Nogomet

Ibrahimović in Milan dogovorjena, Thiago Silva k Chelseaju

Milano, London, 28. 08. 2020 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Po pisanju italijanskih medijev je razvpiti švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović uskladil zadnje podrobnosti pred enoletnim podaljšanjem pogodbe z AC Milanom. Zasedba iz lombardijske prestolnice bo 38-letnemu Švedu za novo enoletno pogodbo odštela sedem milijonov evrov. Ibrakadabra bo v novi sezoni namesto dosedanje številke 21 imel številko 11.

Ibrahimović (levo) med obračunom z Atalanto v Serie A
Ibrahimović (levo) med obračunom z Atalanto v Serie A FOTO: AP

"Kot sem že pred časom dejal, se šele ogrevam," je v petek na družbenih omrežjih objavil Zlatan Ibrahimović in pripel še svojo fotografijo med sproščanjem s pripisom: "Zatišje pred nevihto."

Razvpiti švedski nogometaš, ki bo oktobra dopolnil 39 let, je v pretekli sezoni za rdeče-črne na 20 tekmah dosegel 11 golov. Na Apeninskem polotoku je igral še za Juventus in Inter, v svoji dolgoletni karieri pa še za Malmö, Ajax, Barcelono, Paris Saint-Germain, Manchester United in Los Angeles Galaxy. Za švedsko izbrano vrsto je na 116 tekmah dosegel 62 golov. AC Milan je v minuli sezoni zasedel šesto mesto in si zagotovil nastope v Ligi Evropa, nova sezona v Serie A pa se bo začela 19. septembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skorajda sočasno z novicami iz Italije je prestop nekdanjega člana AC Milana in Paris Saint-Germaina Thiaga Silve potrdil londonski Chelsea. Ibrahimović in Silva sta leta 2012 skupaj odmevno zapustila San Siro in prišla na Park princev, kjer je 35-letni Silva kot kapetan letos odigral zadnjo sezono in jo sklenil z vsemi domačimi naslovi, a tudi s porazom v prvem finalu Lige prvakov proti Bayernu (0:1). Brazilec bo z londonskimi modrimi, ki so še naprej daleč najaktivnejši v letošnjem podaljšanem poletnem prestopnem roku, seveda igral tudi v prihodnji sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Silva: Tu sem, da se potegujem za naslove
Na uradni spletni strani so Južnoameričana predstavili kot "eno velikih imen svetovnega nogometa", ki je z londonskim prvoligašem podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatnih 12 mesecev. Obrambo so pri Chelseaju nedavno okrepili z reprezentantom Anglije Benom Chilwellom (Leicester City) in Francozom Malangom Sarrjem (Nice), že prej pa so odmevno v napad pripeljali alžirskega krilnega napadalca Hakima Ziyecha (Ajax) in nemškega srednjega napadalca Tima Wernerja (RB Leipzig), ki naj bi jima sledil še napadalni vezist nemške izbrane vrste in Bayerja iz Leverkusna Kai Havertz

"Tako srečen sem, da se bom pridružil Chelseaju. Presrečen sem, da bom del navdušujoče ekipe Franka Lamparda za naslednjo sezono, in tu sem, da se potegujem za naslove. Kmalu se vidimo, navijači Chelseaja, veselim se, da bom že kmalu zaigral na Stamford Bridgeu," je selitev iz Pariza komentiral Silva.

Direktorica Chelseaja Marina Granovskaia je o nekdanjem kapetanu brazilske članske reprezentance dodala: "Zelo smo zadovoljni, da lahko naši ekipi priključimo igralca, ki je dokazan na svetovni ravni. Potem ko je več let igral na najvišji ravni, ne dvomimo, da bodo njegove izkušnje in kakovost pripomogle k številnim navdušujočim talentom, ki jih že imamo tukaj. Thiago se bo s tem izvrstno skladal in upajmo, da lahko doda še nekaj trofej na svoj navdušujoč seznam naslovov."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PinkoPilinko
29. 08. 2020 10.00
+4
Chelsea res gradi noro ekipo!