Nogomet

Hrvati po trilerju do vseh treh točk, Portugalci ugnali Angleže

Ljubljana, 28. 03. 2021 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

Nogometaši Hrvaške so v drugem krogu skupine D evropskega prvenstva do 21 let v Kopru premagali Švico s 3:2, kasneje pa je Portugalska v Ljubljani Angliji prizadejala še drugi zaporedni poraz (2:0).

Portugalci proslavljajo zadetek na tekmi z Anglijo.
Portugalci proslavljajo zadetek na tekmi z Anglijo. FOTO: AP

Švicarji so že v prvi minuti skorajda šokirali Hrvate, ko je lepo preigravanje in podajo Andija Zeqirija za malenkost mimo vratnice poslal Petar Pušić. V osmi minuti pa velika napaka švicarskega vratarja Anthonyja Racioppija. Najprej je slabo izbil žogo, potem pa mu je ob strelu Luke Ivanušeca še spodrsnilo in Hrvati so povedli.

Hrvati so imeli v prvem polčasu v obrambi nemalo težav, Švicarji pa so nekajkrat nevarno zapretili, a strela Bastiena Tome in Jeremyja Guillemenota, nista bila dovolj natančna.

V 48. minuti si je veliko napako privoščil Dominik Kotarski. Žogo je podal naravnost do samega Guillemenota, ki pa ni izkoristil darila oziroma je hrvaški vratar popravil napako. So pa Hrvati nato po hitrem postopku dosegli dva zadetka in kazalo je na miren zaključek dvoboja.

Najprej je Nikola Moro v 61. minuti izkoristil enajstmetrovko po prekršku nad Kristijanom Bistrovićem, v 64. minuti pa je nekdanji napadalec Celja Dario Vizinger sijajno zaključil za 3:0. Isti igralec je v 79. minuti v kazenskem prostoru igral z roko in Švicarjem ponudil kanček upanja. Enajstmetrovko je realiziral rezervist Kastriot Imeri. V 89. minuti so Švicarji še dodatno zagnali paniko v vrste Hrvatov po avtogolu Sandra Kulenovića, ki je na igrišče vstopil štiri minute prej.

Toda Hrvati so v šestih minutah sodnikovega dodatka po zaslugi odlične obrambe Kotarskega ubranili vodstvo ter vknjižili tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako kot Švicarji so se tudi Portugalci zasluženo veselili uspeha proti slabim Angležem. Ti so v skupini D na dnu brez točke, medtem ko Portugalci vodijo s štirimi, Hrvati in Švicarji pa imajo po današnji drami v Kopru na lestvici po tri točke.

Dvoboj so bolje odprli Portugalci, že v četrti minuti je Ben Godfrey s posredovanjem na golovi črti preprečil hiter zaostanek Angležev. Slednji so napadali predvsem po krilih, a podaje v sredino niso bile natančne.

Correa je v 33. minuti močno sprožil, a je strel uspel odbiti Aaronu Ramsdalu. Vratar Angležev se je izkazal tudi po kotu in strelu Poteja le nekaj sekund kasneje, odbitka pa ni "pospravil" Florentino.

Portugalci so bili po zmagi v prvem krogu proti Hrvatom (1:0) samozavestni, a brez nepotrebnega "zaletavanja" v angleški obrambni zid. V 58. minuti je bil po strelu od daleč blizu Fabio Vieira, tri minute kasneje pa še Vitinha.

V 64. minuti pa je pritisk Portugalcev vendarle obrodil sadove. Lepo podajo Poteja je z natančnim zaključkom v zadetek pretvoril Dani Carvalho. Angleži so si deset minut zatem še dodatno skopali jamo, potem ko je Marc Guehi pohodil Goncala Ramosa, ki je le minuto pred tem stopil na zelenico. Z bele pike je bil natančen Trincao.

Varovanci Aidyja Boothroyda tudi v nadaljevanju nikakor niso našli poti do vrat Dioga Coste. Podobno kot ob porazu proti Švici v prvem krogu so bili povsem brez ideje in so pred zadnjim krogom v zelo slabem položaju. V sredo se bodo pomerili s Hrvati, Portugalce pa čaka obračun s Švicarji.

EP do 21 let, 28. marec, izidi:

* Skupina C (Györ, Sombotel):
Islandija - Danska 0:2 (0:2) 
Rusija - Francija 0:2 (0:2)

* Skupina D (Koper, Ljubljana): 
Hrvaška - Švica 3:2 (1:0) 
Portugalska - Anglija 2:0 (0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
29. 03. 2021 09.26
Švicarskemu golmanu je treba razložiti da zjanje na obrambnjake ne pomaga ori nesposobnem zbivanju žoge
James Bond
29. 03. 2021 09.29
+1
...zjanje na obramnjake ....ori nesposobnem zbivanju žoge...kij sa hjotal povedjat?...