Nogomet

'Haalanda nadzorujemo 24 ur na dan'

Manchester, 16. 04. 2023 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sezona Erlinga Haalanda in njegovega Manchester Cityja je iz tedna v teden vse bolj uspešna. Meščani so na prvi tekmi četrtfinala proti Bayernu zmagali 3:0, nahajajo se v polfinalu angleškega pokala, v domačem prvenstvu pa Arsenalu ves čas dihajo za ovratnikom. Haaland je po dveh zadetkih na sobotni tekmi proti Leicestru zabil na šesti zaporedni tekmi in dosegel že svoj 47. gol na 40. tekmi sezone.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Izjemna asistenca in zadetek Haalanda za veličastno zmago Cityja
    02:17
    Iz 24UR: Izjemna asistenca in zadetek Haalanda za veličastno zmago Cityja
  • Zadetek Erlinga Haalanda za končnih 3:0
    01:27
    Zadetek Erlinga Haalanda za končnih 3:0
  • Peti zadetek Erlinga Haalanda za vodstvo Cityja s 6:0
    01:12
    Peti zadetek Erlinga Haalanda za vodstvo Cityja s 6:0
  • Četrti gol Erlinga Haalanda proti Leipzigu
    00:54
    Četrti gol Erlinga Haalanda proti Leipzigu
  • Erling Haaland je v sodniškem dodatku prvega dela dosegel hat-trick
    01:05
    Erling Haaland je v sodniškem dodatku prvega dela dosegel hat-trick
  • Zadetek Erlinga Haalanda za 2:0
    01:13
    Zadetek Erlinga Haalanda za 2:0
  • Zadetek Erlinga Haalanda za konlčih 2:1
    01:31
    Zadetek Erlinga Haalanda za konlčih 2:1

 

Erling Haaland je v lanski sezoni v dresu Borussie Dortmund odigral zgolj 30 tekem, na katerih je dosegel 29 zadetkov. Največ tekem v dosedanji karieri je Norvežan odigral v Borussiji v sezoni 2020/21, ko je odigral 41. tekem. Manchester City bo do konca aktualne sezone odigral vsaj še deset tekem, če dodamo še zelo verjetni polfinalni tekmi v Ligi prvakov bo Haaland mogoče sezono zaključil s 53. tekmami in zavidanja vredno bero zadetkov na svojem računu. Skratka, 22-letnik igra veliko bolj pogosto, kot je igral v preteklosti in njegov trener Pep Guardiola je razkril razlog za njegov napredek v fizični pripravljenosti.

Erling Haaland bo naslednjo priložnost za doseganje zadetkov imel že v sredo na tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Bayernu. Srečanje si boste s prenosom na Kanalu A in VOYO lahko ogledali od 20.30 naprej.

"Ne vem kaj so počeli v Dortmundu, ampak mi zanj skrbimo 24 ur na dan. Imamo neverjetne zdravnike in fizioterapevte, ki igralcem sledijo vsako sekundo njihovega dne. Težko razumem zakaj bi zapravil veliko denarja za prestop igralca in ga nato prepustil samemu sebi. Ne vem kaj ostali klubi počnejo," je do pristopa ostalih klubov bil kritičen Guardiola.

"Zaradi napornega razporeda tekem na vsake tri ali štiri dni moramo skrbeti zanj. To je zares zahtevno s prehrano, počitkom in spancem. Imamo podatke, ki narekujejo, da igralci ne bi smeli trenirati dlje kot 10 ali 15 minut na dan," je nadaljeval Španec.

Nogometaši z najboljšim razmerjem nastopov in doseženih zadetkov v zgodovini Lige prvakov.
Nogometaši z najboljšim razmerjem nastopov in doseženih zadetkov v zgodovini Lige prvakov. FOTO: Transfermarkt

Haaland je v svoji neumorni želji po doseganju zadetkov velikokrat bil vidno nezadovoljen, ko ga je njegov trener iz igre poslal pred koncem tekme. "Ljudje so govorili o moji odločitvi, da ga predčasno zamenjam na tekmi proti Leipzigu (v osmini finala Lige prvakov op. a.), ko je dosegel pet golov. Potem se je poškodoval na naslednji tekmi proti Burnleyju. Posledično ni mogel igrati proti Liverpoolu, ali za svojo reprezentanco Norveško," je posledice pretirane obremenitve Norvežana opisal trener Cityja.

"Zavedamo se, da ga moramo spremljati, ker je tako velik. Fizioterapevti skrbijo zanj. Nenehno ga masirajo. Ogromno časa posveti delu v našem središču za trening, pravzaprav tam preživi veliko več časa kot na igrišču. V sodobnem nogometu igralci 'trenirajo' veliko več izven igrišča, kot na njem," je pristop nogometašev in njihovih klubov opisal Guardiola.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.