Nogomet

Handanović: Ni lahko, treniram, delam, kar pač lahko počnem doma

Milano, 31. 03. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni vratar Samir Handanović je še pravi čas 'zbežal' iz Milana in se vrnil v Slovenijo, kjer preživlja karanteno zaradi pandemije koronavirusa. V ponedeljek je odgovarjal na vprašanja novinarjev in navijačev preko videopogovora, ki ga je organiziral njegov klub Inter.

"V trenutni situaciji ni lahko, treniram, delam, kar pač lahko delam doma," je v pogovoru po spletu povedal Samir Handanović. "Veliko se je preselilo na splet. Trenerji nam pošiljajo vaje preko videoposnetkov. Prek medmrežja ostajamo v stiku z dogajanjem v klubu. Veseli smo lahko, da je vse dostopno," je še dodal vratar Interja, ki se kratkočasi tudi z ogledom nekaterih arhivskih posnetkov. "Gledam videoposnetke, gledam posnetke že odigranih tekem. Ogledal sem si nekaj tekem, ki so me zanimale, toda katere so, bom raje zadržal zase," je pojasnil eden od kapetanov Interja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dotaknil se je tudi drugih strasti, za katere ima ob prekinitvi tekmovanj bistveno več časa. "Šah, knjige, različni športi s prijatelji in družino," je hobije razkril nekdanji slovenski reprezentant. Ta je koordinatorki pogovora še razkril, kam najraje zahaja v Ljubljani, ko je to dovoljeno. "V center Ljubljane, ob reki. Tam je nekaj prijetnih lokalov, kjer si lahko privoščim jutranjo kavo. Najbolje je iti tja zjutraj," je svetoval Handanović, ki ima v Interju v zadnjem času vse več odgovornosti. "Mislim, da imamo vsi določene odgovornosti, vsak nogometaš. Imel sem nekaj izjemnih soigralcev. Veliko zgledov, vzorcev, ki jim lahko slediš," je poudaril 35-letnik. "Privilegij je igrati za Inter in biti kapetan te ekipe. To bo vedno nekaj posebnega. Tega nič ne more spremeniti. Na to sem zelo ponosen, svoje soigralce naprošam, da ostanejo močni. Naj ostajajo doma, naj si poiščejo stvari, s katerimi se lahko zaposlijo," je sporočil 'Sarma'. "To so bile sanje vsakega igralca. Takrat sem bil pri Udineseju. Vsak ambiciozen nogometaš cilja na vrh. Inter je bil takrat med najboljšimi klubi na svetu, zelo sem bil ponosen na selitev," se je selitve v Inter še enkrat več spomnil Ljubljančan, ki je kot iz topa izstrelil idola iz otroških dni, "Peter Schmeichel!"

Handanović je prek videoklica odgovarjal na vprašanja ...
Handanović je prek videoklica odgovarjal na vprašanja ... FOTO: AP

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HalaCr77
31. 03. 2020 20.45
-2
Ja prov bogi je.je kašen TRR da mu se kaj nakaže
MilkaJogurt22
31. 03. 2020 09.33
+2
Ja bogi res, polni denarja pa v takih problemih....
lapolipi
31. 03. 2020 20.50
+4
Daj no, prideš na komentarje sam da se pritožuješ.... da bi pa ti kej naredu v življenju da bi uspel to pa ne.... usi so krivi da majo več dnarja, sam ti ne.
hotchilipoper
31. 03. 2020 09.19
+4
RONALDO MED KARANTENO RAZMETAVA Z DENARJEM, KUPIL JE ŠE ENEGA BUGATTIJA
HalaCr77
31. 03. 2020 20.46
+4
konstruktor
31. 03. 2020 08.13
+1