Nogomet

Hoffenheim se bo pridružil Angležem pri bojkotu družbenih omrežij

Ljubljana, 26. 04. 2021 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški nogometni klub Hoffenheim je sporočil, da se bo pridružil pobudi angleških klubov in se začasno protestno odpovedal objavam na družbenih omrežjih. Klubi angleške Premier League so se za bojkot odločili zaradi vse pogostejših in ponavljajočih se zlorab in rasističnih napadov na teh omrežjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pobudi za protestni bojkot, ki jo je sprožilo vodstvo elitne Premier League, so se na Otoku pridružili še klubi angleške druge lige (EFL) ter ženske nogometne lige (WFL). Opozorilni mrk na družbenih omrežjih se bo začel v petek, 30. aprila, ob 15. uri in se končal v ponedeljek, 3. maja, ob 23.59.

Kot so pojasnili pri vodilni angleški nogometni ligi, gre za odgovor na vse pogostejše in ponavljajoče se zlorabe in rasistične napade na teh omrežjih, ki so jih deležni nogometaši in drugi udeleženci teh tekmovanj. Pojasnili so, da se zavedajo pozitivne plati sodobnih komunikacijskih metod, njihove velike moči in vpliva, ki ga imajo na stike med navijači in klubi. A po drugi strani opozarjajo, da bodo lahko le s skupnimi močmi prisilili družbo in podjetja, ki upravljajo ta omrežja, da se bodo ostreje odzvala na takšno spletno nadlegovanje.

Zdaj se je pobudi pridružil Hoffenheim, ki je pojasnil, da so bili tudi številni njegovi člani žrtve napadov na spletu. "Spletni komunikacijski kanali so žal postali tudi odlagališče sovraštva in frustracij. Čas je, da se začnemo aktivno boriti za strpnost, spoštovanje in človečnost na spletu. Preveč preprosto je ustvariti anonimni profil in žaliti brez posledic," so sporočili iz Hoffenheima.

Kot eden prvih se je za bojkot družbenih omrežij odločil Thierry Henry.
Kot eden prvih se je za bojkot družbenih omrežij odločil Thierry Henry. FOTO: AP

Zaradi podobnih razlogov so se že pred to pobudo za bojkot družbenih omrežij odločali nekateri posamezniki ali klubi. Med najbolj znanimi je nekdanji francoski zvezdnik Thierry Henry, kot zadnja pa sta to pred tedni naredila valižanski klub Swansea City in škotski prvak Glasgow Rangers.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Voluhar7
26. 04. 2021 19.09
+1
Ma fserjem se na družbena omrežja pgovor v živo je pomemben!!!!
Von_Clausewitz
26. 04. 2021 18.44
Jaz sem jih bojkotiral že dolgo časa nazaj...kar pomeni, da mi dol visi za javno mnenje...manj pametujem...bolj se posvečam tistim, ki nekaj znajo v življenju...to je eden odpogojev za uspeh...pa lep dan še naprej😉
CelindaAndre
26. 04. 2021 18.20
Kako naj človek komentira, da ne bi bil rasist če je Francoska nogometna ekipa bolj črna od ekipe Južne Afrike, zamislite se malo kaj komentirate in kaj je rasizem..preprosto naj ukinejo Nacionalne selekcije ker to niso in napovejo recimo izbrano vrsto Francije in je konec rasizma. In kdo je rasist tisti ki to pove, ali recimo Turki ki so nakupili Kenijske tekače da so dobili medalje..kaj je tu rasizem in kdo rasist.
morfo
26. 04. 2021 18.19
+4
Kaj če bi vsi bojkotirali nogomet....ne hodit na tekme , jih ne gledat na tv, ne obiskovati njihovih spletnih strani, bojkotirat proizvode ki jih reklamirajo, ignorirat stave, pa davidimo kako bo hitro zginil rasizem ko ne bo več sponzorjev.🤔😁
DonotquestionOBEY
26. 04. 2021 18.15
+2
Noben od teh pa ne bojkotira Coca-Cole, ki pravi "be less white". Beseda rasizem je zgubila svoj pomen, ko so vsi rasisti ni noben rasist.
DonotquestionOBEY
26. 04. 2021 18.14
+1
Kaj če bi namesto tega da bojkotiramo en drugega in s obregamo ob vsako besedo, ki jo reče nek ANONIMNEŽ na internetu preposto nehal sekirat za take bedarije. Kaj ma veze če ti nekdo, ki ga nikoli nisi srečal in ga po vsj verjetnosti nikoli ne boš, niti ga ne moreš identificirati reče da si ne vem kaj, če ti veš da to ni res, potem je to edino kar šteje. Klic k nasilju je recimo povsem druga stvar ampak se začuda nekako tudi to dovoli če si POC.