Nogomet

Handanović z novim soigralcem? Inter v kontaktu z Eriksenom

Milano, 12. 01. 2020 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Milanski Inter si v tem mesecu želi pripeljati Christiana Eriksena. Tottenhamov vezist ima pogodbo sklenjeno le do konca sezone, nove pa, kot kaže, ne misli podpisati. V tem primeru je zimski prestopni rok zadnja priložnost, da Tottenham z njegovo prodajo kaj iztrži.

Eriksen je bil še lani eden ključnih Tottenhamovih mož, letos pa ne uživa več takšnega statusa.
Eriksen je bil še lani eden ključnih Tottenhamovih mož, letos pa ne uživa več takšnega statusa. FOTO: AP

Christian Eriksen je začel sobotno tekmo z Liverpoolom, ob odhodu z igrišča v drugem polčasu pa je požel glasne žvižge. Tottenhamovi navijači so siti njegovega zavlačevanja, saj Danec nove pogodbe noče podpisati. Vse bolj se zdi, da se 27-letnikova avantura v Londonu bliža koncu, zanj pa so se nedavno ogreli pri Interju. Milančani v tej sezoni bijejo ogorčen boj z Juventusom za naslov italijanskega prvaka, zato bi jim vsaka okrepitev prišla še kako prav. Eriksena bi utegnili dobiti za relativno majhen denar, saj ima pogodbo s Spursi le še do konca sezone. Lahko pa se tudi zgodi, da bosta obe strani dosegli dogovor, po katerem bo Danec za zdaj ostal pri lanskih finalistih Lige prvakov, nato pa bo poleti k Interju prestopil brez odškodnine. 

Christian Eriksen statistika

Na Giuseppe Meazzi so se v preteklih dneh sestali z Eriksenovimi predstavniki, saj si želijo prestop izpeljati čim prej. Bojijo se namreč, da se jim bodo v borbi zanj poleti pridružili številni evropski velikani. V povezavah z ofenzivnim vezistom se omenja še Paris Saint-Germain, Real Madrid in celo Juventus. Danca se je povezovalo tudi z Manchester Unitedom, a so na Old Traffordu zanimanje zanikali. 

Fernandes kot zamenjava
V kolikor bo 95-kratni danski reprezentant zapustil Spurse, bi praznino v vezni vrsti utegnil zakrpati Gedson Fernandes. 21-letni veliki up Benfice naj bi v Londonu sprva nastopal kot posojen nogometaš, šele po koncu prihodnje sezone pa bi ga lahko pri Tottenhamu dokončno odkupili. Z obema novicama so najprej postregli pri Sky Sportsu, kjer dodajajo, da je dogovor med portugalskim velikanom in trenutno osmo ekipo Premier League že sklenjen. 

Conte bentil nad novinarji 
V soboto je Inter proti Atalanti zapravil prednost in na koncu remiziral z 1:1. Še drugič zapored je le na klopi obsedel Alexis Sanchez, ki okreva po poškodbi, ki jo je staknil na prvenstveni tekmi z Genoo. Antonio Conte je na vprašanje enega od novinarjev, zakaj Čilenec znova ni dobil priložnosti za igro, odgovoril: "Gospodje, verjamem, da je ena plus ena pet. Če bi mi radi dopovedali, da je ena plus ena pet, dajte mi. Če nekoga ni v ekipi, je to z razlogom, in ne zato, ker bi bil nor ali bi želel storiti Harakiri." Seveda pa se ob tem poraja vprašanje, zakaj je Conte Sancheza sploh uvrstil v kader, če po njegovih besedah še ni pripravljen za igro.

Premier League 
Serie A

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 01. 2020 12.07
+1
To bo pa dober nakup, inter je zavohal sanso, da je lahko letos prvak v italiji, ker juve ima se ligo prvakov