Nogomet

Hendersonu se je uresničila želja: iz Al Ettifaqa prestopil v Ajax

Amsterdam, 19. 01. 2024 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arabska epizoda za Jordana Hendersona, ki se je lani odločili za lukrativen prestop k Al Ettifaqu, je končana. 33-letni angleški vezist se je po le pol leta igranja nogometa na Arabskem polotoku vrnil v Evropo, kjer je okrepil vrste obubožanega nizozemskega velikana Ajaxa.

Jordan Henderson se pri savdskem prvoligašu nikakor ni znašel, saj na 19 tekmah sploh ni dosegel zadetka. Tudi Al Ettifaqu ob tem ni šlo najbolje, saj je moštvo iz Damama šele na osmem mestu ligaške razpredelnice, ki šteje 18 moštev, še bolj skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da so 'Commandosi' zadnjo zmago dosegli 28. oktobra lani.

Angleški vezist se je tako v strahu, da bi izgubil mesto v angleški reprezentanci, ki jo junija čaka nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji, z Al Ettifaqom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, s čimer se je odpovedal plači, ki naj bi mu na teden nanesla prek pol milijona evrov, in se vrnil nazaj v Evropo. Nekdanji član Sunderlanda in Liverpoola se je pridružil nizozemskemu velikanu Ajaxu, s katerim je podpisal pogodbo do konca junija 2026.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedaj bo 'Hendo' poskusil Ajaxu pomagati vrniti se na pota stare slave, saj je v letošnji sezoni nizozemski velikan v tako slabi formi kot še nikoli. Moštvo iz Amsterdama je na 17 ligaških tekmah v aktualni sezoni namreč zbralo le pet zmag in za vodilnim PSV-jem v nizozemskem prvenstvu zaostaja že za 23 točk.

"Želeli smo izkušenega vezista z vodstvenimi sposobnostmi. Delno zaradi poškodb v ekipi smo iskali nekoga, ki bi se lahko takoj vključil v igro. Jordan Henderson je takšen igralec. Njegov prihod pomeni veliko okrepitev za našo ekipo. Tako na igrišču kot zunaj njega je nogometaš takšnega kalibra pomemben za naše številne mlade igralce. Je angleški reprezentant, ki je z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov in številne druge nagrade," je o novi okrepitvi dejal trener Ajaxa John van 't Schip.

Henderson bo pri Ajaxu nosil dres s številko šest.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bologna2901
19. 01. 2024 11.44
+5
FORTUDO1
19. 01. 2024 11.21
+4
JOSEPH HAYDN
19. 01. 2024 09.24
+10
Bo pa znova lahko mavrične trakce nosil, ker v Arabiji ni upal oziroma se je prodal. Reva
Miran1960
19. 01. 2024 09.11
-1
Nekoga še kar hitro sreča pamet, nekaterih nikoli...