Nogomet

Handanoviću dvoboj z Iličićem, Inter se je utrdil na vrhu Serie A

Milano, 08. 03. 2021 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so v 26. krogu italijanske Serie A premagali Atalanto z 1:0. Domačini so na stadionu Giuseppeja Meazze povedli z golom Milana Škriniarja v 54. minuti, nato pa zdržali vse nalete gostov in vpisal še 62. točko sezone, s katero so se utrdili na vrhu Serie A. Samir Handanović je za zasedbo iz Milana odigral vso tekmo, Josip Iličić pa za bergamasche celoten drugi polčas.

Duvan Zupata in Samir Handanović
Duvan Zupata in Samir Handanović FOTO: AP

V prvem polčasu prav veliko dogajanja na zelenici ni bilo, z izjemo nekaj zadnjih minut.  V 14. minuti je gostujoči branilec Cristian Romero izbijal pred robustnim napadalcem Interja Romelujem Lukakujem, a je pri tem 22-letnik skorajda premagal lastnega vratarja Marca Sportiella. Ta se je izkazal s posredovanjem z glavo in izbijanjem v kot. V 39. minuti je slovenski vratar v vratih Interja Samir Handanović naprej postregel z izjemno instinktivno reakcijo ob strelu Duvana Zapate z glavo, nato pa je sledila še ena nevarnost za vrata Interja po novem kotu, z golove črte je po strelu z glavo Rafaela Toloia spretno odbil hrvaški vezist Marcelo Brozović. Ob polčasu je na semaforju stadiona Giuseppe Meazza tako pisalo 0:0. 

Statistika Samirja Handanovića na tekmi z Atalanto
Statistika Samirja Handanovića na tekmi z Atalanto FOTO: Sofascore.com

Na samem začetku drugega polčasa je v igro vstopil še en Slovenec, in sicer član Atalante Josip Iličić. Kranjčan je zamenjal Ruslana Malinovskega, ki je ostal v garderobi med obema polčasa. Tako smo na slovitem stadionu Giuseppeja Meazze dobili slovenski obračun med starima znancema iz slovenske reprezentance. Inter je nato v nadaljevanju kmalu prvi uspel zatresti mrežo nasprotnika, po zmedi in številnih padcih v kazenskem prostoru je podajo s kota in nadaljnji fliper izkoristil Milan Škriniar. 26-letni slovaški branilec je z natančnim strelom na oddaljeno vratnico premagal tokrat povsem nemočnega Sportiella. V 68. minuti je Atalanta izpeljala lepo akcijo, Kolumbijec Zapata je prišel do strela, a s silovitim strelom z roba kazenskega prostora meril premalo natančno, žoga je romala kakšnega pol metra mimo vrat Handanovića. Inter se je v zaključku tekme osredotočil predvsem na branjenje rezultata, na koncu je nerazzurrom tudi uspelo, s tremi novimi točkami so se od tekmecev oddaljili za šest točk. Prvi zasledovalec AC Milan ima na drugem mestu kar šest točk manj (62/56). Atalanta ostaja na petem mestu z 49. točkami. To je bila še sedma zaporedna zmaga Interja v italijanski Serie A, Atalanta pa je s porazom prekinila niz štirih zapovrstnih zmag. 

Serie A, 26. krog, ponedeljkova tekma:
Inter - Atalanta 1:0 (0:0)
Škriniar 54.

Statistika Josipa Iličića na tekmi z Interjem
Statistika Josipa Iličića na tekmi z Interjem FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
09. 03. 2021 09.02
+2
Atalanta je dobro špilala samo gola ni dala,mislim da je Inter prvak.Forza Milan 👍
glavni Baja
09. 03. 2021 08.08
+2
idemooo Fc Inter 🔵⚫