Nogomet

Horvat med junaki Sturma ob napredovanju v finale pokala

Salzburg , 04. 04. 2024 23.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V finalu avstrijskega pokala se bosta še drugič zapored pomerila graški Sturm in dunajski Rapid. Dunajčani so v sredo po pričakovanjih s 3:0 ugnali drugoligaša Leoben, Sturm pa je bil po pravi drami v gosteh s 4:3 boljši od Salzburga. Tomi Horvat je prispeval gol in kar dve asistenci. Jona Gorenca Stankovića ni bilo v kadru zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi.

Tomi Horvat je v 52. minuti zadel za 1:2.
Tomi Horvat je v 52. minuti zadel za 1:2. FOTO: Profimedia

Moštvi sta se pred pokalnim polfinalom nazadnje srečali v nedeljo, ko so biki v Gradcu slavili z 1:0. Srečanje je zaznamovala vroča končnica, ko so bili izključeni kar trije nogometaši, tudi Jon Gorenc Stanković v 96. minuti, zaradi česar slovenski reprezentant tokrat ni smel igrati. 

A odsotnost kapetana se Sturmu ni poznala, saj so branilci pokalnega naslova pokazali eno najboljših predstav v tej sezoni, kot so zapisali na portalu LaOla1. Povedli so sicer domači, a je Sturm odgovoril v 25. minuti, ko je levji delež pri zadetku opravil prav Tomi Horvat, ki je "lobal" vratarja, tako da je moral William Boving žogo zgolj potisniti v prazno mrežo. 

Nogometaši Sturma z navijači proslavljajo napredovanje v finale pokala.
Nogometaši Sturma z navijači proslavljajo napredovanje v finale pokala. FOTO: Profimedia

Sedem minut po začetku drugega dela so gostje prvič na tekmi vodili, ko je z nizkim strelom zadel prav Horvat. Gostje iz Gradca so nato povedli z dvema goloma prednosti. Luka Sučić je bike v 79. minuti vrnil med žive, a je le dve minuti kasneje po novi podaji Horvata odgovoril Niklas Geyrhofer. Za nekaj drame je v 90. minuti poskrbel Aleksa Terzić, ki je v igro vstopil le nekaj sekund prej, a je za vrnitev v tekmo domačim zmanjkalo časa. 

Finale bo 1. maja v Celovcu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.