Nogomet

Hazard odkrito: Ne bom lagal, že od malih nog sanjam o Realu

Southampton, 08. 10. 2018 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Chelseajev belgijski zvezdnik Eden Hazard je po novi zmagi modrih, ki so tokrat slavili v Southamptonu (3:0), brez zavor spregovoril o svoji veliki želji ‒ igranju za madridski Real. Hazard je bil v zadnjih letih že nekajkrat blizu tega, da zapusti Stamford Bridge, tokrat pa ga je s svojimi metodami uspel prepričati in zadržati novi trener Chelseaja Maurizio Sarri.

Eden Hazard

Eden Hazard je po zmagi Chelseaja v Southamptonu (3:0) zatrdil, da še vedno "sanja" o igranju za madridski Real, in da si še vedno želi, da bi do njegovega prestopa h kraljevemu klubu prišlo. V isti sapi je Belgijec tudi dejal, da v Španijo ne želi oditi v slabih odnosih s trenutnimi delodajalci, ki so ga medse sprejeli leta 2012 po prestopu iz Lilla.

V novo sezono je Hazard vstopil odlično in na osmi tekmi Premier League minuli konec tedna prispeval že sedmi gol, a ima na pogodbi le še dobro sezono in pol "obvezne zvestobe". Že poleti je bilo (spet) veliko govora o njegovi neizbežni selitvi na Bernabeu, a ga je po pogovoru uspel zadržati novinec na trenerski klopi Maurizio Sarri, ki je s svojimi napadalnimi metodami hitro osvojil srca varovancev.

Zjutraj se zbuja tudi z mislijo o odhodu
"Real Madrid je najboljši klub na svetu," je navijačem belega baleta in morebitnim bodočim delodajalcem po tekmi na južni obali Anglije polaskal Hazard. "Ne bom lagal, že od malih nog sanjam o tem (igranju za Real, op. a.). Bomo videli. O tem si ne želim govoriti vsak dan. Nimam časa, a o moji prihodnosti bomo kmalu govorili," je nadaljeval Belgijec.

EDEN

"V moji glavi je tako, da se včasih zjutraj zbudim in mislim, da si želim oditi. Včasim mislim, da si želim ostati. Odločitev je težka. To je moja prihodnost. Imam 27 let in januarja bom star 28Ko o nečem sanjaš, je to tako, da si želiš to uresničiti. Kot sem že velikokrat rekel: če bom odšel, bom vesel, vem, da bom srečen, če bom ostal," še pravi nogometaš, ki je po odlično odigranem svetovnem prvenstvu in osvojenem tretjem mestu dejal, da je "prišel čas za novo izkušnjo" in da je Real klub, v katerega si najbolj želi.

Ne potrebuje takšne drame kot Courtois
Zdaj pravi, da Chelseaja v nobenem primeru ne namerava zapustiti kot rojak Thibaut Courtois, ki je pri prestopanju v Madrid izpuščal treninge na Otoku in tako pritiskal na klubsko vodstvo, čeprav je obljubil, da bo podpisal novo pogodbo z modrimi. Pohvalil je tudi nov pristop trenerja Sarrija, ki je po precej obrambno naravnanih vladavinah Joseja Mourinha in Antonia Conteja v klub prinesel obilo osvežitev.

HAZARD

"Takšne (drame, op. a.) si ne želim. Želim si, kar je dobro zame, a želim si tudi tisto, kar je dobro za klub, kajti klub mi je dal vse. Ne želim si reči: 'Da, podpisal bom novo pogodbo.' Nato pa je ne bi podpisal. O (novi pogodbi, op. a.) bi lahko govoril zdaj. Če pridejo do mene, potem bom govoril. Ne želim reči, da ne govorim s klubom ali z lastnikom. Veliko govorim z njima. Vesel sem in ne potrebujem ničesar. Ne gre za lovorike," je še zatrdil Hazard.

