Nogomet

Haaland Borussio vrnil v boj za Ligo prvakov, Bayern še ni prvak

Wolfsburg, Mainz, 24. 04. 2021 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

V derbiju 31. kroga nemške Bundeslige je Borussia iz Dortmunda na gostovanju pri Wolfsbrugu slavila z 2 : 0, s čimer se je vrnila v boj za eno od štirih mest, ki prinašajo nastope v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. Zopet pa se je izkazalo, da v taboru Bayerna ni vse tako, kot bi moralo biti. Bavarci so ob vrnitvi Roberta Lewandowskega izgubili proti Mainzu (1 : 2) in s tem zapravili možnost, da bi tudi matematično potrdili nov naslov. V zadnji sobotni tekmi pa je Bayer Leverkusen ugnal Eintracht Frankfurt s 3:1.

Statistika tekme Mainz – Bayern
Statistika tekme Mainz – Bayern FOTO: AP

Pred današnjim krogom nemške lige je bilo v taboru Bavarcev vse pripravljeno za novo slavje na domači sceni. Če bi Bayern upravičil status favorita in zmagal, bi imel pred zadnjimi tremi krogi v sezoni neulovljivo prednost pred Leipzigom, ki bo sicer svojo tekmo igral v nedeljo.

Toda Mainz je še enkrat pokazal zobe v boju z bavarskim velikanom in tekmecu preprečil predčasno slavje za deveti naslov prvaka v nizu in skupno 31. v klubski zgodovini. Pri Bayernu se je po šestih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe kolena vrnil prvi strelec Robert Lewandowski, a niti on ni poživil blede predstave izbrancev Hansija Flicka. Domači so povedli že v tretji minuti, ko je zadel Jonathan Burkardt, premoč domače zasedbe v prvem delu je potrdil Robin Quaison v 37.

V drugem delu so bili sicer gostje boljši, a so skoraj do konca ostali brez zadetka. Častnega je potem v izdihljajih tekme dosegel prav Lewandowski, ki pa tudi s 36. zadetkom v sezoni ni mogel spremeniti poteka dvoboja. Na lestvici imajo Bavarci začasno še vedno deset točk prednosti, a bi jo lahko Leipzig v nedeljo z zmago znižal na sedem, to pa pomeni, da bi bil boj za naslov prvaka vsaj teoretično še vedno odprt.

Statistika Erlinga Haalanda proti Wolfsburgu
Statistika Erlinga Haalanda proti Wolfsburgu FOTO: Sofascore.com

Udarec pa je doživel tudi Wolfsburg. Ekipa v zadnjih krogih popušča in je s tokratnim porazom ogrozila tretje mesto. Premagal jo je tekmec v boju za mesta v Ligi prvakov, Borussia Dortmund, ki se je z novimi tremi točkami močno približala. Za uspeh rumeno-črnih pa ima zasluge prvi zvezdnik Erling Haaland – zadel je oba zadetka na tekmi, in sicer v 12. in 68. minuti.

V preostalih sobotnih popoldanskih tekmah je Union Berlin s 3 : 1 premagal Werder Bremen, Freiburg in Hoffenheim sta igrala neodločeno 1 : 1. Na lestvici ima Bayern 71 točk, Leipzig s tekmo manj 61, Wolfsburg 57, Eintracht Frankfurt 56, Dortmund pa 55.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 24. april, izidi:

Freiburg – Hoffenheim 1 : 1 (0 : 1) 
Grifo 81. (11-m.); Kramarić 40. 

Mainz – Bayern München 2 : 1 (1 : 0)
Burkardt 3., Quaison 37.; Lewandowski 90.

Union Berlin – Werder Bremen 3 : 1 (0 : 0)
Pohjanpalo 50., 53., 68.; Selassie 82. 

Wolfsburg – Borussia Dortmund 0 : 2 (0 : 1)
Haaland 12., 68. 
RK: Bellingham 59. (Borussia Dortmund)

Bayer Leverkusen – Eintrach Frankfurt 3:1 (0:0)
Bailey 70., Alario 80., Demirbay 90.; Silva 90. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.