Nogomet

Hčerka Dennisa Rodmana druga na naboru lige NWSL

New York, 14. 01. 2021 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V družini nekdanjega NBA-zvezdnika Dennisa Rodmana po zaslugi hčerke Trinity že lep čas ne "kraljuje" zgolj košarkarska, temveč tudi nogometna žoga. Šele 18-letno članico ekipe univerze Washington State so na naboru elitne profesionalne lige NWSL kot drugo izbrali pri ekipi Washington Spirit.

Trinity Rodman je dejala, da je po očetu podedovala gene "izjemnega atleta", sicer pa si želi, da bi jo bolj kot po slovitem pedigreju poznali zgolj kot uspešno nogometašico.
Trinity Rodman je dejala, da je po očetu podedovala gene "izjemnega atleta", sicer pa si želi, da bi jo bolj kot po slovitem pedigreju poznali zgolj kot uspešno nogometašico. FOTO: AP

Kot prva je bila na sredinem naboru ženske nogometne lige NWSL izbrana branilka Emily Fox, ki se odpravlja v vrste Racing Louisvilla, medtem ko je bilo veliko pogledov uperjenih v Trinity Rodman, talentirano mlado ameriško reprezentantko in hčerko legendarnega košarkarja Dennisa Rodmana. Kot drugo so 18-letno Rodmanovo izbrali pri ekipi Washington Spirit. Štiri leta starejša Foxova je bila tako kot Rodmanova članica ekipe do 20 let, že pa je odigrala tudi nekaj tekem za člansko izbrano vrsto, na kar hčerka nekdanjega košarkarja ekip Detroit Pistons, San Antonio Spurs in Chicago Bulls še čaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trinity Rodman je bila finalistka v izboru za najboljšo mlado nogometašico minulega leta, blestela je na marčevskem prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov do 20 let, kjer je dosegla osem golov in dodala še šest podaj. Za Washington State zaradi preložitve začetka univerzitetne sezone, ki naj bi se začela spomladi, sicer še ni zaigrala.

'Navdušena sem, da me ne poznajo le kot Rodmanovo hčerko'
"Da sem v moji situaciji in pri mojih letih sploh na naboru, je noro, a da me je kot drugo izbrala izjemna ekipa, je preprosto neverjetno, ne bi si mogla želeti nič več," je dejala Rodmanova. "D. C. ima preprosto super program, super ekipo. Trener (Richie Burke, op. a.) je izjemen, z njim sem nekajkrat govorila. Vem, da je nepopustljiv trener, a tako sem navdušena, da sem postala njegova igralka, da se bom učila ter izboljševala."

O vplivu slavnega očeta, ki je sam sicer javno večkrat priznal, da bi lahko pri odraščanju svojih potomcev bolj sodeloval, je dodala: "Bil je izjemen atlet, te gene sem podedovala po njem, a sem navdušena, da me poznajo kot Trinity Rodman, ne samo kot Rodmanovo hčerko. Navdušena sem, da si bom utrla svojo pot in se izboljšala na tem popotovanju."

Rodman ima sicer tri otroke, najstarejša Alexis Rodman ima že 32 let in je edini otrok iz njegovega prvega zakona z Annie Bakes. 20-letni Dennis Rodman mlajši je talentiran košarkar univerze Washington State, kjer se mu je v tem šolskem letu pridružila tudi mlajša sestra, ki je v sredo zablestela na naboru lige NWSL.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nocturne
14. 01. 2021 15.58
+2
Pišite raje o Slovenkah, ki zelo uspešno igrajo v tej ligi, ne pa da samo kopirate iz MSM USA. Konec koncev ste slovenski časopis in nas, bralce ne zanima če je proplus v lasti američanov.
Definbahija
14. 01. 2021 15.46
vidim da ima vsa potencial na nadomesti Morganovo Alex
Trembalajek
14. 01. 2021 14.42
Češplja ne pade daleč od drevesa.
grumf
14. 01. 2021 13.49
+7
Dejte njeno sliko za glavno na novici - ne pa fotra!
Luther
14. 01. 2021 13.34
+3
Lahko je ponosen na svoje otroke.