Nogomet

Ibrahimović o 'preporodu' Pogbaja: Obstajajo nogometaši, ki potrebujejo svobodo

Los Angeles, 20. 01. 2019 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovo Joseja Mourinha in preporod Uniteda še vedno dvigata prah, tudi na drugi strani Atlantika. Tako se je oglasil tudi Zlatan Ibrahimović, ki je prepričan, da je prav svoboda tisto, kar nekateri nogometaši potrebujejo, da lahko zablestijo v vsem sijaju. Med drugim tudi Paul Pogba.

Manchester United se je po odhodu Joseja Mourinha pokazal v povsem drugi luči. Pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjaera namreč rdeči vragi nizajo zmage, številni nogometaši, ki so doslej obsedeli na klopi, pa knjižijo zadetke. Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je tudi sam izkusil strogo Portugalčevo roko, pred slabim letom dni pa se je iz Manchestra preselil v mesto angelov. Šved je tako prepričan, da je preporod vragov predvsem plod svobode, ki so se je ob odhodu Mourinha razveselili nekateri nogometaši.

"Paul ni občutil podpore s strani trenerja in obratno," je prepričan švedski nogometni zvezdnik.
"Paul ni občutil podpore s strani trenerja in obratno," je prepričan švedski nogometni zvezdnik. FOTO: AP

"Obstajajo nogometaši, ki potrebujejo svobodo, če želijo v popolnosti izživeti svoj potencial," je v pogovoru za ESPN izjavil Ibrahimović in nadaljeval: "Seveda ima Mourinho svojo taktiko, a nekateri nogometaši presegajo njegove meje. Vse kar potrebujejo je svoboda in mislim, da je prav Paul Pogba eden izmed takšnih."

Čeprav je drama na Old Traffordu nogometni svet razdelila na dva pola, pa se nekdanji član vragov ni želel postaviti ne na stran nekdanjega soigralca, ne na stran nekdanjega trenerja. "Paul ni občutil podpore s strani trenerja in obratno. Težko se je izkazati kot nogometaš, če nimaš podpore trenerja. Tako nimaš ne energije, ne motivacije. Menim, da je tudi Jose občutil enako," je zagotovil Šved, ki verjame, da to ni nič neobičajnega: "Te stvari se dogajajo. To je del nogometa. Jasno je, da smo si ljudje različni in nekateri se razumejo bolje, drugi slabše."

Ibrahimović je napovedal zmagovito sezono 2019. Z LA Galaxyjem si namreč želi posegati po lovorikah: "Vedno si želim zmagovati. Kamorkoli grem."
Ibrahimović je napovedal zmagovito sezono 2019. Z LA Galaxyjem si namreč želi posegati po lovorikah: "Vedno si želim zmagovati. Kamorkoli grem." FOTO: AP

Po prihodu Solskjaera so se razmere na Old Traffordu umirile, Pogba pa je pod Norvežanovim vodstvom povsem neprepoznaven. V šestih tekmah je vpisal pet zadetkov in štiri podaje. "Gledamo lahko bolj srečnega Paula, svobodnejšega Paula. Takšnega, ki lahko del stvari po svoji volji in očitno je pri tem kar zelo uspešen," je prepričan Ibrahimović, ki ob tem opozarja: "Tudi za nogometaša je sreča zelo pomembna. Kadar se počutiš, kot da si obtičal v situaciji, ne moraš dati vsega od sebe."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zjolah
20. 01. 2019 22.00
+8
Tocno tako talenti morajo imeti proste roke igre.