Nogomet

Zlatan pritiska na reprezentanco, selektor ostaja neomajen

Milano, Stockholm, 06. 11. 2020 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstave Zlatana Ibrahimovića v novi sezoni Serie A so ena najodmevnejših zgodb na Apeninskem otoku in tudi širše, saj 39-letni Šved velja za enega najboljših napadalcev tega tisočletja, ki pa več kot očitno še ni rekel zadnje besede. Tudi v reprezentanci? Sam je objavil fotografijo, ki namiguje na to, da bi ga lahko čakal nov vpoklic, a selektor Janne Andersson za zdaj ostaja neomajen.

Ibrahimović (na fotografiji) s trenerjem Milana Stefanom Piolijem.
Ibrahimović (na fotografiji) s trenerjem Milana Stefanom Piolijem. FOTO: AP

Z osmimi goli na osmih tekmah AC Milana v vseh tekmovanjih je Zlatan Ibrahimović trenutno tudi najboljši strelec Serie A. "Capocannoniere" je bil Šved sicer že dvakrat v karieri, a takrat je bil v najboljših nogometnih letih, zdaj pa v vrstah milanskih rdeče-črnih doživlja drugo ali celo tretjo pomlad. 

Če mu v klubskem nogometu pregovorno "cvetijo rožice", je povsem drugače na reprezentančni ravni, saj tekme za državno izbrano vrsto Švedske ni odigral že več kot štiri leta, vse od svojega (uradno potrjenega in tudi čustvenega) slovesa. Zato je toliko več prahu dvignila objavljena fotografija Ibrahimovića na družbenih omrežjih, kjer nosi dres švedske reprezentance.

Andersson: Zame je zadeva zaključena
"Dolgo časa se nismo videli," je pripisal Ibrahimović, toda selektor Janne Andersson je podobno kot ob vseh tovrstnih poskusih v zadnjih letih, Ibrahimović se je želel v reprezentanco znova prebiti tudi za nastop na minulem SP 2018 v Rusiji, ovrgel vse možnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nekateri so dejali, da je za to fotografijo nek načrt. A ne razumem, kaj naj bi to pomenilo, ne želim namenjati preveč energije tovrstnim stvarem," je za vplivni tabloid Aftonbladet dejal Andersson. "Minila so štiri leta in pol, odkar je dejal, da je končal kariero v reprezentanci. O tem smo govorili po evropskem prvenstvu (v Franciji leta 2016, op. a.). Maksimalno ga spoštujem, tako kot številne druge igralce, ki so sprejeli isto odločitev. Zame je zadeva zaključena."

Prednost tudi za 35-letnega Larssona in 34-letnega Berga
Ibrahimović je z 62 goli še vedno najboljši strelec reprezentance, a je Andersson, ki je krmilo ekipe prevzel ravno leta 2016, v nekaterih izjavah že namignil, da se zvezdnik evropskega in svetovnega nogometa ne bi skladal s slogom igre, ki jo goji aktualna izbrana vrsta.

Švedsko v novembrskem reprezentančnem terminu čakajo tri tekme, ena prijateljska (Danska) in dve v Ligi narodov (Hrvaška in Francija). Andersson bo v napadu računal na Alexandra Isaka (Real Sociedad), Dejana Kuluševskega (Juventus) in Marcusa Berga (Krasnodar), ki je s 34 leti drugi najizkušenejši napadalec. Tu sta tudi Robin Quiason (Mainz) in napadalni vezist Sebastian Larsson (AIK Solna), ki je še leto starejši od Berga, vseeno pa kar štiri leta mlajši od Ibrahimovića. Švedi so se brez njegove pomoči prebili na Euro 2020, kjer se bodo naslednje leto udarili s Španijo, Poljsko in zmagovalcem dvoboja med Severno Irsko in Slovaško. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
06. 11. 2020 14.23
+0
na Jesenicah bosancem pravijo "švedi". In z Ibro je vse skupaj dobilo pomen....:)))
glavni Baja
06. 11. 2020 16.48
+1
Ban Jela?i?
06. 11. 2020 09.20
+2
Skoda, da ni nikoli igral za BiH
DR.Fejsbuk
06. 11. 2020 14.21
-1
RUBEŽ
06. 11. 2020 09.15
-1
Na včerajšnji tekmi je vse pokazal. Tako dobri igralci, kot on sam misli da je, se ne zamenjajo. HAHAHA
DR.Fejsbuk
06. 11. 2020 14.25
razmišljam, kje bi Ibra včeraj lahko igral.....
glavni Baja
06. 11. 2020 16.51
+1
pa tut neki se včer Ibrahimović ni preveč "duval" po terenu 🙂🤭😆
RUBEŽ
06. 11. 2020 09.03
+5
OK, saj je dober igralec. Ampak narcisoid kot Ronči. Nič drugega.
D0c
06. 11. 2020 08.36
+2
Pa naj ga da igra ce si zeli...saj itak z njim ali brez ne morejo nikamor :)