Nogomet

Zlatan: Ljudje, ki so uničili moj kip, so na ravni vrtca, moja zgodba bo večna

Stockholm, 24. 04. 2020 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec AC Milana Zlatan Ibrahimović se je v pogovoru za švedski Dplay z ostrimi besedami odzval na vandalizem navijačev Malmöja, ki so, potem ko je Ibra kupil delež največjega rivala Hammarbyja, povsem uničili kip v Malmöju. "To je sramota. Želeli so si pozornost in želeli so, da bi mediji o tem pisali. Vse skupaj je na ravni vrtca, mi pa smo večji od tega," je vse skupaj pokomentiral legendarni švedski napadalec.

Od kipa je ostala je peta, nato so ga povsem umaknili, da bi ga popravili.
Od kipa je ostala je peta, nato so ga povsem umaknili, da bi ga popravili. FOTO: AP

"Kip je bil, kar je bil, toda to ne pomeni, da bo moja zgodba izbrisana, ostala bo za vedno," je prepričan nekdanji napadalec Manchester Uniteda, Barcelone in Interja. 38-letnik se je med profesionalce vpisal pred 21 leti v dresu Malmöja, novembra lani pa je kupil 25-odstotni del stockholmskega Hammarbyja, kar so navijači Malmöja razumeli kot izdajo.

"Igral sem za Malmö in naredil sem, kar sem za Malmö, čeprav nisem bil dobrodošel niti zaželen," se je igranja v Malmöju spomnil Ibra, ki se je leta 2001 preselil v Ajax. Dodal je, da zdaj čuti, da je bil v preteklosti preveč prijazen, ko je Malmöju pustil 100 milijonov švedskih kron (9,2 mio evrov, odškodnina ob prestopu, op. p.). "Morali bi biti hvaležni. Tisti, ki vedo, vedo," je bil skrivnosten Šved balkanskih korenin. 

Čeprav so številni tuji mediji poročali, da je Zlatan zaradi pandemije koronavirusa že odigral zadnjo tekmo za AC Milan, pa Šved trdi drugače. "Imam pogodbo z Milanom in videli bomo, kako se bo tam zaključilo, če se bo," je Ibra dal jasno vedeti, da dokončne odločitve o vrnitvi v Milano ni sprejel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Želim si igrati nogomet, kolikor dolgo lahko oz. dokler bom lahko nekaj dal, ne le igral zato, ker sem v življenju nekaj dosegel," pa je o nadaljevanju športne poti podčrtal samooklicani 'Bog nogometa'. "Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Kdo bi si mislil, da bo koronavirus v dveh tednih svet obrnil na glavo," je zaključil Šved.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
25. 04. 2020 08.09
+7
Ja šved,ko bi drugi
fafajonka
25. 04. 2020 08.00
+8
kakršen koli je ampak ljudi pa zna nasmejati
pomlad14
24. 04. 2020 21.48
+18
Ta je bolj zaljubljen v sebe kot Ronaldo.
pomlad14
24. 04. 2020 21.47
+9
Verjetno govori o sebi.