Nogomet

Haaland spet blestel, Bavarci skočili pred Leipzig

Dortmund, Leipzig, 01. 02. 2020 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši münchenskega Bayerna so v 20. krogu nemškega prvenstva z 1:3 odpravili Mainz ter skočili na sam vrh Bundeslige. Doslej vodilno moštvo iz Leipziga si je namreč privoščilo remi z Borussio iz Monchengladbacha (2:2). Visoke zmage se je veselila dortmundska Borussia, v mreži Union Berlina je odjeknila petarda, dva zadetka je prispeval tudi mladi Erling Braut Haaland.

Nogometaši Leipziga, Kevin Kampl zaradi poškodbe gležnja ni igral, so gostili Borussio iz Monchengladbacha. Gostje so že v prvem polčasu z dvema zadetkoma poskrbeli za šok na Red Bull Areni, v drugem polčasu pa so domači po zaslugi Patrika Schicka in Christopherja Nkunkuja prišli do točke (2:2).

TEKMA

To je izkoristil njihov rival za prvenstveno lovoriko, münchenski Bayern. Bavarci so se namreč iz gostovanja v Mainzu vrnili s tremi točkami ter se tako zavihteli na vrh Bundeslige. Bavarski stroj je vse tri zadetek dosegel v prve pol ure tekme, najprej se je med strelce vpisal klubski golgeter Robert Lewandowski, za njim sta zmago potrdila še Thomas Muller in Thiago Alcantara. Domači so pred koncem prvega polčasa le uspeli priti do častnega zadetka, s strelom z glavo je Manuela Neuerja premagal Jerry St. Juste.

TEKMA

Dortmund s petardo v mrežo Berlinčanov

Dortmund je gostil Union Berlin, ponovno pa je blestel norveški nogometni dragulj Erling Braut Haaland. Pridobitev zimskega prestopnega roka je namreč tresla mrežo tudi na ob tretji prvenstveni predstavi v dresu Borussie. Prvi zadetek za domače je sicer dosegel Jadon Sancho, pet minut zatem se je na seznam strelcev vpisal še Norvežan.

Prvi zadetek Haalanda: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 68. minuti je Borussia prednost po enajstmetrovki kapetana Marcusa Reusa še povišala, dve minuti kasneje je bilo po zadetku Axela Witsela že 4:0. Za piko na i je nato še drugič na tekmi zadel Haaland in s tem vpisal že sedmi zadetek v nemškem prvenstvu, na zgolj treh tekmah.

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
03. 02. 2020 19.01
dortmund je znan da kupi poceni dobre igralce..in te dobre igralce za velik denar proda kjer kar naenkrat nehajo biti dobri v teh klubih..,dembele..pulišič...aubemayang,,,,mislm..nos majo za fajn sluzt denar...carji
TvojPrijatelj
02. 02. 2020 13.08
-2
Man United [sarkazem ON] sploh ni potreboval [sarkazem OFF] Haalanda in [sarkazem ON] pravilno [sarkazem OFF] se je odločil da ga niso kupili.
uporabnica1
02. 02. 2020 12.05
+2
Zelo zanimiva Bundesliga letos👌
Trend01
02. 02. 2020 10.57
+2
Prava nova zvezda sezone 2019/2020. Pa še vedno ima relativno nizko odkupno klavzulo - 75M. Če le ne bo muha enoletnica.
Iztok Draksler
03. 02. 2020 19.02
dembele je bil...muha enodnevnica....to je skoda denarja barce...toooo