Nogomet

Haaland v lovkah Uniteda: Norvežanov oče obiskal vražji klubski center

Nyon, 19. 11. 2019 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveški nogometni dragulj Erling Haaland bi se utegnil kaj kmalu preseliti na Otok, eden izmed njegovih največjih snubcev je namreč prav Manchester United. Norvežanovega očeta naj bi namreč ujeli v vražjem klubskem centru v Carringtonu.

Član avstrijskega Salzburga je vzbudil pozornost številnih nogometnih velikanov. Eno najobetavnejših imen evropskega nogometa, 19-letni Erling Haaland, je na osemnajstih tekmah šestindvajsetkrat zatresel mrežo, kar pet tekem je končal s hat-trickom. 

Erling Braut Haaland je eno najobetavnejših imen evropskega nogometa.
Erling Braut Haaland je eno najobetavnejših imen evropskega nogometa. FOTO: AP

Norvežan se ne ustavi niti v elitnem evropskem tekmovanju, svoj debi med elito je oznanil s hat-trickom. Na vsega štirih tekmah je dosegel že sedem zadetkov. Nič čudnega torej, da je mladenič vzbudil pozornost enega najtrofejnejših evropskih klubov - Manchester Uniteda. Rdeči vragi so se v tej sezoni sicer morali zadovoljiti z Ligo Evropa, a to jih ne ustavi, da ne bi svojih lovk stegovali po največjih nogometnih biserih. V januarju naj bi tako, po poročanju španskih medijev, v svoje vrste želeli zvabiti Haalanda in Borussijinega Jadona Sancha

Vrtoglave vsote za najstnika

V Unitedu so pripravljeni takoj po prestopu Haalanda spet posoditi nazaj v Salzburg, če bi bil to edini način, da si zagotovijo njegovo zvestobo. Da mladi Norvežan obeta nakazuje tudi njegova cena, po špekulacijah evropskih nogometnih strokovnjakov, glede trenutnih tržnih vrednosti, se le ta giblje okrog 100 milijonov evrov. Med realnejšimi zneski se sicer omenja 60 milijonov evrov s katerimi bi se zadovoljili tudi v Salzburgu. Kljub ceni pa se zanj med drugim zanima tudi italijanski Juventus, ta je bil pred časom le še podpis oddaljen od pogodbe z Haalandom, vendar je ponudbo zavrnil kar napadalec sam, saj ni želel obsedeti na klopi. Januarja se je tako Norvežan preselil v Salzburg s katerim je podpisal pogodbo vse do leta 2023. 

Ole Gunnar Solskjaer je s fantom dve sezoni sodeloval pri domačem Moldeju.
Ole Gunnar Solskjaer je s fantom dve sezoni sodeloval pri domačem Moldeju. FOTO: Uefa

Trenutno vsi kazalci govorijo v prid Uniteda, strateg Ole Gunnar Solskjaer je namreč jeziček, ki tehtnico prevesi v prid Otočanov. Trener rdečih vragov rojaka odlično pozna, dve sezoni ga je namreč oblikoval pri domačem Moldeju. Poleg tega je novinar The Athletica David Ornstein razkril, da se je nogometašev oče, nekdanji igralec Leedsa in Manchester Cityja Alf-Inge Haaland mudil v klubskem centru Uniteda. Mladi norveški nogometaš je sicer tudi že sam izkazal svojo naklonjenost selitvi v angleško prvenstvo. 

So torej Norvežanu odprte vse poti na Old Trafford? Lahko bi rekli tako, čeprav nekateri napovedujejo, da bi štrene vragom lahko zmešal Norvežanov zastopnik Mino Raiola. Slednji ima tudi zavoljo Paula Pogbaja zelo napet odnos s klubom. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
19. 11. 2019 19.45
-21
Mandzukic v man united,baje je transfer ze pri koncu...man united je se edini izmed velikanov,kjer Hrvati nismo imeli svojga predstavnika...vsi vemo da sta nasa kluba barca in real... in verjetn bomo v kratkem casu dobil novega nogometasa v Barci,saj je Petkovic na pragu tega katalonskega giganta..Petkovic je mix Suareza in Ibrahimovica,tko da sem sigurn da se bo odlicno ujel z Messjem in Grizmanom...Rakitic pa bo probal Ronalda spet vrnit na tron,saj odhaja v Juve..kot pisejo Ita mediji,je Rakitic ta clen,ki je dolga leta manjkal Juvetu,za osvojitev lige prvakov...
Iniesta
19. 11. 2019 20.37
-5
SVARUN85
25. 11. 2019 15.27
+1
Ti ne boš nič.... Zato ne govori mi, ker verjetno tud 100m ne moreš pretect.... Ti si dober samo za tipkat, tud razmišljanje ti ne gre....
CURVANORD Zanetti
19. 11. 2019 18.32
+7
Novi mlajsi boljsi prihajajo primadona Neymar, nikoli zlata zoga🤣
Klavdij Volk
19. 11. 2019 17.52
-9
Zgrešeno.Moral bi v Liverpool ali Real.
ehjaehja
19. 11. 2019 18.03
+4
real ima že preveč perspektivnih mladih napadalcev na klopi.
mariomandzukic
19. 11. 2019 19.49
-5
koga??sam Jovic,drgac bosanc iz Bjeljine je klasicna 9ka,vsi ostali so vinicius,rodrigo.,.so bl secund strikerji...Jovic pa ni materjal za real,je preslab..
Iniesta
19. 11. 2019 20.38
-4
mariomandzukic
19. 11. 2019 21.12
-8
petko je materjal za bilo ker klub...kot sem ze napisal mix suareza in ibrahimovica...mocn,kreativn,vrhunski na malem prostoru.,.trenutno top 3 napadalec na svetu
Sisli288
19. 11. 2019 21.42
+3
Z 9 goli v sezoni je vrjetno najboljsi napadalec na svetu