Nogomet

Ibišević se je pri Schalkeju odpovedal plači, ta v dobrodelne namene

Gelsenkirchen, 04. 09. 2020 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni reprezentant Bosne in Hercegovine Vedad Ibišević je ob prestopu iz vrst berlinske Herthe v Schalke 04 razkril, da bo v Gelsenkirchnu igral le za znesek, ki pokriva njegovo letno zdravstveno zavarovanje in premije. Njegova plača bo tako skorajda v celoti podarjena v dobrodelne namene.

Ibišević (desno) proslavlja gol v dresu Herthe.
Ibišević (desno) proslavlja gol v dresu Herthe. FOTO: AP
Ibišević je leta 2016 daroval 50.000 evrov za različne projekte v Nemčiji, ki so se osredotočali na pomoč beguncem. To je zgodba, ki se Ibiševića še posebej dotakne, saj je z družino iz domače Vlasenice (90 kilometrov severovzhodno od Sarajeva) ubežal vojni ob razpadu Jugoslavije. Ibiševići so v Združene države Amerike (St. Louis) prišli prek Švice. V zvezni državi Misuri je Ibišević tudi začel svojo nogometno pot.

Po tem, ko je izkušeni 36-letni napadalec Vedad Ibišević podpisal enoletno pogodbo z nemškim prvoligašem Schalkejem 04, je dolgoletni reprezentant Bosne in Hercegovine navdušil z razkritjem, da bo v Gelsenkirchnu igral praktično zastonj. Ibišević, ki se je po prihodu v Nemčijo prelevil v enega najboljših strelcev na nemških zelenicah v zadnjem desetletju (127 golov na 340 tekmah), je sicer zanikal, da naj bi pri Schalkeju 04 v prihodnji sezoni zaslužil 100.000 evrov, a dodal, da mu bo klub, ki je v hudih finančnih težavah, izplačeval zgolj denar za zdravstveno zavarovanje in premije. 

"Zneski, ki krožijo v javnosti, niso točni, a govoril sem z mojim agentom in iz tega sem želel narediti lepo zgodbo," je za spletno stran kluba povedal Ibišević, ki je kariero začel v Združenih državah Amerike in kot profesionalec branil barve ekip St. Louis Strikers, Chicago Fire, Paris Saint-Germain, Dijon, Alemmania Aachen, Hoffenheim, Stuttgart in nazadnje Herthe BSC.

'Igral bom le za premije'
"Sem nisem prišel zato, da bi služil denar, temveč zato, da bi igral v Bundesligi," je nadaljeval Ibišević. "Zato smo se dogovorili, da ne bom prejemal osnovne plače, le tisto, kar potrebujem, da si pokrijem zavarovanje. Moja osnovna plača pa bo šla v dobrodelne namene. Igral bom le za premije."

Športni direktor kluba Jochen Schneider je dodal: "To je izjemna zgodba, ki dokazuje, kako zelo si Vedad želi igrati za Schalke."

Ibišević naj bi z velikodušno potezo osrečil katero od dobrodelnih organizacij v Gelsenkirchnu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
04. 09. 2020 16.35
+11
Faca! Lepo slišati, da ljudje pomagajo
John_Gotti
04. 09. 2020 16.31
+4
V Herthi je imel 3 milijone na sezono zadnjih 5 let, revček glih ni no🤝
HALAcR7
04. 09. 2020 17.18
+9
Noben niti ne piše da je.ampak da je dal plačo v dobrodelne namene,nekateri zaslužijo veliko več kot on.so pa Bosanski nogometaši znani po svoji dobrodelnosti
HALAcR7
04. 09. 2020 16.24
+15
O tem ni se morali raspisat,ne pa o messiju ki išče pozornost