Nogomet

Ibrahimović ostro nad legende Uniteda: Ves čas se le pritožujejo

Los Angeles, 19. 03. 2019 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po začetku sezone v severnoameriški ligi MLS je zvezdnik Los Angeles Galaxyja in nekdanji član Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović spregovoril o stanju duha na Old Traffordu, kjer po njegovem mnenju k celotni situaciji prav nič ne pripomorejo ostri nekdanji nogometaši, ki so po igranju v šampionskih ekipah Sira Alexa Fergusona prevzeli vidne vloge v studiih otoških televizij.

Ibrahimović (v sredini) na tekmi z ekipo Chicago Fire v novi sezoni lige MLS.
Ibrahimović (v sredini) na tekmi z ekipo Chicago Fire v novi sezoni lige MLS. FOTO: AP
Prenosi tekem Manchester Uniteda se na Kanal A in VOYO vračajo tudi v četrtfinalu Lige prvakov. Na naših programih boste lahko v sredo, 10. aprila, pospremili prvo tekmo med "rdečimi vragi" in Barcelono, ki jo bo gostil Old Trafford. Začnemo ob 20.40, ne zamudite!

Zlatan Ibrahimović se je lotil slovite "generacije 92", ki so jo pri Manchester Unitedu denimo sestavljali Paul Scholes, brata Gary in Phil Neville, Ryan Giggs ter še nekateri produkti klubske šole, ki so pod taktirko legendarnega Sira Alexa Fergusona hitro dobili priložnost in v 90. letih prejšnjega stoletja na Old Trafford pomagali prinesti številne državne in mednarodne naslove.

UNITED

Vse od upokojitve so predvsem Scholes in brata Neville, k njima pa bi lahko dodali tudi jezičnega irskega vezista Roya Keana, ostri kritiki svojih nekdanjih delodajalcev. Scholes se je tako v zadnjih letih redno loteval Louisa van Gaala in Joseja Mourinha, ki je na Otok tudi uspel zvabiti Ibrahimovića, a ta pri "rdečih vragih" zaradi hujše poškodbe kolena ni odigral niti ene cele sezone.

'V redu, imel si svoje trenutke to vsi vemo'
"Ni jih več tukaj. So na televiziji in ves čas se pritožujejo, ker niso več aktivno v klubu," je dnevnik The Mirror citiral Ibrahimovića. "Če želiš delati v klubu, potem pojdi in poišči delo v klubu. Ne moreš biti na televiziji in se vedno pritoževati ter kritizirati. Ja, v redu, imel si svoje trenutke. To vsi vemo."

Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. FOTO: Uefa

Scholes se je sicer ob prvem trenerskem izzivu hudo opekel, saj je pri četrtoligašu Oldham Athleticu nedavno zdržal vsega 31 dni, podobno neuspešen je bil med svojo kratko trenersko avanturo v Španiji neuspešen Gary Neville, sicer zelo cenjen strokovni komentator televizije Sky Sports, ki je po opravljanju dela pomočnika v angleški reprezentanci med decembrom 2015 in marcem 2016 vodil Valencio (3 zmage na 16 tekmah, nobene "netopirji" niso sklenili brez prejetega gola). Keana podobno kot v igralskih časih spremljajo incidenti in prerekanja, tako je bilo pri Sunderlandu, Ipswich Townu in irski reprezentanci, kjer je bil nazadnje pomočnik selektorja Martina O'Neilla, zdaj se mu je pridružil tudi pri Nottingham Forestu.

Uspehe še vedno ocenjujejo skozi Fergusonovo prizmo
Ibrahimović tudi pravi, da je na Old Traffordu še močno prisoten duh legendarnega Fergusona in da se bodo morali "vragi" hitro obrniti v prihodnost, če bodo želeli spet postati uspešni. Vse od slovesa nepozabnega Škota United še ni osvojil državnega naslova, največji uspeh sta osvojeni pokal FA (Van Gaal) in Liga Evropa, pod katero se je podpisal v tej sezoni odstavljeni Mourinho, ki ga je nasledil Ole Gunnar Solskjaer, še en viden člen Fergusonovih trofejnih ekip.

"Vse, kar se zgodi, ocenjujejo na podlagi Fergusonovega obdobja," še pravi 37-letni napadalec Los Angeles Galaxyja. "Govorijo, da se, če bi bil tu še Ferguson, to ne bi zgodilo, da Ferguson teh reči ne bi počel tako. Ferguson bi to storil tako ... Vse je bilo o Fergusonu, jaz pa bi rekel, da Fergusona nimamo več. Pridem sem in želim spisati lastno zgodovino, želim spisati lastno zgodbo. Zato ne želim poslušati o tem, kaj se je dogajalo prej. Jaz si to želim storiti v sedanjosti. Prideš z novo miselnostjo. Ferguson ima svoje mesto v zgodovini pri tem klubu, a zdaj gre klub naprej. Mora poiskati svojo lastno identiteto, to pa je težko."

PARI

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
19. 03. 2019 16.02
+48
Ibra ima cisto prav. Res so ze zoprni ti odsluzeni nergaci! Se mi zdi, da je glede tega najhuje prav v MU in v Bayernu od vseh top klubov.
krneki_123
19. 03. 2019 17.27
+15