Nogomet

Hazard se že poslavlja: Moja brata imata nov klub, manjkam le še jaz

Baku, 28. 05. 2019 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Finalna tekma Lige Evropa bo najverjetneje zadnja, ki jo bo v dresu Chelseaja odigral belgijski zvezdnik Eden Hazard. Nekdanji član Lilla se že nekaj časa odkrito spogleduje z madridskim Realom, tudi njegove izjave pred mestnim derbijem z Arsenalom v Bakuju pa so bile precej podobne slovesu ...

Hazard (spredaj) med zadnjim treningom v Bakuju.
Hazard (spredaj) med zadnjim treningom v Bakuju. FOTO: AP

Po izjavah predsednika Real Madrida Florentina Pereza, ki je med gostovanjem na radiu Onda CERO brez zadržkov priznal, da bi bolj kot Neymarja Jr. in Kyliana Mbappeja "kraljevi klub" želi Edena Hazarda, se je zvezdnik londonskega Chelseaja oglasil iz daljnega Bakuja, kjer ga čaka zaključni obračun klubske sezone. Londončani se bodo za evropski naslov, ki so ga nazadnje osvojili leta 2013, udarili z mestnim tekmecem Arsenalom, to pa bo očitno zadnjih 90 oziroma 120 minut, v katerih bodo lahko privrženci modrih uživali v mojstrovinah Belgijca.

HAZARD

"Če bi lahko podaljšal s Chelseajem? Ne vem, težko je odgovoriti, če bom podaljšal še za eno leto. Leto je dolgo, kajne? (smeh)," je dnevnik The Guardian citiral Hazarda. "Moja brata sta že zamenjala ekipi, manjkam le še jaz! Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je še pomenljivo za primer uporabil letošnja primera brata Thorgana (prestopil je iz Borussie Mönchengladbach v Borussio Dortmund) in Kyliana (iz Chelseaja v Cercle Brugge).

VERJETNOST

Belgijski zvezdnik, eden najboljših posameznikov minulega svetovnega prvenstva v Rusiji, ki se je za "rdeče vrage" končalo v polfinalu oziroma s tekmo za tretje mesto, kljub temu trdi, da je povsem osredotočen na obračun s "topničarji".

Če bo odšel, ne bo odšel v katerega od angleških klubov
"Z glavo sem pri finalu, govorice puščam ob strani. Bolje je, da ohranim takšno razmišljanje, razmišljanje o nogometu. Po finalu bomo videli, kaj se bo zgodilo. Je pa možno, da bo (Cristian) Pulišić moj naslednik v Chelseaju. Bomo videli. To je v rokah klubov. A zdaj nas čaka še izjemna tekma, ki jo je potrebno odigrati. V tem hipu nimam v glavi tega, če bom šel ali ostal," pravi Hazard.

Dodal je še, da ni nikakršnih možnosti, da bi okrepil katerega od Chelseajevih angleških rivalov. Spominjal se je tudi začetkov pri londonskih modrih, o katerih pravi, da jih je "okrepil kot dojenček", v sedmih sezonah na stadionu Stamford Bridge pa ocenjuje, da je postal "velik mož". 

"Nikakršnih možnosti ni, da bi šel v kakšen drug klub Premier League. Sem 'blue' (moder, op. a.) in to mi veliko pomeni. Ne bi mogel igrati za drugo ekipo iz iste države. Zato moram osvojiti Ligo Evropa, ki je za navijače pomembna. Za igralce prav tako. In tudi za trenerja. Smo samozavestni. Sem sem prišel kot dojenček. Zdaj sem velik mož. Kot oseba se nisem spremenil, kot igralec pa zdaj dosegam več golov in imam več izkušenj. A poskušam biti takšen, kakršen sem bil, ko sem začenjal," je še dodal.

ZADETKINAPOLČAS

Sarri: Včasih je težaven
O Hazardu je na novinarski konferenci spregovoril tudi italijanski trener Chelseaja Maurizio Sarri. Ta je svojega varovanca pozval, da naj "poskusi postati najboljši v Evropi", namignil je tudi na to, da na treningih Belgijec ni najbolj zavzet.

"Hazarda je užitek spremljati med tekmo, včasih pa je čez teden težaven. Zelo je talentiran in na treningih mu je dolgčas, ker mu je vse lahko. V tem trenutku je Eden med najpomembnejšimi igralci v Evropi in svetu. Menim pa, da se lahko izboljša. Mora poskusiti postati najboljši v Evropi," je dejal Sarri.

"Jutri igramo finale Lige Evropa. Če nam uspe zmagati, bo sezona prekrasna," je še dodal Sarri, čigar prihodnost na modri klopi naj bi bila močno odvisna od razpleta prvega od dveh angleških final v aktualni evropski sezoni.

CHEARS

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
29. 05. 2019 21.23
Pa to kar delajo teli sploh ni nogomet
ehjaehja
29. 05. 2019 09.04
-8
dobrodošel hazard. medtem ko se barca potaplja in doživlja razpad sistema se kraljevi klub potihoma krepi. HALA MADRID!!!
KavčStrokovnjak
29. 05. 2019 07.34
+2
Če je res, da je Eden že skoraj član Reala iz Madrida bo zanimivo videt kdo bo komu grel klop. Eden Benzu ali obratno. Resne skrbi za Zizouja, ki tako favorizira Benza. Eden pa stroj za doseganje golov...
Richy1260
29. 05. 2019 07.20
+15
Res škoda,princ stamford bridge-a in zame definitivno najboljši in najbolj tehnično podkovan dribler ki je kdajkoli nesel modri dres chelsea-ja