Nogomet

Neustavljivi Haaland kraljeval na prvi tekmi Borussie

Dortmund, 14. 08. 2021 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
1

Borussia Dortmund je novo sezono nemškega nogometnega državnega prvenstva začela z zanesljivo zmago proti Eintrachtu iz Frankfurta s 5:2. Prvak Bayern je v petek igral neodločeno proti Borussii Mönchengladbach, v nedeljo pa bo prvič na delu tudi Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla.

Dortmundčani so na večerni tekmi sobotnega sporeda povedli v 23. minuti, ko je bil natančen kapetan Marco Reus. Nato je Felix Passlack štiri minute kasneje z avtogolom Frankfurtu omogočil izenačenje, vsega sedem minut kasneje pa sta stvari na svoje mesto z zadetkoma postavila Thorgan Hazard in Erling Haaland.

Osupljiva statistika Erlinga Brauta Haalanda na tekmi proti Eintrachtu iz Frankfurta
Osupljiva statistika Erlinga Brauta Haalanda na tekmi proti Eintrachtu iz Frankfurta FOTO: Sofascore.com

V drugem polčasu je vodstvo povišal Giovanni Reyna po še tretji asistenci Haalanda, Norvežan pa je sijajno predstavo kronal v 69. minuti, ko je zabil še drugi gol na tekmi za 5:1. Poraz je v 86. minuti ublažil Jens Petter Hauge. Haaland je bil vpleten v vsak zadetek ekipe iz Dortmunda. Dvakrat je zadel in pri treh zadetkih podal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na preostalih sobotnih tekmah sta visoki zmagi slavila Hoffenheim in Stuttgart. Prvi so s 4:0 v gosteh ugnali Augsburg, Stuttgart pa je doma s 5:1 premagal novinca med prvoligaši Greuther Fürth. Lani četrtouvrščena ekipa bundeslige, Wolfsburg, je z 1:0 ugnala Bochum.

Marco Reus je proti Eintrachtu iz Frankfurta dosegel dva zadetka. Pri obeh mu je podal visokorasli Norvežan.
Marco Reus je proti Eintrachtu iz Frankfurta dosegel dva zadetka. Pri obeh mu je podal visokorasli Norvežan. FOTO: AP

Že v petek je za uvod v nemško prvenstvo Bayern iz Münchna le remiziral proti Borussii Mönchengladbach (1:1). Bavarci sicer lovijo deseti zaporedni naslov prvaka.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 08. 2021 21.52
+1
Dortmund je zacel poletno, sam dvomim, da bi se letos potegovali za naslov v bundesligi, ali pac?