Nogomet

Hoeness posegel v spor Neuerja in Ter Stegna: To je smešno

München, 19. 09. 2019 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik Bayerna Uli Hoeness je okrcal "zahodno- in južnonenemške medije", ker niso stopili v bran vratarju bavarskega ponosa in nemške reprezentance Manuelu Neuerju. Neuer si je v zadnjem času izmenjal nekaj ostrih puščic z reprezentančnim kolegom in članom Barcelone Marcom-Andrejem ter Stegnom, ki kljub odličnim predstavam v Kataloniji zaman čaka na pravo priložnost v nemški izbrani vrsti.

Hoeness (na fotografiji) se bo kmalu poslovil od mesta predsednika Bayerna.
Hoeness (na fotografiji) se bo kmalu poslovil od mesta predsednika Bayerna. FOTO: AP

Uli Hoeness meni, da mora Manuel Neuer ostati prvi izbor selektorja Joachima Löwa, ki je z vratarjem Bayerna leta 2014 tudi osvojil naslov svetovnega prvaka. Nemška reprezentanca je vse od zadnjega evropskega prvenstva, ki ga je v Franciji zaključila s polfinalnim porazom proti domači izbrani vrsti (0:2), v precejšnji rezultatski krizi, a je Neuer kljub številnim težavam s poškodbami ohranil status prvega čuvaja mreže.

NEUER

Marc-Andre ter Stegen ni dobil priložnosti na zadnjih tekmah kvalifikacij za Euro 2020 proti Nizozemski in Severni Irski ter izjavil, da je bil to zanj "velik udarec", Neuer pa mu je vrnil žogico, rekoč, da besede zvezdnika Barcelone "ne pomagajo". V Nemčiji se je vnela debata o tem, kdo bi moral biti nemška številka ena, za piko na i je Ter Stegen blestel na nedavni tekmi z Borussio v Dortmundu, ko je Barcelono rešil pred porazom in ubranil tudi strel z bele pike reprezentančnemu soigralcu Marcu Reusu (0:0).

TERSTEGEN

'Kot da bi Ter Stegen že osvojil 17 naslovov na svetovnem prvenstvu ...'
Kljub temu, da se je selektor Löw marca odmevno odpovedal kar trem Bayernovim nogometašem, branilcema Jeromu Boatengu in Matsu Hummelsu ter napadalcu Thomasu Müllerju, je Hoeness na strani prvega moža izbrane vrste, a je vsedržavna debata zanj nov dokaz nekakšne zarote proti Bayernu ‒ tako s strani medijev kot s strani Nemške nogometne zveze (DFB).

Neuer (na fotografiji) je že okroglo desetletje nesporna številka ena nemške reprezentance.
Neuer (na fotografiji) je že okroglo desetletje nesporna številka ena nemške reprezentance. FOTO: AP

"Mislim, da je to smešno. Še posebej za münchenske medije to ni v redu," je izjavil Hoeness, ki bo novembra letos po 40 letih zapustil klub. "Zahodnonemški mediji se vedejo, kot da bi Ter Stegen že osvojil 17 naslovov na svetovnem prvenstvu. A ničesar nisem videl s strani južnonemških medijev. Nobene podpore. Mislim, da je nezaslišano, da lahko v javnost potisneš takšno zadevo. Ker (Ter Stegen, op. a.) preprosto ni upravičen do tega, da bi igral. Z vratarji je drugače kot z igralci v polju. Ne moreš kar naprej menjati," dodaja Hoeness.

Neuer bo 'vedno' najboljši
"Hierarhija mora biti jasna in hierarhija pomeni, da je Manuel Neuer številka ena. Več let je bil najboljši na svetu in nekaj časa ni igral zaradi poškodbe, a bilo je jasno, da ko se bo vrnil v formo, kar mu je zdaj tudi uspelo, ne bo vprašanja le on je lahko številka ena. Želel bi si več podpore nemške zveze. Vedno dvigujejo prah. Najprej z nezaslišano odstranitvijo treh igralcev in način, na katerega so z njimi ravnali. In zdaj se vse skupaj ponavlja z Manuelom Neuerjem," je še povedal Hoeness.

"Ni v redu, da dovoliš soigralcu, da javno spregovori o nečem, o čemer bi se smel pogovarjati le z Jogijem Löwom. Imamo jasno mnenje glede tega in v prihodnje ne bomo sprejeli tega, da bodo našim igralcem brez razloga škodovali. Ter Stegen je zelo dober vratar, toda Manuel Neuer je tako zelo boljši in bolj izkušen. Preprosto ni vprašanja za kogarkoli na svetu, da bi lahko dvomil o tem, če bi moral biti Manuel Neuer na vratih tu pri Nemčiji in danes berem, da bo tako morda le še do evropskega prvenstva. Lahko igra tako dolgo, kolikor časa mu bo služilo zdravje. Vedno bo najboljši. Konec zgodbe. Z našo pomočjo bodo tudi ljudje na zvezi spregledali. V tem smo dobri."

Ter Stegen je v Dortmundu zablestel (tudi) z obrambo enajstmetrovke reprezentančnemu kolegu Marcu Reusu (oba na fotografiji).
Ter Stegen je v Dortmundu zablestel (tudi) z obrambo enajstmetrovke reprezentančnemu kolegu Marcu Reusu (oba na fotografiji). FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DoGigi
19. 09. 2019 19.29
+3
Za moje pojme pomankanje discipline. Seveda se strinjam da je Ter Stegen trenutno bolji kot Neuer, ampak resnica je da Neuer nedela napak in je konstanten. Dokler bo tako se golmana nebo menjalo. Ni prau da se gleda kaj je nekdo osvojil v preteklih sezonah, vendar ce pogledamo drugam tudi casillas je bil prvi golman dokler ni prestopu v Porto, ta cas pa je na klopi mirno cakal De Gea. Prav tako ce se spomnimo Brazilske repke je Tafarel bil prvi golman ceprav je bil na klopi zamoje pojme takrat najbolsi golman Dida. Dan danes imajo igralci prevec svobode oz lahko povejo vse in niso sankcionirani vcasih temu ni bilo tako. Vrjamem da se Ter Stegen pocuti slabo ker ni prva izbira, roka na srce pa tudi Leno v Arsenalu dela cudeze, tako da tudi on bi se lahko bunu pa se ne.
Anticripstoned
19. 09. 2019 18.24
+23
Neuerjev čas je potekel...Ter Stegnu lahko samo puca kopačke 😁
jodr
19. 09. 2019 20.37
-12
Kuli997
20. 09. 2019 08.43
+11
@jodr Ne gledaš ti neki fuzbala dost a? haha