Nogomet

Hendersonu zmaga nad Avstralijo ne bo ostala v lepem spominu

London, 14. 10. 2023 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jordan Henderson, ki je poleti zapustil Liverpool in se preselil k Al Ettifaqu, bo želel tekmo proti Avstraliji čim prej pozabiti, saj so angleški navijači njegov nastop pospremili z žvižgi. Selektor Anglije Gareth Southgate je mnenja, da je takšen odnos popolnoma nesprejemljiv.

Jordan Henderson
Jordan Henderson FOTO: AP

Jordan Henderson, ki je v dresu Liverpoola preživel 12 sezon, je angleške navijače negativno presenetil, ko se je ob koncu julija odločil okrepiti vrste arabskega Al Ettifaqa. Kot vse kaže, podporniki angleške izbrane vrste zamero še zmeraj držijo, saj so 33-letnega vezista ob njegovem povratku na angleške zelenice dvakrat izžvižgali. "Tega res ne razumem. Kako bodo žvižgi pomagali ekipi? Henderson je v angleškem dresu odigral 79 tekem in v ekipo prinesel veliko izjemnega," je potezo navijačev komentiral Gareth Southgate, čigar zasedba je na prijateljski tekmi proti Avstraliji slavila z rezultatom 1:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Henderson je bil v preteklosti velik podpornik LGBTQ+ skupnosti, njenim pripadnikom pa se je s selitvijo v državo, kjer je homoseksualnost grobo zatirana, močno zameril. To je angleškega vezista močno prizadelo, saj se je vedno trudil, da bi spoštoval vse ljudi. "Če si v Savdski Arabiji na roko nadenem mavrični trak, s tem nasprotujem njihovi veri, kar prav tako ni pravilno. Vsi bi morali spoštovati vero in kulturo," je povedal Henderson.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.