Nogomet

Ibrahimović: Leta niso pomembna – če je kdo dvomil o meni

Milano, 24. 04. 2021 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo AC Milana in Zlatan Ibrahimović sta pred kratkim potrdila podaljšanje pogodbe še za eno leto. Neuničljivi Šved bo kmalu dopolnil 40 let, a je še vedno prvi strelec milanskega moštva, v italijanskem prvenstvu je do zdaj dosegel 15 golov.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović bo 3. oktobra dopolnil 40 let, a je še vedno eden najnevarnejših napadalcev v konkurenci. Šved se zelo dobro počuti v dresu AC Milana, zato ni presenetljivo, da sta obe strani hitro našli skupni jezik in sledilo je enoletno podaljšanje pogodbe. "Mislim, da bo vse skupaj super. Tudi če je kdo imel dvome pred mojim prihodom, sem pokazal, da leta niso pomembna. Vse je stvar miselnosti. Vedno sem želel napredovati in opraviti najbolje, kar je mogoče. Želim, da se dobro fizično počutim in da lahko počnem stvari, za katere vem, da sem jih sposoben," je za klubsko televizijo povedal Šved. 

Pogodbo je podaljšal še za eno leto, do poletja 2022, in kot kaže, sta z dogovorom zadovoljni obe strani."Želim pomagati, to je stvar motivacije. Vsi želijo dati vse od sebe in vedo, da se je treba žrtvovati, zato da smo tam, kjer smo. Verjamem, da bo podaljšanje tudi med navijači dobro sprejeto," pravi "Ibra", ki je z Milanom s 66 točkami na drugem mestu lestvice Serie A, 10 točk prednosti ima na vrhu tabele mestni tekmec Inter. 

"Ibra", ki se je v vrste rdeče-črnih preselil iz ameriške lige MLS, je v tej sezoni za rdeče-črne v vseh tekmovanjih nastopil 25-krat, dosegel pa je 17 golov (v Serie A 15). Sicer pa je od vrnitve v Milano konec decembra leta 2019 za Milančane na 45 tekmah  dosegel že 28 zadetkov.

Statistika Zlatana Ibrahimovića v tej sezoni
Statistika Zlatana Ibrahimovića v tej sezoni FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdene Iskra
27. 04. 2021 14.28
...."da leta niso pomembna". A ja? se vidimo pri osemdesetih...
Neznanec444333
24. 04. 2021 17.06
+2
motorist_mb
24. 04. 2021 17.46
+0