Nogomet

Ibrahimović kritikom: Da sem star? V tej sezoni bom podiral rekorde!

Los Angeles, 19. 02. 2019 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Los Angeles Galaxyja Zlatan Ibrahimović v drugo sezono v severnoameriški ligi MLS vstopa z željo po podiranju rekordov in utišanju zlobnih jezikov. 37-letni Šved je celo napovedal, da bo "podrl vse rekorde" na drugi strani luže in razkril še, kako se bo po njegovem mnenju letos končala serija Igra prestolov.

Ibrahimovićeva prva sezona v ligi MLS je bila zgodba o uspehu, a le glede osebne statistike.
Ibrahimovićeva prva sezona v ligi MLS je bila zgodba o uspehu, a le glede osebne statistike. FOTO: AP
Ibrahimovića so na dogodku tudi vprašali, če ve, kako se konča priljubljena serija Igra prestolov. "Z mano na prestolu," je bil jasen 37-letni nogometaš.

Zlatan Ibrahimović na predstavitvi novih dresov Los Angeles Galaxyja ni razočaral. Švedski napadalec ni razočaral niti v prvi sezoni v ligi MLS, v kateri je bil prvi strelec svoje ekipe, ki pa ji ni uspel preboj v končnico, v kateri bi se Kalifornijci lahko borili za rekordno šesto lovoriko.

Ibrahimović je pred zbranimi mediji dejal, da bo na opazke, da je že prestar, odgovoril z nizanjem rekordnih dosežkov.

'Zdaj bom le še šel na igrišče in dominiral'
"V tej sezoni vam bom nekaj prinesel. Ker pravijo, da sem star, bom v tej sezoni poskušal podreti vse rekorde v MLS," je 37-letni napadalec povedal pred mikrofoni, potem ko je prvo sezono sklenil z 22 goli in desetimi podajami na 27 tekmah. Nekdanji član Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone, AC Milana, Paris Saint-Germaina in Manchester Uniteda meni, da mu bodo izkušnje iz prve sezone zgolj koristile.

"Po eni sezoni v MLS jo zdaj bolje poznam. In sem navdušen, veselim se že tega, da bom zgolj igral," je za CNN še povedal Ibrahimović. "Ker mi je po enem letu igranja tukaj MLS všeč, prva sezona je bila zgolj neke vrste čakanje, češ kaj se bo zgodilo, kako je, kakšna raven je, vse te reči. A zdaj imam vse v moji glavi, zato bom zdaj le še šel na igrišče in dominiral."

Naslov z Galaxyjem bi bil za Ibrahimovića že 32. v profesionalni karieri, v kateri se je odlikoval predvsem z osvajanjem državnih prvenstev. Niz, ki je trajal od njegovih prvih sezon pri Ajaxu (2001-04), je prekinil šele nazadnje pri Manchester Unitedu.

"2019 prihajam," je na Twitterju zapisal Ibrahimović, pri Galaxyju pa so dodali, da je "lev lačen":

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PošteniSlovenec
19. 02. 2019 20.48
+1
Ibrahimović kritikom: Da sem star? V tej sezoni bom podiral lepe ženske po tekočem traku!
DirtySanchez
19. 02. 2019 20.00
+6
Ibra Najboljši igralec , ronaldo in mesi mu ne sežeta do kolen.