"Seveda, ko igraš, si želiš zmagati, a želim le uživati v rečeh na igrišču, tako kot v tem trenutku. Mislim, da je to najbolje. V preteklosti nam je uspelo nekaj izvrstnih rezultatov, zato ne morem reči, da trenerji prej niso bili dobri, a mislim, da je glede nogometa in načina, na katerega igramo, zdaj najbolje, da. Podobno smo v Franciji igrali z Lillom: veliko podaj in gibanja, gibanja celotne ekipe. Nato pa imamo v naši ekipi tudi izvrstne igralce, zato tudi igramo ta izvrsten nogomet."

PLUSMINUS

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
09. 10. 2018 11.21
+2
Po poročanju postaje SER (Španija) in na to se sklicuje tudi AS, naj bi šel Real januarja po Hazarda. Cena? "Bakšiš". 200 milijonov evrov. Hazard bi lahko igral tudi v Ligi prvakov. Uf.
Rolesx
09. 10. 2018 08.47
+1
Kaj potem delaš v Chelseaju? A ti real ne ponudi pogodbe :)
CarlossCarsss
09. 10. 2018 07.54
-3
Ko bo Hazard podpisal pri kraljevem klubu, bodo po Barceloni visele črne zastave...hohohoho
ehjaehja
08. 10. 2018 21.14
+3
Ja kaj pa pol še čakaš dragi Hazard?Če te real zares kadarkoli potrebuje je to sedaj.
Trend01
08. 10. 2018 21.16
+4
Zidane ga je želel pripeljati, a je bil Perez proti. To se je zgodilo. Zaradi Balea.
ehjaehja
08. 10. 2018 21.37
+1
Če sem iskren sem ga videl pod taktiko zidana ko so igrali na smrtonosne proti napade zdej pod taktiko lopeteguia z počasno igro na posest ne vem kako bi se odrezal ne bi mogel priti do izraza z tako igro kjer si podajaš žogo na enem metru.
Trend01
08. 10. 2018 22.02
+1
Eden je eden redkih, ki bi lahko celo igral v takšnem sistemu. Je navajen. Sicer pa - kot spremljam medije - je Lopoteguijeva kariera pri Realu na koncu poti. Preveč je podobna tiki-taki. Real ni nikoli gojil takšne igre in to gre "starešinam" na živce. No, pustimo se presenetiti.
le?o
08. 10. 2018 22.45
+1
Jaz pravim najdalj do konca oktobra. Upam na gutija al pa hiera...mogoce bo kek prisel :)
KavčStrokovnjak
09. 10. 2018 07.16
+0
Ma kak tiki taka neki. Za bruhat. To ni nogomet, to je matranje žoge in gledalcev. Real je vedno igral napadalen nogomet in tole matranje žoge je norčevanje s kluba. Eno je držat posest, ko je to potrebno. Drugo pa nesmiselno matranje žoge brez strela na gol.
CFC1
08. 10. 2018 20.10
+3
Hazard je gotovo že zadnjih nekaj sezon eden najboljših igralcev na svetu in res bi bilo dobro da podaljša pogodbo s Chelseajem, ker na samih tekmah se lepo vidi kako pomemben in ključen igralec je za modre. Brez njega je napad Chelseaja dosti slabši, saj je dober tako v preigravanju, kreiranju in strelu na gol. Za povrh pa se vseskozi vrača v obrambo in konec koncev bori za vsako žogo. Se strinjam, da je Sarri s svojo napadalno taktiko spet popestril igre Chelseaja ter predvsem, da se tudi sam iz tekme v tekmo izboljšuje in napreduje tako v taktičnem smislu, poznavanju igralcev. Posledično pa gledamo vse bolj, ne samo dopadljivo, ampak tudi učinkovito napadalno igro.
Trend01
08. 10. 2018 19.18
+8
