Nogomet

Za Ibro malo upanja, da bi lahko pomagal Milanu v boju za LP

Milano, 14. 05. 2021 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri AC Milanu tli upanje, da bi lahko Zlatan Ibrahimović pomagal moštvu na zadnji tekmi sezone Serie A. Šlo bo za pomemben obračun z Atalanto v boju za Ligo prvakov, a kot kaže, je Šved zaradi poškodbe kolena odpisan za zaključek DP, ne pa tudi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu.

Napadalec AC Milana Zlatan Ibrahimović je zaradi poškodbe kolena, kot kaže, že zaključil z nastopi v Serie A za to sezono, poroča italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport. Šved se je poškodoval na tekmi proti Juventusu, kjer so rdeče-črni zmagali (3:0), in po prvih napovedih bi izpustil dve tekmi in nato le nastopil na zadnji. Kot piše italijanski časnik, pa je to malo verjetno, ker gre za poškodbo kolena (zvin), za kar naj bi potreboval od tri do štiri tedne premora in je praktično nemogoče, da bi lahko pomagal soigralcem na tekmi z Atalanto.  

Zlatan Ibrahimović in Brahim Diaz
Zlatan Ibrahimović in Brahim Diaz FOTO: AP

Do konca Serie A sta še dva kroga, Milan pa se bori za eno izmed treh prostih mest, ki vodijo v Ligo prvakov za naslednjo sezono. Mestni tekmec Inter je že osvojil naslov italijanskega prvaka, za tri mesta v LP se borijo štiri moštva – poleg Milana še Napoli, Atalanta in Juventus, od drugega do petega mesta so namreč le tri točke razlike. Boj bo izjemno izenačen, prav v zadnjem krogu pa Milančane čaka verjetno ključna tekma z Atalanto.

Devetintridesetletnik, ki se je v Milano vrnil po igranju v ameriški ligi MLS, je s klubom podaljšal pogodbo še za eno sezono, do junija 2022. V tej sezoni je Ibra izpustil 21 tekem, zaradi poškodb in tudi zaradi pozitivnega testa na koronavirus.

Ibrahimović naj bi bil nared za evropsko prvenstvo, kamor se je uvrstila Švedska, in nanj računa tudi selektor Janne Andersson. Tudi Ibra si želi na EP, saj bo tokrat zanj verjetno res pomenilo slovo od reprezentančnega dresa. Švedska bo EP začela s tekmo 14. junija proti Španiji v Sevilli, nato pa jo v skupini E čakata še Slovaška in Poljska.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.