Nogomet

Ibrahimović nazaj v Milano? Leonardo trdi, da možnosti trenutno ni

Milano, Los Angeles, 05. 10. 2018 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Možnost hitrega slovesa Zlatana Ibrahimovića od Los Angeles Galaxyja in severnoameriške lige MLS se omenja vedno pogosteje, potem ko je tudi švedski zvezdnik sam priznal, da bo o svoji prihodnosti na drugi strani luže moral še razmisliti. Tehnični direktor njegovega nekdanjega kluba AC Milana, Leonardo, trdi, da govorice o povratku na San Siro ne držijo.

Ibrahimović (brez dresa) je uspešno začel z ameriško avanturo in se z Galaxyjem poteguje za vstop v končnico. Morebiten neuspeh bi lahko njegov povratek v Evropo še pospešil.
Ibrahimović (brez dresa) je uspešno začel z ameriško avanturo in se z Galaxyjem poteguje za vstop v končnico. Morebiten neuspeh bi lahko njegov povratek v Evropo še pospešil. FOTO: AP

Čeprav je Leonardo dejal, da je Zlatan Ibrahimović trenutno nedosegljiv AC Milanu, je legendarni Brazilec priznal, da je poleti razmišljal o povratku švedskega napadalca na dolga leta domači San Siro. Ibrahimović je z Milanom osvojil italijanski naslov v dveh sezonah, ki ju je preživel v rdeče-črnem dresu, leta 2012 pa je bil del precejšnje prevetritve (oziroma bolje rečeno pocenitve) igralskega kadra in skupaj s Thiagom Silvo odšel v Paris Saint-Germain.

Dnevnik Corriere della Sera je v tem tednu že poročal, da bi se Ibrahimović že decembra rad vrnil v Milano, kjer je najprej sicer branil barve mestnega tekmeca Interja. Toda Leonardo je za Sky Sport Italia zatrdil, da v klubu trenutno ne razmišljajo o povratku nogometaša, ki je v sredo dopolnil 37 let.

'Ibra' navezan na Milano, Leonardo pa je navezan na 'Ibro'
"Ibrahimović je navezan na AC Milan in mesto Milano, to je dejstvo. Nismo še razmišljali o kakršnih koli možnostih, tudi zato, ker ni niti pravi trenutek, da bi o tem razmišljali," je pred mikrofoni italijanske televizije povedal tehnični direktor rdeče-črnih.

MILAN

"Ne morem zanikati, da smo malce res razmišljali o tem na začetku, ko smo prišli. V bistvu je šlo bolj za misel, ker mislim, da je igralec, ki ima zelo določene karakteristike. Je bojevnik, nekdo, ki resnično vodi ljudi na in ob igrišču, zato je izjemen. Zelo sem navezan nanj, če sem povsem iskren, a danes možnosti ni," je še povedal Leonardo.

Ibrahimović je na 85 tekmah pod taktirko trenerja Massimiliana Allegrija, ki zdaj vodi Juventus, zabil 56 golov in kot že rečeno Milančanom pomagal do zadnjega večjega naslova. Z Galaxyjem ima podpisano pogodbo do decembra 2019, a bi lahko "ponovil vajo" Davida Beckhama, ki je po koncu sezone v ligi MLS odigral nekaj tekem v Milanu.

MILAN2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
05. 10. 2018 15.33
Pa Kaka se bo vrnil v nogomet. Možno je da ga bo Berlusconi pregovoril da bo spet igral pod starim šefom v Monzi, 3.it.liga. aja to je malo prehitro za 24ur, vrjetno bo jutr o tem šele pisalo.
fairplayy
05. 10. 2018 14.02