Ja, Eden bi bil kot ata na mamo. Človek igra kot LW, CF, sekundarni striker, AM. Učinkovit in dober podajalec je povsod, a najbolj mu ustreza LW. Pa smo spet "tam". Real ima na LW Asensia ter Viníciusa ter menda še enega mladeniča ugledanega. Ker ima obe nogi enako dobri, bi menda lahko igral tudi na RW (saj ga tudi tam dosti vidimo). Tu sta pa večno poškodovani Bale in Lucas. Raztura tudi na CF. E, tu je najmanjši problem. Lahko bi rekli: Benz, hvala za rože. Mariano bi pač bil rezerva. Kot AM bi se pa z Iscom lahko dopolnjevala. Potem se potrebuje le še igralac (npr. Alaba), ki je tudi "all-rounder". RB, LB, DM, CB. In zadeva je rešena. No, na predsedniku je da odloči. Ali igralci, ekipa ali streha na SB. Skratka; glede na poškodbe, ki so redne, bi Hazard z lahkoto igral. Na teoretično 4-5ih različnih igralnih mestih.
KavčStrokovnjak
08. 10. 2018 18.39
+0
Takoj z veseljem zamenjam Edena za Benza!
alien8potnik
08. 10. 2018 17.31
+10
krvavo bi ga rabili v realu.
le?o
08. 10. 2018 17.28
+0
Ze pet let si zelim napisat na portal jokaj.si komentar bienvenido eden...vidim pa da si eden zeli to se dalj casa. Upam da januarja...pa se ligo prvakov bo lahko osvojil
CarlossCarsss
08. 10. 2018 17.05
-16
Ma Hazard nima pojma. Naj vpraša na portal 24ur, keri je najboljši klub na svetu, da bodo lahko toti troti tu zagagali Barcaaaaa.
Hachi
08. 10. 2018 17.02
+4
sedaj naj podaljsa pogodbo do leta 2025, nato pa ga lahko Real kupi, ce si ga tako zeli, vendar ne za manj kot 300 mio! to, kar letos spet kaze Hazard, je resnicno poezija. nasploh je Sarri popolnoma preporodil ekipo, ki ogromno tece, ne igra vec sablonsko in spet igrajo napadalno. skratka, res jih je uzitek gledati, ko tudi sami uzivajo na zelenici.
Trend01
08. 10. 2018 19.20
+5
V Chelseaju je preveč neznank. No, ena je problematična. Ali bo Abramovich prodal ekipo ali ne. In komu.
CFC1
08. 10. 2018 20.10
+1
Se strinjam s tvojim komentarjem. Hazard je gotovo že zadnjih nekaj sezon eden najboljših igralcev na svetu in res bi bilo dobro da podaljša pogodbo s Chelseajem, ker na samih tekmah se lepo vidi kako pomemben in ključen igralec je za modre. Brez njega je napad Chelseaja dosti slabši, saj je dober tako v preigravanju, kreiranju in strelu na gol. Za povrh pa se vseskozi vrača v obrambo in konec koncev bori za vsako žogo. Se strinjam, da je Sarri s svojo napadalno taktiko spet popestril igre Chelseaja ter predvsem, da se tudi sam iz tekme v tekmo izboljšuje in napreduje tako v taktičnem smislu, poznavanju igralcev. Posledično pa gledamo vse bolj, ne samo dopadljivo, ampak tudi učinkovito napadalno igro.
matej1111
08. 10. 2018 16.40
+4
Jaz tudi včasih sanjam real, kak so druge klube pokrali, ko so igrali z njimi.
cripstoned
08. 10. 2018 22.10
-4
cripstoned
08. 10. 2018 16.31
-2
hazard nisi edini...veliko je taksnih ampak redki imajo to cast....ti samo letos poharaj anglesko ligo in bos ze naslednjo sezono v realu....kako bi ta igralec pasal v sistem reala....uuuuuuuh
le?o
08. 10. 2018 16.10
+7
Najbrz januarja, se ligo prvakov bo lahko igral. Ce real ne izpade v skupinskem delu.
KavčStrokovnjak
08. 10. 2018 18.39
+0