Nogomet

Hadžić o 'najbolj nenavadnem' treningu v karieri, Jakirović prvič z varovanci

Ljubljana, Maribor, 08. 05. 2020 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Po odmoru zaradi pandemije novega koronavirusa so se na travnate površine vrnili igralci Olimpije in Maribora. Ljubljančani, vodilna ekipa za zdaj še prekinjenega prvenstva, so vadili na Kodeljevem, Mariborčani pa pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića na svojem stadionu v Ljudskem vrtu.

"Lahko rečem, da je bil trening nekaj posebnega, eden najbolj nenavadnih, ki sem jih vodil. Po njem imam mešane občutke, lahko rečem, da ni imel prav veliko skupnega z običajnim treningom, označim ga lahko za polovičnega. Tudi stadion na Kodeljevem ni najbolj primeren za ta čas. Potrebovali bi več travnatih površin, a imeli smo le eno, na katero smo morali uvrstiti veliko število skupin. Pa še velikemu številu rekreativcev smo se morali prilagajati," nad prvim treningom ni bil najbolj navdušen Safet Hadžić, ki je imel na razpolago vse igralce, na katere bo lahko računal v nadaljevanju prvenstva.

"Naši tujci so se že pred časom vrnili, tako da so karanteno že prej opravili. Manjkali so tisti, ki se niso strinjali z zmanjšanjem plač, a o tem ne bi govoril. To ni moje delo, informacije boste morali poiskati pri za to odgovornih. Za tiste, ki so bili tu, lahko rečem, da se enim pozna, da so odmor vzeli bolj resno, drugim pa, da so izgubili več. Tudi v glavah še niso povsem osredotočeni, zato bo potreben čas, da vse pride na svoje mesto," je dejal Hadžić, ki meni, da se bo prvenstvo nadaljevalo, a ga skrbi, v kakšnih razmerah.

Hadžić (na fotografiji) bo na klopi Olimpije v zaključek prvenstva krenil z vodilnega položaja na lestvici PLTS.
Hadžić (na fotografiji) bo na klopi Olimpije v zaključek prvenstva krenil z vodilnega položaja na lestvici PLTS. FOTO: Damjan Žibert

"Zagotovo nas čaka hud ritem, a ne vem, če kdo razmišlja o tem. Tekme bodo ob sredah in nedeljah, prihaja vročina, pogoji za nogomet bodo težki. Zato moramo te treninge vzeti resno, narediti maksimalno, kar se da," meni ljubljanski strateg, ki bo naslednji teden starejšim nogometašem priključil tudi nekaj mladincev: "Najprej bom analiziral prva dva treninga, nato bom sprejel določene odločitve. Želim preizkusiti nekaj igralcev, želim si nekaj novosti, ki bi nam lahko prišle prav."

Jakirović: Problem je le psihološki
Podobno so razmišljali v Mariboru, kjer pa imajo boljše vadbene pogoje, pa tudi vzdušje jim dviguje dodaten motiv, novi trener Sergej Jakirović. Ta je v petek predvsem opazoval, konkreten načrt treningov za posamezne igralce pa bo sestavil za naslednji teden.

"Zadovoljen sem, pomembno je, da smo po premoru končno začeli trenirati. Stanje je dobro, organizacija je na visoki ravni, vidi se, da so igralci vadili med premorom. Problem je le psihološki, saj nogometaši ne vedo, kdaj se bodo tekme nadaljevale, pred časom pa niso mogli niti trenirati. V skupinah se da na treningih veliko narediti in verjamem, da bomo. Sam sem veliko delal tudi v karanteni, ki mi je hitro minila. Prek posnetkov sem spoznaval igralce, seveda pa jih bom moral bolj spoznati tudi na igrišču," je bil dobro razpoložen strateg iz Bosne in Hercegovine.

Fuzbal -2
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
09. 05. 2020 11.50
-2
Rudar iz Veleja naj bo prval SNL. Domžalepodprvak SNS. Mura in Celje v Evropske pokale, Aluminij pokalni prvak! Olimpija in Maribor v peto ligo zaradi davkarije. Koper in Gorca še naprej drugoligaša !! Roma iz Prekmurja med prvoligaše! Sanjajte vsi ljubitelji navedenih klubov, razen Maribora in Olimpije, katerima želim, da ne bi dobila licence niti za neko vaško ligo, ker se gresta nekaj podobnega, kot da sta v Ligi prvakov !
Marko Vah
08. 05. 2020 21.31
-6
...se en ki laze...Hadzic, ne bo nic menjal...svojih 11..pa gtemo, mladi pizabite minute....
Malo_sutra
09. 05. 2020 08.34
+7