Nogomet

Henry protestno zapušča družbena omrežja: 'Grozljiv obseg rasizma in nadlegovanja'

Pariz, 27. 03. 2021 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
3

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Thierry Henry je sporočil, da se bo umaknil z družbenih omrežij. Za tak korak se je protestno odločil, ker meni, da upravljalci družbenih omrežij ne naredijo dovolj za zaščito uporabnikov pred zlorabami.

Thierry Henry
Thierry Henry FOTO: AP

Legendarni francoski napadalec Thierry Henry ima sicer na Twitterju, Facebooku in Instagramu skupno 14,8 milijona sledilcev. Sporočil jim je, da bo danes prenehal delovati na vseh družbenih omrežjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Grozljiv obseg rasizma, nadlegovanja in besednega mučenja je preveč nevaren, da bi ga lahko ignorirali," je zapisal nekdanji nogometaš. Odgovorne za družbena omrežja je pozval, naj omogočijo sledljivost uporabniških računov oziroma preprečijo tiste s skrito identiteto.

"Preveč zlahka je mogoče ustvariti račun, s katerega potem prideta nadlegovanje in žaljenje, vse skupaj nima nobenih posledic, uporabnik pa še vedno ostane anonimen," je poudaril Henry ter še sporočil: "Dokler se to ne bo spremenilo, ne bom več uporabljal svojih profilov. Upam, da bo to kmalu." Henry je bil že kot dejaven igralec oster kritik rasizma v nogometu, ki ga je kot temnopolti nogometaš tudi sam večkrat občutil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rm122
27. 03. 2021 12.36
+3
Če te črke random internet trollov tok močno prizadanejo potem si lahko kar izklopiš internet. Jst sem pa raje anonimen kot s pravim imenom in sliko.
Stajerc22
27. 03. 2021 12.31
+1
Tak mimogrede je danes najmanj rasizma v zgodovini.
Viejo cabron
27. 03. 2021 12.08
+8
Henry dobrodošel v realnem svetu. Kdor se umakne s tega "online klaftranja" je močna oseba! Sam se že nekaj časa nazaj skenslal Facebook, ostalo pa me itak ni pritegnilo.