Nogomet

'Ibra' prvi z več kot 50 goli za Inter in AC Milan: 'Nikoli nisem bil star'

Genova, 30. 07. 2020 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zlatan Ibrahimović je z golom proti Sampdorii, ki jo je njegov AC Milan v Genovi premagal s 4:1, spet spisal zgodovino. Kot prvi je zabil vsaj 50 golov v dresih obeh največjih milanskih klubov, Interja in Milana, h kateremu se je po epizodi v Združenih državah Amerike vrnil okoli novega leta.

Ibrahimović (levo) v skoku ob Beratu Djimsitiju med domačo ligaško tekmo z Atalanto.
Ibrahimović (levo) v skoku ob Beratu Djimsitiju med domačo ligaško tekmo z Atalanto. FOTO: AP

Povratek Zlatana Ibrahimovića k AC Milanu je bil odmeven, toda pomanjkanje dobrih rezultatov in govorice, da je to njegova zadnja sezona v profesionalnem nogometu, so redno vznemirjale privržence milanskih rdeče-črnih. A sledila je "pokoronska renesansa", v kateri se je moštvo Stefana Piolija dvigalo iz kroga v krog in si zagotovilo nastopanje v Ligi Evropa.

Veliko zaslug ima tudi Ibrahimović, ki je v tem obdobju dosegel šest golov, zadnja dva na sredinem gostovanju pri Sampdorii, kjer je Milan visoko slavil (4:1). Švedski napadalec, ki bo oktobra dopolnil 39 let, je v pogovoru za klubsko televizijo ponovil besede iz nedavno objavljenega posnetka z družbenih omrežij, kjer je zatrdil, da z njim še "ni konec" in da se "šele ogreva". Blizu naj bi bil tudi podpis nove pogodbe s klubom s San Sira, v Genovi pa se je v zgodovinske knjige vpisal kot prvi s 50 goli v dresih Interja in AC Milana, kjer je najprej kot posojen nogometaš Barcelone igral v sezoni 2010/11, nato pa tam ostal do prestopa v Paris Saint-Germain leta 2012. Za Inter je med letoma 2006 in 2009 dosegel 57 golov.

Goli Zlatana Ibrahimovića za Inter in AC Milan.
Goli Zlatana Ibrahimovića za Inter in AC Milan. FOTO: Sofascore.com

'Sem kot Benjamin Button, le da sem bil vedno mlad, nikoli star!'
"Ljudje mi govorijo, da sem star in utrujen, a se šele ogrevam," je za Milan TV dejal nasmejani Ibrahimović. "Sem kot Benjamin Button, le da sem bil vedno mlad, nikoli star!" je dodal, potem ko je mrežo nekdanjega kluba Srečka Katanca zatresel v 4. in 58. minuti, dodal je tudi podajo za gol Hakana Calhanogluja.

V filmu Nenavaden primer Benjamina Buttona, v katerem igra tudi Brad Pitt, posneli pa so ga po knjižni predlogi Scotta Fitzgeralda, je sicer prikazan primer moškega, ki se rodi star, nato pa z leti postaja vedno mlajši.

Vesel za trenerja Piolija
"Mislim, da imajo zdaj vsi tukaj pravo miselnost pred golom, saj sam dobro vem, da moraš izkoristiti priložnost, ko se ti v Serie A ponudi. Moraš napasti priložnost in 'ubiti' tekmo," je nadaljeval Ibrahimović, ki je očitno zadovoljen z novicami, da je pogodbo s klubom podaljšal tudi Pioli, potem ko se je govorilo, da bi Milančane lahko prevzel Ralf Rangnick.

"Lahko povem le pozitivne stvari o Pioliju, vesel sem zanj, ker je opravil tako izvrstno delo," je še povedal Ibrahimović. "Ne da bi vedel, kakšna je njegova prihodnost, je bil neprestano na udaru, zato si je zaslužil pogodbo. Ko delaš tako trdo, se ti nekaj vrne, zato sem res vesel zanj. Ekipa verjame v tega trenerja in spoštujem ga. Zdaj moramo le še videti, kakšna ekipa bo ostala z njim."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
30. 07. 2020 12.48
-7
za najboljše ekipe je neuporaben, ker je premalo gibljiv...tudi ligo prvakov bo sanjal še dolgo...ko je šel iz Barce je takoj dobila pokal in ko je odšel iz Interja tudi...pojačal je..
gullit
30. 07. 2020 15.31
+3
Takih igralcev je pač veliko v zgodovini nogometa. Spomnim se Stojkovića ki je zapustil CZ in odšel v Marseille, drugo leto je pa Crvena zvezda ravno Marseiile premagala. Pa michael Owen ko je šel v Madrid pa je potem Liverpool postal prvak, pa Ibrahimović ja iz Interja v Barco, a Inter postal prvak. Zanimiva so pota.
PieBaracus
30. 07. 2020 12.35
+18
V zahvalo da je Milan spravil iz dreka mu takoj podaljsat pogodbo
cripstoned
30. 07. 2020 11.55
+13
3.sezone odigral za inter in 3.sezone za milan...vsakemu dovolj...grande ibra