Nogomet

Giroud za pomembno zmago modrih nad Liverpoolom, Huddersfield odščipnil točki novopečenemu angleškemu prvaku

Manchester, London, 06. 05. 2018 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so na gostovanju na Stamford Bridgeu izgubili proti Chelseaju, edini zadetek na tekmi je v 32. minuti dosegel Oliver Giroud (1:0). Manchester City si je še pred koncem sezone zagotovili lovoriko angleškega prvaka, v 37. krogu Premier League pa so si sinje modri lahko privoščili manjši spodrsljaj. Tekma s Huddersfieldom na stadionu Ethad se je namreč končala brez zadetka (0:0).

V derbiju 37. kroga je londonski Chelsea na domači zelenici gostil Liverpool. Redsi so se pred dnevi uvrstili v finale elitnega evropskega tekmovanja, Jürgen Klopp pa se je za razliko od obračuna z Romo odločil za nekaj sprememb v začetni enajsterici. Trent Alexander-Arnold se je iz obrambne vrste pomaknil na sredino, v zadnji vrsti pa je priložnost dobil Nathaniel Clyne, ki je zaradi poškodbe izpustil večji del sezone.

Chelsea - Liverpool
Chelsea - Liverpool FOTO: AP

Derbi kroga pa ni pritegnil veliko pozornosti zaradi spopada dveh angleških velikanov, modri bi se namreč z zmago približali mestom, ki vodijo v Ligo prvakov, poleg tega pa si tudi Redsi še niso povsem zagotovili mesta med prvo četverico. Za ovratnik jim s točko zaostanka diha Tottenham. Bitka pa se bije tudi med prvim strelcem spursov Harryjem Kaneom in v tej sezoni izjemnim Mohamedom Salahom. Egipčan bi z novimi zadetki še potrdil svoje mesto na vrhu lestvice strelcev.

Tekmo na Stamford Bridgeu so bolje začeli gostje, že v 3. minuti se je po lepi podaji v kazenski prostor izkazal Roberto Firmino, vendar pa je bil domači čuvaj Thibaut Courtois na pravem mestu. Modri so se do rdeči vrat prebijali predvsem po napakah gostujoče obrambe, Marcos Alonso je tako sprožil obetaven strel z roba kazenskega prostora, vendar pa se je z izjemno obrambo izkazal Loris Karius.

Gostje so bili ves čas nevarnejši, v njihovo prid je z velikanskim naskokom govorila tudi posest žoge. Že v 24. minuti se je redsom ponudila nova lepa priložnost, močan strel je proti vratom Courtoisa ustrelil Sadio Mane, vendar je Belgijec strel žogo odbil za gol.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP

Potem ko Kloppovi varovanci niso znali izkoristiti prednosti na zelenici, pa se se domači maščevali z lepo podajo Victorja Mosesa pred vrata Kariusa, v možici se je spretno znašel Oliver Giroud in povedel domače v vodstvo.

Nogometaši Liverpoola so bili podjetnejši tudi v drugem polčasu, vendar ob strnjeni obrambi čete Antonia Conteja niso uspeli priti do zadetka. Modri so si večji del priložnosti priborili po napakah gostov, v 57. minuti jim je tako uspelo potisniti žogo v mrežo, vendar je bil zadetek Antonia Rudingerja zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Tudi v nadaljevanju so redsi skušali najti pot do vrat belgijskega vratarja, vendar so modri uspešno blokirali v tej sezoni izjemni napadalni trio. Po porazu si je Liverpool dobro zapletel zaključek prvenstva. Kljub spodrsljaju spursov na tekmi proti West Bromu pa obstaja verjetnost, da si bo moštvo z Anfielda vstopnico za naslednjo sezono Lige prvakov moralo zagotoviti v finalu proti Realu iz Madrida.

Raheem Sterling
Raheem Sterling FOTO: AP

City brez zadetka na Etihadu

Novopečeni angleški prvak Manchester City si je v 37. krogu privoščil manjši spodrsljaj, na domači zelenici se je dobro namučil z Huddersfieldom, tekma pa se je kljub temu končala brez zadetka. Sinje modri so sicer bili podjetnejši, vendar niso uspeli zatresti mreže nasprotnika. Brez priložnosti niso bili niti gostje, ki so si prislužili kar tri strele na vrata Edersona.

Chelsea – Liverpool 1:0 (1:0)
Giroud 32.

Manchester City - Huddersfield 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
07. 05. 2018 14.39
+3
kje pa je bil salah a ni igral pa na zadnjih dveh tekmah v LP tut ne al kaj a je poskodovan haha ko ga tko hvalite in z messijem primerjate messi dela šale nasprotnikom ze nevem 10 let recmo salah pa na dveh tekmah in ze je boljsi haha joj kaki primitivci ste
Iniesta
06. 05. 2018 21.21
+2
Da ne bodo Redsi na koncu ostali brez LP ...
Hachi
07. 05. 2018 10.00
+2
ja, lahko bi se tudi to zgodilo. Glede na to, da ima Chelsea tekmo manj in 3 tocke zaostanka, morajo Redsi zadnjo tekmo proti Birghtonu definitivno zmagati. na roko jim gre le to, da si je Brighton z zmago proti Cityju zagotovil obstanek, tako da nekega pravega naboja verjetno ne bo. je pa zadnje kolo 13. maja, torej 13 dni pred finalom lige prvakov in vprasanje, s kaksno postavo bo tvegal Klopp, saj upam, da se zaveda, da se vsaka poskodba lahko zavlece tudi do finala lige prvakov, kjer pa bo vsak clen ekipe nenadomestljiv. z razlogom je vceraj tudi Ronaldo ostal ob polcasu izven postave. no, tudi Tottenham pa si ne sme privosciti spodrsljaja proti Leicesterju ali Newcastleu. tole zna biti se zanimivo. ja, Liverpool je sicer navidezno zelo varen, ampak resnino samo navidez. lahko pokasirajo vse, lahko pa ostanejo brez vsega.
KOPITES
07. 05. 2018 12.03
+2
Zmagat morjo in to je to..cist preprosto...
idiu3krasne
06. 05. 2018 17.49
+0
Je..be se Pepu...itak so prvaki.