Nogomet

Haaland zablestel z izjemnim golom na derbiju, zmago posvetil navijačem

Gelsenkirchen, 21. 02. 2021 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je s Kylianom Mbappejem zaznamoval uvodne obračune osmine finala Lige prvakov, je norveški napadalec Erling Haaland osupljivo strelsko formo ohranil tudi v nemškem prvenstvu. Z Borussio Dortmund je slavil visoko zmago nad lokalnim rivalom Schalkejem (4:0) in po lastnih besedah dosegel tudi svoj najlepši gol, ko gre za tekme 1. Bundeslige.

Haaland (na fotografiji) po četrtem golu na stadionu VELTINS-Arena.
Haaland (na fotografiji) po četrtem golu na stadionu VELTINS-Arena. FOTO: AP

Borussia Dortmund je po precejšnjih težavah v domačem prvenstvu, kjer je nazadnje remizirala s Hoffenheimom (2:2) in izgubila s Freiburgom (1:2), spet na zmagovitih tirnicah. Po lepi zmagi na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Sevilli (3:2) je tako kot v Andaluziji dva gola na gostovanju v Gelsenkirchnu zabil največji zvezdnik ekipe Erling Haaland. Dvoboj večnih tekmecev, Schalke le čudež reši pred selitvijo v nižji rang tekmovanja, je bil pričakovano precej neizenačen, Borussia pa je še posolila rane velikih lokalnih rivalov ter si sama izboljšala položaj v lovu za vozovnicami Lige prvakov.

"Želeli smo pokazati, kdo smo. Vsi vedo, kaj ta tekma pomeni navijačem. Morda je najpomembnejša," je dejal vezist Emre Can. "Če vsi storijo še korak več, smo zelo močni. Zdaj ne smemo popustiti in to moramo pokazati vsako tekmo. Še vedno lahko upamo na dobro sezono."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že pri 17 golih, rekorden tudi vrstnik Sancho
Dortmund je povedel v 42. minuti, ko je napako Benjamina Stamboulija izkoristil Jadon Sancho za svoj že 35. goli v Bundesligi, s čimer je 20-letni angleški krilni napadalec postavil nov starostni rekord. Sancho je nato še svojega norveškega vrstnika, ki je z mojstrskimi "polškarjicami" zadel mimo nemočnega Michaela Langerja. Schalke, ki v prvem polčasu ni zmogel strela v okvir vrat BVB, je v drugem polčasu odgovoril prek Suata Serdarja, ki je v 51. minuti zatresel vratnico, kraljevsko modri pa so objokovali tudi zapravljeno priložnost Matthewa Hoppeja.

Kazen je prišla po skoraj točno uri igre, ko je Marco Reus po dvojni podaji z Raphaëlom Guerreirom izigral nasprotno obrambo, Portugalec pa je z močnim strelom zadel za 3:0. Haaland je za končnih 4:0 v 79. minuti z neposredne bližine zabil že svoj 17. ligaški gol. Dortmund na lestvici za šest točk zaostaja za četrtim Eintrachtom, ki je v soboto presenetil branilca naslova Bayern (2:1), medtem ko je Schalke prepričljivo zadnji z vsega devetimi osvojenimi točkami.

Sancho: Samo dvignil sem jo v zrak, on pa je naredil vse ostalo. Noro!
"Za navijače. Vaša podpora pomeni več kot boste kadarkoli vedeli," je privržencem črno-rumenih po derbiju sporočil Haaland. Ta je v prvem intervjuju po tekmi tudi ocenil, da je bil to njegov najlepši gol v karieri, ko gre za tekme v nemškem prvenstvu.

"Mislim, da je bil eden boljših, da," je nasmejan pred mikrofonom skupaj ob še bolje razpoloženemu soigralcu Sanchu dejal Haaland. "Mislim, da je v Bundesligi to moj najlepši gol, tako  da ... Ja, gol je bil lep, z Jadonom pa se kar naprej 'iščeva'. Tako morava nadaljevati, poleg tega pa mi je tudi v veselje igrati s tem tipom. Ja, tako pač je."

Sancho je dodal: "Ko sem pogledal navzgor, sem videl Erlinga, da ima nekaj prostora. Zdelo se mi je čudno, da je Erling sam, vedel pa sem, kaj lahko na zelenici naredi, tako da sem jo samo dvignil v zrak, on pa je naredil vse ostalo. Veste ... (smeh) Noro!" 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Galicius gg
21. 02. 2021 21.02
+1
Mogoce bo Bayern spet kupil, da zmanjša konkurenco klubov v svoji ligi ;)
motorist_mb
21. 02. 2021 17.19
+6
Toti bi bil za Milan,kaj se čaka Maldini?