Nogomet

Henriques pričakovano naslednik Riere, nosilci igre pod drobnogledom snubcev

Ljubljana, 22. 05. 2023 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
7

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane je na novinarski konferenci ob koncu sezone tudi uradno potrdil, da bo ekipo v prihodnje vodil portugalski strokovnjak Joao Henriques. Ta bo na trenerskem mestu zamenjal Španca Alberta Riero, s katerim zeleno-beli kljub temu, da je osvojil tako prvenstvo kot pokal, niso podaljšali sodelovanja.

"Z Albertom Riero nismo podaljšali, ker nismo našli skupnega jezika glede filozofije, razmišljanja kluba. Zadnji resen pogovor na to temo je bil aprila, a smo na sestanku ocenili, da ne moremo zadovoljiti njegovih finančnih apetitov. Tako smo se obrnili drugam," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

Riera je julija lani v Ljubljano prišel po prvo samostojno trenersko službo in kljub začetnim dvomom o ustreznosti izbire prepričal ljubljansko in slovensko javnost. Španec, nekdanji reprezentant in v preteklosti za kratek čas član Zavrča in Kopra, je v Ljubljani opravljal prvo samostojno trenersko službo. Pred tem je bil pomočnik pri turškem Galatasarayju. Prav ta turški velikan pa je bil eden izmed uglednih klubov, za katerega je Riera tudi igral, med drugim je nosil še drese Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola in Watforda.

Športni direktor NK Olimpija Ljubljana Goran Boromisa obljublja, da bodo imeli zeleno-beli v novi sezoni kakovostno zasedbo.
Športni direktor NK Olimpija Ljubljana Goran Boromisa obljublja, da bodo imeli zeleno-beli v novi sezoni kakovostno zasedbo. FOTO: Damjan Žibert

Njegov 50-letni naslednik Joao Henriques nima tako bogatega življenjepisa, kot igralec niti ni imel profesionalne kariere, je pa kot trener nekoliko bolj izkušen. Za njim je kar nekaj služb predvsem na Portugalskem, nazadnje je jeseni vodil Maritimo, a "zdržal" le 11 tekem. Sicer pa je kot trener deloval pri Rio Maiorju, Riachenseju, Torres Novasu, Uniao Almeirimu, Fatimi, Leixoesu, Pacos de Ferreiri, Santa Clari, Vitorii Guimaraes in Moreirenseju.

Zdaj ga čaka prvi izziv v smislu tega, da bo vodil ekipo, ki ji je v vsaki sezoni cilj naslov prvaka. "To sem si želel. Ekipo bom vodil v Evropi, z njo se bom potegoval za naslov in imel večji odstotek zmag kot porazov," je pred dnevi dejal za Flashscore strateg, ki je doslej najraje igral v postavitvi 4-2-3-1. Henriques je sklenil dvoletno sodelovanje z Olimpijo. "Trener ve, kako mora Olimpija videti, mora biti dominantna. Ali je obrambni trener? Ni. Ve, kam prihaja. Velik plus zanj je to, da prihaja v klub, kjer bo lahko igral dominanten nogomet," je dejal Boromisa.

Poslovni direktor Olimpije Igor Barišić je potrdil, da se je v pogovorih za podaljšanje pogodbe z uspešnim španskim trenerjem Albertom Riero zataknilo pri višini plače.
Poslovni direktor Olimpije Igor Barišić je potrdil, da se je v pogovorih za podaljšanje pogodbe z uspešnim španskim trenerjem Albertom Riero zataknilo pri višini plače. FOTO: Damjan Žibert

Dodal je, da Henriques ni bil edini kandidat, v igri so bili trije ali štirje trenerji, izbor pa je padel na Portugalca. "Presodile so njegove dolgoletne izkušnje, šel je skozi Sportingovo akademijo, drugo ligo, prvo ligo. Ima pravi način razmišljanja, tudi glede promocije mladih igralcev, kar je že počel pri Santa Clari," je pojasnil Boromisa.

Ta je še povedal, da bo Olimpija do začetka priprav, torej do 12. junija, dobila tri ali štiri nove (tuje) igralce. Dodal je še, da je glede ponudb drugih klubov za glavne adute iz zadnje sezone, Matevža Vidovška, Marcela Ratnika in druge, za zdaj mirno, z Mariom Kvesićem so v zaključnih pogovorih za novo sodelovanje, medtem ko so pogodbo ponudili tudi Đorđeju Crnomarkoviću, a se ta po Boromisovih besedah želi vrniti v Srbijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VOVK78
23. 05. 2023 11.35
Zdej je vec takih,kot je bil Mandarić…Super vodstvo ima tale Olimpija…
RUBEŽ
22. 05. 2023 17.32
+0
Hja, se bo treba še bolj naslonit na NZS in sodnike. Saj to vam zdaj že gre v ŽABAGRADU, anje.
yugo13
23. 05. 2023 09.19
+3
Dejte si štajerci že priznat, da je pač letos Olimpija bila boljša in, da vam odkar ni več Milaniča in Zahoviča ne gre več tako po maslu kot takrat.
yugo13
23. 05. 2023 09.21
+1
A ja, pa žalitve tudi niso potrebne, a ne da ne RUBEŽ!!!???
backo88
22. 05. 2023 15.28
+5
CELO VODSTVO ZAMENJAT PRI OLIMPIJI.NAMESTU DA BI SI MANJ TLAČILI DENAR V SVOJ ŽEP BI RIERI DALI POŠTENO PLAČO KI SI JO ZASLUŽI.NIKOLI VEČ ALI ŠE 20 LET NEBO NOBENEGA POKALA-
zmerni pesimist
22. 05. 2023 14.32
+2
Je pač cenejši
roten
22. 05. 2023 13.33
+1
konec pravljice nova sezona je tu