Nogomet

Higuain iz italijanske karantene 'pobegnil' v Južno Ameriko

Torino, 19. 03. 2020 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski klubski nogomet, tako kot v ostalih državah, miruje. Tudi nogometaši so med okuženimi, nazadnje so o tem poročali iz Fiorentine. Iz Juventusa, kjer so ugotovili prvi primer okužbe, kar se tiče Serie A, se je po poročanju italijanskih časnikov v domovino z zasebnim letalom vrnil Argentinec Gonzalo Higuain. Torino sta zapustaila tudi Sami Khedira in Miralem Pjanić.

Tudi pri Juventusu so zabeležili dva primera okužbe z novim koronavirusom. Daniele Rugani je bil prvi nogometaš v italijanski ligi Serie A, ki se je okužil z omenjenim virusom, drugi je bil francoski reprezentant Blaise Matuidi. Juventusov zvezdnik Cristiano Ronaldo je že nekaj časa na domači Madeiri, kamor je odpotoval že pred izbruhom epidemije zaradi mame, ki je v bolnišnici zaradi težav s srcem. Moštvo naj bi po prvih informacijah zapustila dva igralca, Argentinec Gonzalo Higuain in Urugvajec Rodrigo Bentancur. Kasneje se je izkazalo, da je Higuain odšel, Bentancur pa ostal v Torinu, je poročal časnik Gazzetta dello Sport. Argentinec je odpotoval z družino, potovanje je bilo precej zapleteno, iz Italije je letalo najprej poletelo v Francijo, nato v Španijo in šele nato v Južno Ameriko.

Oba sta bila testirana na virus in izvid je bil negativen. Italijanski mediji so naprej poročali, da naj bi nogometaš samovoljno zapustil Torino, a je kasneje prišla novica, da je bilo vodstvo kluba s tem seznanjeno. Domov se je mudilo Higuainu, saj je njegova mama v Buenos Airesu bolana. Kot piše italijanska Gazzetta, je bil klub obveščen, kmalu pa naj bi dovoljenje za odhod dobili tudi drugi nogometaši stare dame. Po zadnjih informacijah Gazzette sta Torino zapustila tudi Sami Khedira in Miralem Pjanić

Higuain je podobno kot Milanov Zlatan Ibrahimović (zbral je že več kot 110 tisoč evrov), s pomočjo Juventusa ustanovil sklad za zbiranja finančnih sredstev za boj proti koronavirusu.

Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
20. 03. 2020 16.00
+1
Še en pameten, ne hodi ko je zadeva normalna, je pa šel zdaj ko je kaos... #zapor