Hazard prekinil molk: Pri Realu mi bodo sodili po moji drugi sezoni

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.K.
KOMENTARJI
31
Belgijski zvezdnik Eden Hazard je, ne sicer povsem po lastni krivdi, eno največjih razočaranj sezone 2019/20, v kateri je prvič nosil dres madridskega Reala. Nekdanji član Lilla in Chelseaja je imel težave s poškodbo že na začetku sezone, nato pa se je še dvakrat huje poškodoval, po zadnji operaciji pa se je prvič oglasil iz samoizolacije, v kateri se že lep čas nahaja celotno člansko moštvo Reala.

Eno od poškodb je Hazard (na fotografiji) utrpel na tekmi skupinskega dela Lige prvakov s Paris Saint-Germainom.
Eno od poškodb je Hazard (na fotografiji) utrpel na tekmi skupinskega dela Lige prvakov s Paris Saint-Germainom.FOTO: AP

Eden Hazard se je v javnosti nazadnje pojavil na začetku marca v Dallasu, kjer je pozdravil slovenskega košarkarskega asa tamkajšnje ekipe Mavericks Luka Dončićain nato prestal operacijo gležnja, ki si ga je poškodoval na eni zadnjih ligaških preizkušenj z madridskim Realom. Zaradi že druge težje poškodbe v sezoni je bil praktično že odpisan, izbruh in širjenje novega koronavirusa pa bi lahko podaljšala dogajanje v tekmovalnem letu 2019/20, zato Belgijec morda še ni rekel zadnje besede, čeprav trdi, da bi kljub kasnejši prestavitvi nastopil na letošnjem Euru 2020.

"Dobro sem! Ne zapuščam hiše, pazim nase. Vedno bolje je, pred enim tednom so mi odstranili šive. Zdaj delam že malce intenzivneje. Lahko hodim, torej je vse dobro!" je za RTBFdejal Hazard.

"Euro? Pričakoval sem, da mi bo uspelo okrevati, zato me je preložitev razočarala. Načrtoval sem, da bi ga odigral, operacijo sem prestal že pred nekaj tedni. Vsi bomo leta 2021 še leto starejši, škoda, toda zaradi gležnja bom lahko spet v formi. Menim, da je za navijače to udarec, vsako poletje si želijo kakšnega mednarodnega turnirja. Žal mi je zanje. A menim tudi, da v življenju obstajajo prioritete, ki so privedle do odpovedi. Z nami je enako kot z vsemi ostalimi, čakali bomo na naslednje leto."

'Ne vemo, ali se bo prvenstvo nadaljevalo'
O ne dovolj dobri pripravljenosti Hazarda je bilo sicer v zadnjih mesecih precej govora, a 29-letni napadalec je prepričan, da bi junija in julija ujel pravo formo, o čemer pa mu zdaj seveda ni treba razmišljati. Seveda pa odpoved EP ponuja možnost državnim prvenstvom, ki bi se lahko zavlekla do konca junija ali še dlje, saj vodilni na vsak način želijo izpeljati sezono 2019/20.

"Gotovo bi bil nared za Euro, storil bi vse potrebno, da bi bil v formi že od prvih tekem,"dodaja Hazard. "Moral bi trdo delati, a sem že vse od poškodbe opravil veliko dela ... Ne glede na vse, bi prišel (na Euro, op. a.) v dobri formi. Manjkalo bi mi ritma, to je jasno, a kakovosti ne izgubiš (smeh). Zdaj pa čakam. Včeraj me je klical (trener članske ekipe Reala Zinedine, op. a.) Zidane in tudi on ne ve. Lahko le ohranjamo formo, vsi igralci imajo vse potrebno za to. Ne vemo, ali se bo prvenstvo nadaljevalo, upamo, da bo zaključek sezone dober in da se bo lahko igralo. Sicer bomo vsi razočarani, a reči so, kakršne so."

Priznal, da je bila prva sezona slaba
Stanje v Španiji je zaradi širjenja novega koronavirusa primerljivo z do zdaj najhujšim evropskim žariščem Italijo. Hazard priznava, da v trenutnih razmerah nihče ne more biti povsem ravnodušen, že pa se je obrnil proti prihajajoči sezoni, ki bo po njegovih napovedih odločilna za ocenjevanje njegovega za zdaj precej neuspešnega prestopa iz Chelseaja, ki je za Belgijca iztržil 100 milijonov evrov.

"Ne pravim, da se ne morem okužiti, a sem doma, na obisk ne prihaja nihče, nikogar ne moremo srečati ... Malce me je strah, tako kot ostale, a še posebej se bojim, da bi virus na koga prenesel, to je najbolj delikatno. Med nami so osebe, na katere moramo paziti. Skrbi me za najšibkejše, ki imajo največ težav, to je res," je še povedal Hazard, o naslednji sezoni pa dodal,

"moja prva sezona v Madridu je slaba, a ni bilo vse slabo. To je bila sezona prilagajanja. Sodili mi bodo po drugi. Odvisno je od tega, ali bom v dobri formi za naslednje leto. Imamo dobro skupino igralcev, spoznal sem nove osebe. Zame je to izvrstna izkušnja. Še vedno imam štiri leta na pogodbi in pričakujem, da bom v dobri formi."