Nogomet

Legendarni Henry klečal več kot osem minut: 'Najbrž že veste, zakaj'

Orlando, 10. 07. 2020 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni napadalec londonskega Arsenala, katalonske Barcelone in francoske reprezentance, Thierry Henry, se je na klopi Montreal Impacta pridružil skupinskemu klečanju pred obračunom z ekipo New England Revolution. Po tem, ko so Antonio Mlinar Delamea in nogometaši že začeli igrati, je Henry s klečanjem nadaljeval še več minut po uvodnem sodnikovem žvižgu.

Thierry Henry je poleg klečanja, s katerim je končal šele po dobrih osmih minutah domačega obračuna z ekipo New England Revolution, v zrak dvignil tudi pest, po tekmi pa poleg nezadovoljstva nad predstavo varovancev, ki so izgubili z 0:1, povedal tudi nekaj več o svoji podpori protestnikom v Združenih državah Amerike in po svetu.

"Sploh ni potrebe, da bi govorili o taktiki, to danes ni imelo zveze s taktiko. Šlo je za željo, ki je pri mojih igralcih ne postavljam pod vprašaj, a nocoj je ni bilo. Upam, da bo proti Torontu drugače," se je proti kanadskemu obračunu že obrnil Henry, čigar varovanci so s porazom odprli dogajanje v kompleksu ESPN Wide World of Sports, ki bo v prihodnjih tednih oziroma mesecih gostil tudi zaključne obračune košarkarske lige NBA.

'Precej preprosto'
"Klečanje? Trajalo je osem minut in 46 sekund. Najbrž vi že veste, zakaj. Šlo je samo za to, da izkažem spoštovanje in podporo temu gibanju. To je bilo v bistvu to, precej preprosto," je še dodal Henry, ki je med tekmo nosil majico z napisom Black Lives Matter (Življenja temnopoltih so pomembna, op. a.).

Nekdanji branilec Celja, Simer Šampiona, Aluminija, Interblocka in Olimpije Antonio Mlinar Delamea je za zmagovito moštvo, ki ga vodi legendarni Bruce Arena, igral do zadnjega sodnikovega žvižga.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
11. 07. 2020 16.36
Všeč so mi ljudje, ki izražajo svoje prepričanje. Henry je tak!
+3
dos.adni..to ne sodi na fuzbal..ne vmesavajte politike in druzga sran..ja v fuzbal
Mamuth
10. 07. 2020 21.38
-2
Zato ker je star... pač težko vstane.
Gregi82
10. 07. 2020 18.32
+9
IQeS
10. 07. 2020 18.12
+12
Toliko pozornosti o tem kriminalcu. Ni si zaslužil, da je umrl, toda svet brez njega pa res ni na slabšem.