Nogomet

Hrvati znova na nogah: Dalić v družbi Zidana in Guardiole z nominacijo za Fifinega trenerja leta

Zagreb, 24. 07. 2018 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
8

Svetovna nogometna zveza (Fifa) je danes postregla z enajstimi imeni, ki so v igri za naziv najboljšega trenerja leta 2018. Med zvenečimi imeni, kot sta Zinedine Zidane in Pep Guardiola, se je znašel tudi hrvaški selektor Zlatko Dalić in s tem poskrbel za novo malo evforijo na Hrvaškem. Med nogometaši v oči najbolj bode odsotnost Neymarja.

Zlatko Dalić.
Zlatko Dalić. FOTO: AP

Med trenerji, ki se bodo borili za laskavi naziv Fifinega trenerja leta 2018, je sledeča enajsterica: Massimiliano Allegri (Juventus), Stanislav Čerčesov (ruska reprezentanca), Zlatko Dalić (hrvaška reprezentanca), Didier Deschamps (francoska reprezentanca), Josep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Roberto Martinez (belgijska reprezentanca), Diego Simeone (Atletico Madrid), Gareth Southgate (angleška reprezentanca), Ernesto Valverde (Barcelona) in Zinedine Zidane (Real Madrid).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez Neymarja in s tremi nogometaši Real Madrida
Med nogometaši največ nominirancev prihaja iz vrst madridskega Reala: za nagrado se bodo potegovali hrvaški reprezentant Luka Modrić, Portugalec Cristiano Ronaldo (ki bo v naslednji sezoni sicer igral za Juventus) in branilec francoske izbrane vrste Raphaël Varane. Na seznamu ni zvezdnika brazilske reprezentance in Paris Saint-Germaina Neymarja, bodo pa se za laskavo priznanje potegovali še Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Antoine Griezmann (Francija/Atletico Madrid), Eden Hazard (Belgija/Chelsea), Kevin De Bruyne (Belgija/Manchester City), Kylian Mbappe (Francija/Paris Saint-Germain), Mohamed Salah (Egipt/Liverpool) in Harry Kane (Anglija/Tottenham Hotspur).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred podelitvijo se štejejo dosežki nogometašev med 3. julijem 2017 in 15. julijem 2018, ko je bila na sporedu finalna tekma svetovnega prvenstva, v kateri je Francija (Mbappe, Griezmann, Varane) premagala Hrvaško (Modrić) s 4:2. Ruski mundial naj bi imel največjo težo pred glasovanjem, o katerem pravijo, da bo najbolj izenačeno do sedaj. Začetni seznam desetih nominirancev, ki so ga sestavili strokovnjaki Mednarodne nogometne zveze (Fifa), bodo skrčili na tri imena z glasovanjem, ki bo potekalo med 24. julijem in 10. avgustom (sodelovali bodo novinarji, navijači ter kapetani in selektorji reprezentanc pod okriljem Fife - glasovi vseh so enakovredni ‒ predstavljajo 25 odstotkov končne ocene). Gala prireditev bo v Londonu na sporedu 25. septembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
30. 07. 2018 15.48
Dalić Sultan trenerjev
Anticripstoned
25. 07. 2018 13.18
+3
Kje pa je Izoljan
Martina Holesek
25. 07. 2018 12.25
+3
Piše (brez nejmarja) ja kaj je pa na svetovnem pokazal, samo to kako se izsiljujejo prekrški, žoga še blizu ni bilain nasprotni igralec tudi ne pa se je že valjal po tleh, zelo neokusno je zgledalo, smo sodik mu pa ni nasedel.To je zvezda NOVA, ki hitro ugasne
Miha Kutara
25. 07. 2018 11.43
+6
Svaka čast hrvaškemu trenerju....si zaslužil...eden redkih trenerjev, kateri ima zelo mirno kri na vseh tekmah...in ne skače kot kakšna opica med tekmo na igrišču, kot ostali trenerji... Ampak samo mirno spremlja in z očmi nakaže kako in kaj naj igrajo igralci..... Super... Zame si najboljši trener.....
apodgra
06. 09. 2018 07.47
+1
Samo za nekaj tekem ,ki jih je vodil na svetovnem prvenstvu , pa si že nominiran. Če bi Hrvate vodil drugi trener, pa bi bil on bil nominiranec. PO kmečki logiki je vse eno kdo vodi katero ekipo , ker je vse odvisno samo od kvalitete ekipe in od velike sreče Še en dokaz več, da se je Uefa in Fifa odločala samo po doseženih rezultatih v ligi prvakov in svetovnem prvenstvu .Sezona ni samo igra enega meseca ali nekaj tekem , sezona traja eno leto .
dr.Megla
25. 07. 2018 11.40
-2
Na Čirota so pa kar pozabli
PošteniSlovenec
25. 07. 2018 11.12
-1
Dalić je odličen bosanski trener iz Livna ki je kot gastarbeiter dosegel dober rezultat z hrvaško reprezentanco.
IVA De Kleva
24. 07. 2018 16.19
+9
Dalić je Kralj!!