Nogomet

Hazard o Mourinhu: Če zmaguješ, je najboljši, sicer pa kritizira igralce

London, 14. 10. 2018 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Chelseajev zvezdnik Eden Hazard se je posul s pepelom in priznal, da je bil za slabe predstave pri modrih v sezoni 2015/16 večinoma kriv sam. Jose Mourinho je moral takrat zaradi domnevnega upora v slačilnici zapustiti mesto glavnega trenerja, a Belgijec zdaj trdi, da bi s slovitim Portugalcem z veseljem še kdaj sodeloval.

Eden Hazard.
Eden Hazard. FOTO: AP

V pogovoru za dnevnik Het Laatste Nieuws (HLN) je Eden Hazard zatrdil, da bi brez težav še kdaj sodeloval s Josejem Mourinhom, pod taktirko katerega je v sezoni 2014/15 osvojil Premier League in bil izbran za najboljšega posameznika prvenstva. Veliko črnila je bilo prelitega o sezoni, ki je sledila, saj je prinesla popoln razpad sistema v taboru modrih, ki ga je sredi sezone nato zapustil tudi trener Mourinho.

Še vedno prvi zvezdnik Chelseaja Hazard zdaj pravi, da se "čuti malce krivega" za težave, v katere je takrat zapadel zdajšnji trener Manchester Uniteda, v pogovoru za belgijski časnik pa je stopil v bran slovitemu strategu.

"V dvanajstih letih sem imel le eno slabo sezono, zadnjih šest mesecev pod Mourinhom, to pa je bila, vsaj deloma, moja krivda," je izjavil Hazard, ki je odlično začel z aktualno sezono v Premier League, saj so ga izbrali za igralca meseca septembra.

Mourinho je po drugem slovesu od Chelseaja našel zatočišče pri Manchester Unitedu, kjer pa že nekaj tednov hodi po tanki črti nove izpisnice.
Mourinho je po drugem slovesu od Chelseaja našel zatočišče pri Manchester Unitedu, kjer pa že nekaj tednov hodi po tanki črti nove izpisnice. FOTO: AP

Omogočil jim je daljše počitnice
"Po osvojenem naslovu smo Mourinha prosili za dodatne počitnice. Vrnil sem se povsem iz forme," je nadaljeval Hazard. "V zadnji sezoni pod Mourinhom nisem užival. Nismo zmagali, padli smo v neko rutino, trenirali brez da bi se zabavali, za vse vpletene je bilo bolje, da smo se razšli. A če me zdaj vprašajo, s katerim trenerjem bi si želel spet delati, bi rekel da z Mourinhom. Ni mi žal za veliko reči v moji karieri, a to, da nisem kaj več časa delal z Mourinhom pri Chelseaju, je ena od njih," dodaja nekdanji član Lilla.

"Imeli smo ekipo, ki bi lahko osvojila več lovorik. A znašli smo se v negativnem ciklu. Poslal sem mu sporočilo, v katerem sem zapisal, da mi je žal, ker je odšel, in da se mu opravičujem. Skupaj smo uživali v vseh tistih uspehih, a tokrat nismo. Malce sem se počutil krivega, ker sem bil igralec leta. Bil sem eden od najbolj odločilnih igralcev, nato pa sem na igrišču prikazal manj."

HAZA

'Če zmaguješ, je Mourinho najboljši trener'
Hazard je tudi zatrdil, da Mourinhov sloves trenerja, ki rad igra obrambno, ni upravičen. Sčasoma ga niso zmotile niti trenerjeve pogoste kritike v javnosti, kjer se tudi dandanes v Manchestru pogosto loteva svojih varovancev.

"Mourinhova podoba ekstremno obrambnega trenerja ni povsem točna. Daleč od tega, da bi bil drzen kot (Josep) Guardiola, a v sezoni, v kateri smo postali prvaki, smo zabili veliko golov in odigrali dobre tekme. Če so rezultati slabi, Jose začne kritizirati svoje igralce. Tega se zavedaš, a sčasoma sem to znal sprejeti. To je del njegovega karakterja. Če zmaguješ, je Mourinho najboljši trener, ki si ga lahko zamisliš. Potem je tvoj prijatelj, prosiš ga lahko, karkoli želiš," dodaja Hazard.

HAZA1

HAZA2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
14. 10. 2018 21.30
+1
Arabci hočejo kupiti mufc, vi pa nabijate o Muriju.
ehjaehja
14. 10. 2018 14.36
-17
bravo hazard.po letošnji zlati žogi ki bo šla v roke nekomu izmed galaktikov privoščim naslednjo tebi.messi ti lahko samo kopačke čisti to je še Maradona priznal.
User513426
14. 10. 2018 15.18
+14
zapri že enkrat usta da ne boš pisal še bolj butastih komentarjev