Nogomet

Haaland se zgleduje po očetu: Malo mi še manjka, da bi ga ujel

Dortmund, 21. 02. 2020 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najbolj vročih nogometašev na svetu ta hip, 19-letni Norvežan Erling Haaland, je v izjavah za uradno spletno stran 1. nemške Bundeslige spregovoril o prvem mesecu in pol v vrstah Borussie Dortmund, kjer iz tekme v tekmo premika meje mogočega. Nazadnje je zablestel v osmini finala Lige prvakov z goloma v mreži Paris Saint-Germaina za zmago Dortmunda z 2:1.

Haaland (levo) proslavlja z vratarjem Romanom Bürkijem.
Haaland (levo) proslavlja z vratarjem Romanom Bürkijem. FOTO: AP

"Tu sem le en mesec, a ko so tvoji soigralci tako dobri, je včasih res lahko," je soigralce v vrstah Borussie Dortmund pohvalil norveški zvezdnik Erling Haaland. 19-letni nogometni biser se je v Dortmundu znašel naravnost odlično in po prestopu iz Salzburga v vseh tekmovanjih zabil že enajst golov na sedmih tekmah. Zadnji "dvojček" je še posebej odmeval, saj je Haalandu uspel na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti zvezdniški ekipi Paris Saint-Germaina (2:1).

Zasenčil je tudi dve leti starejšega francoskega asa Kyliana Mbappeja in si prislužil številne pohvale zaradi garaškega dela v napadu in obrambi, medtem pa je Skandinavec v pogovoru za spletno stran 1. Bundeslige z izbranimi besedami spregovoril tudi o soigralcih ‒ Jadonu Sanchu, Marcu Reusu in Thorganu Hazardu, s katerimi se je odlično ujel v napadu.

Igralce svetovne ravni hitro spoznaš
"Gre za res dobre igralce. Že prvič, ko igraš s Sanchom, Reusom, Hazardom ... Jih že poznaš. Tako je z igralci svetovne ravni," je razloge za ekspresno prilagoditev na Dortmund in nemško ligo našel Haaland.

Tega so ob izjemnih predstavah v dresu Salzburga pogosto povezovali s klubi otoške Premier League, kjer je velik pečat pustil tudi njegov oče Alf-Inge Haaland. Nekdanji član Nottingham Foresta, Leeds Uniteda in Manchester Cityja naj bi imel skupaj z vsemogočnim agentom Minom Raiolo po nekaterih informacijah velik vpliv na razplet pogajanj, ki so njegovega sina namesto v katerega od angleških velikanov (najglasneje se je omenjal Manchester United) odpeljala na drugo stran avstrijske meje v Nemčijo.

'Vesno sem govoril, da želim postati profesionalni nogometaš'
"Moj oče je bil zame izvrsten vzornik. Vedno sem govoril, da si želim postati profesionalni nogometaš na visoki ravni. Cilj je tudi, da postanem boljši. On je odigral 34 tekem za norveško reprezentanco in mislim, da več kot dvesto v Premier League, v Angliji, torej mi še malo manjka, da bi ga ujel," je pogovor za spletno stran Bundeslige nadaljeval Haaland in morda namignil, da ga v prihodnosti vendarle čaka selitev v otoški nogomet, ki za Skandinavce praviloma predstavlja obljubljeno deželo.

Šele 19-letni Haaland je imel to srečo, da je z otoškim nogometom tudi odraščal, rojen je namreč v Leedsu, kjer je njegov oče leta 2000 igral za tamkajšnji sloviti klub, ki se trenutno v drugoligaškem Championshipu bori za povratek v Premier League. Podobno vročekrvne navijače kot Leeds ima tudi Haalandova trenutna delodajalka Borussia. Dortmundska stoječa navijaška tribuna, sloviti "rumeni zid", je paša za oči na vsaki tekmi.

"Ko sem prvič prišel na Signal Iduna Park, sem bil seveda na klopi. Slišal sem 'rumeni zid' , ves stadion je pel ... Bilo je fantastično, kot v sanjah," se je tekme s Kölnom (5:1) spominjal Haaland, ki je takrat dosegel dva gola, potem ko je še bolj nepozabno debitiral na gostovanju pri Augsburgu. Takrat je k preobratu za končno zmago s 5:3 prispeval celo hat-trick, zdaj pa se lahko pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov v Parizu osredotoči na lov za Bayernom in Leipzigom v 1. Bundesligi, kjer ima Borussia (42 točk) trenutno tri točke manj od Leipziga (45) in štiri od največjega rivala Bayerna (46).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
22. 02. 2020 12.35
+2
Borusija ima super mlado ekipo in igrajo zelo vsecno ... upam da izprasijo PAG in osvojijo LP ...
Malo_sutra
22. 02. 2020 12.15
-2
Dejte malo rubrike naredit kaj kdo vozi, kako se oblaci, kaksne hise imajo... koga briga ce je dal gol. Ja seveda je dal gol kaj pa naj da drugega. Ce bi dal kos bi blo cudno.
grozjak
21. 02. 2020 21.57
+2
Mino Raiola....zaradi njega Ibrahimovič ni nikoli osvojil nobene resne nagrade...vsakič znova ga je prepričal v selitev in novo premijo ob mastni prodaji..leta bežijo in ni vse v denarju...zagrenjeni komentarji ibre to samo potrjujejo....in z hallandom bo enako, dokler bo bajsi njegov zastopnik....pri barci pa niso neumni, da bi se ukvarjali še z mafijašem...
grozjak
21. 02. 2020 21.58
+2
...pa če halland začne s tribun gole zabijati.....
MarKav
22. 02. 2020 07.09
+3
Ibra je bil telesno in tehnično na nivoju največjih (prednost v višini), glava pa na žalost ne. Škoda.
Brgolino
21. 02. 2020 14.45
+4
Ne razumem reala in barce da ne kupita taksnega igralca...obema bi prav prisel...ali je bil prepoceni?
mmickica
21. 02. 2020 15.12
+5
Sigurno. Pocakaj, da bo cez 100mio, ga bo ziher Barca kupila.
DR.Fejsbuk
21. 02. 2020 15.15
+5
Če bi vedeli, kako klubi funkcionirajo, bi razumeli!
DR.Fejsbuk
21. 02. 2020 15.17
+7
Seveda je bil tu glavna ovira skrajno antipatičen in prostaški debeluh Mino Raiola! Dokler bo ta človek njegov agent, bo poba v glavnem namenjen preprodaji in za provizije takšnim izrodkom! Tega pa Barcelona ne potrebuje!
MarKav
22. 02. 2020 07.15
+4
Če bi šel v tak klub, bi sedel in se nebo razvijal. Že marsikateri up si je tako uničil kariero. V Borusii bo igral in se razvijal, to je zdaj najpomembnejše za njega. Ima pa klauzulo v pogodbi, da lahko odide za 75 mio.
Malo_sutra
21. 02. 2020 14.28
+0
Kateri Vesni je govoril?