Nogomet

Mariborčani optimistični pred velikim švedskim izzivom: Potrebovali bomo tudi kanček sreče

Stockholm, 21. 07. 2021 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mariborski nogometaši so dan pred prvo tekmo s Hammarbyjem že odpotovali v Stockholm. Kljub silovitemu ritmu na začetku sezone kažejo dobre predstave, zato se v obračun z na papirju favoriziranimi Švedi podajajo zelo optimistični. Trener Simon Rožman je izpostavil pomembnost nedavne zmage v Celju, o prihodnosti mlade mariborske zasedbe pa je povedal, da so vsi osredotočeni na že zastavljeno skupno pot.

Simon Rožman upa, da se bo z varovanci v Maribor vrnil z dobro popotnico.
Simon Rožman upa, da se bo z varovanci v Maribor vrnil z dobro popotnico. FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so se prejšnji petek vrnili iz Erevana, kjer so po drugi zaporedni zmagi z 1:0 prišli do napredovanja v drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo. Nato so v nedeljo zvečer v domačem prvenstvu ugnali Celjane, v četrtek pa jih že čaka nov obračun, prvi od dveh proti švedskemu Hammarbyju. 

"Energija v tej zgodnji fazi sezone ne bi smela biti vprašljiva, imamo dovolj širok kader, ki zmore prestati raznolike izzive. Vemo, kaj nas čaka v Stockholmu. Zanimiva preizkušnja proti tekmecu iz kakovostne lige. Glede na kratek čas, smo se ustrezno pripravili na nasprotnika. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, da uresničimo cilj, vendar smo v dobrem stanju in s svojo strategijo, z doslednim izpolnjevanjem vseh nalog se lahko vrnemo v Maribor s spodbudnim izhodiščem za povratno tekmo," je pred četrtkovim obračunom optimističen Simon Rožman

Posebnost Tele2 Arene, v kateri domuje Hammarby, je tudi ta, da je igrišče zavoljo podnebnih značilnosti pokrito z umetno zelenico. "Pogoji za igro bodo morda specifični, a daleč od tega, da bi pomenili morebitni alibi. Vsaka misel v drugo smer bi bila zgrešena. Imamo še uradni trening, na katerem se moramo prilagoditi na igralno površino. Smo mlada ekipa, željna dokazovanja, ki mora biti osredotočena le na svojo zastavljeno pot. Po informacijah, ki jih imamo, se na stadionu obeta zelo dobro ozračje, kar bo le še dodaten motiv."

Švedi so pred prvim od dveh obračunov v vlogi favoritov, čemur pritrjuje tudi skupna vrednost nogometašev na prestopni tržnici. Hammarbyjevi so ocenjeni na 16,5 milijona, Mariborčani pa so skupaj težki 9,5 milijona. 

"Pred nami je dvoboj, v katerem si ne smemo dovoliti prevelikih medsebojnih razdalj. V določenih delih se bomo morali prilagoditi, tudi pri prekinitvah, pri katerih so izjemno nevarni. Imajo nadarjenega mladega trenerja, ki se je izkazal na Švedskem in pripeljal moštvo iz druge v prvo ligo. Ob tem Miloš Milojević zelo dobro pozna našo ligo, saj je pred tem deloval tudi v vlogi pomočnika trenerja pri Crveni zvezdi. Hitro je bil opazen njegov rokopis, ob taktični kulturi švedskega nogometa s svojimi zamislimi prinaša Hammarbyju novo dimenzijo," je o nasprotniku povedal Rožman, ki očitno zelo ceni trenerskega kolego Milojevića. 

Mariborčani so v prvem krogu ugnali Urartu.
Mariborčani so v prvem krogu ugnali Urartu. FOTO: Aljoša Kravanja

Nekdanji prvi mož Rijeke in Domžal pa ni želel pretirano razglabljati o taktičnih zamislih: "Gre za specifično ekipo, ki je močna v dvobojih. Ne manjka dolgih podaj, žoga je veliko časa v zraku, moramo se odzvati na drugačen slog nasprotnika. Tekme si hitro sledijo, časa za trening ni, veliko pa pomeni spoznanje, da je želja pri vseh fantih močno izražena. Ne bi šel v podrobnosti in izpostavljal pomanjkljivosti tekmeca, saj se po informacijah, ki jih imamo, Hammarby temeljito pripravlja na dvoboj. Ničesar ne prepuščajo naključju, prav tako kot mi." 

Vijolični so si lepo popotnico za drugi evropski izziv priigrali konec tedna, ko so na razmočenem igrišču v Celju dobili štajerski derbi s 3:2, potem ko so že zaostajali z 0:2. "Kot smo napovedovali, bomo skušali poskrbeti za prepoznaven slog igre in zanimive tekme za gledalce. Zadovoljni smo z razpletom, je pa bilo opaznih ogromno pomanjkljivosti. Deloma tudi po moji krivdi, saj smo se skušali pretirano prilagoditi razmeram na igrišču. V drugem polčasu pa potem prava bojevitost s podobo igre, kakršno želimo videti. Bolj ko je šla tekma proti koncu, bolje smo se počutili. Poleg tega smo bili iz minute v minuto energetsko močnejši in to želimo ohraniti tudi v četrtek," je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen Rožman. 

Mariborčani večjih zdravstvenih težav nimajo, je še povedal. "Po zmagi je regeneracija hitrejša, priprava na naslednjo tekmo lažja. Večjih težav ni. Tekma v Celju je bolj pustila posledice glede prejetih udarcev, ne vpliva pa na izbiro kadra."

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
22. 07. 2021 11.42
+4
Maribor srečno in napredovanje vam želim navijač Mure.
Pepe Bolcev
22. 07. 2021 10.36
-2
tekač
22. 07. 2021 14.54
+0
Pepe, Rožman je predan svojemu delu. Gimnazijo je naredil z odliko in DIF z zelo visoko povprečno oceno. Zavestno se je odločil da bo trener in verjamem v njega in njegovo delo....samo čas rabi, znanja ima dosti....
motorist_mb
22. 07. 2021 08.00
+5
Pubeci samo ❤️ vun vrečt pa bo 😁
boben?kov
21. 07. 2021 21.54
+1
Simon, povedi nas. In zapri lape marsikomu, ki vidi v Mariboru in slovenski ligi tem casom primerno, zgolj eno samo negativo. Dajmo pubeci!!
TEDOxy50pMEDO
21. 07. 2021 21.05
-1
Rabite kanček sveče. Za vsak gol rabite srečo, drugače ne morete žoge spraviti v gol.
TEDOxy50pMEDO
21. 07. 2021 21.06
-1
Saso Jovanov
21. 07. 2021 19.45
+0
Houdor
21. 07. 2021 19.24
+6
bo treba kar veliko sreče ne kanček
JOSEPH HAYDN
21. 07. 2021 18.53
+5
Že pred prvo tekmo dati tako izjavo pomeni, da grejo na Švedsko ocitno samo na dopust in s spuščenimi hlačami.
drimtim
21. 07. 2021 18.39
+0
Poker golov minimalno.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.