je igralec, ki je neustavljiv v protinapadih, ko teče 30 ali 40 metrov proti nasprotnikovem golu, nisem pa vedel, kako dober je na kratkih razdaljah. Veliko zadetkov je dosegel, ker se premika zelo dobro in to za napadalca ni preprosto."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bologna2901
25. 10. 2022 16.01
+2
HUSO BOSS
25. 10. 2022 15.56
+2
NAJ SE SPROSTI KAKOR MU PAŠE.. KAJ TI NI JASNO GUARDIOLA..