Nogomet

Ibrahimović se po petih letih vrača v reprezentanco

Stockholm, 16. 03. 2021 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović se po slabih petih letih vrača v izbrano vrsto Švedske. Selektor Janne Andersson je 39-letnega napadalca AC Milana uvrstil v reprezentanco za marčevski kvalifikacijski tekmi za SP 2022 proti Gruziji in Kosovu ter prijateljski dvoboj z Estonijo, poročajo skandinavski mediji.

Ibrahimović (na fotografiji) se je od reprezentance poslovil po nastopu na Euru 2016, nato pa pred SP 2018 zaman "trkal" na selektorjeva vrata.
Ibrahimović (na fotografiji) se je od reprezentance poslovil po nastopu na Euru 2016, nato pa pred SP 2018 zaman "trkal" na selektorjeva vrata. FOTO: AP

O vrnitvi Zlatana Ibrahimovića v reprezentanco se je šušljalo že nekaj mesecev, glasneje v preteklih tednih, ko je očitno že dokončno potrdil, da je spet pripravljen igrati za izbrano vrsto. Že novembra se je v Milanu sestal tudi s selektorjem Jannejem Anderssonom.

Ibrahimovićev gol s 'škarjicami' na prijateljski tekmi proti Angliji v Solni velja za enega najboljših v njegovi karieri:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z 62 goli na 116 reprezentančnih tekmah je Ibrahimović, ki bo oktobra dopolnil 40 let, tudi rekorder v švedskem nogometu. Od reprezentance se je poslovil po evropskem prvenstvu 2016, zdaj pa vse kaže, da bo švedske barve branil tudi na letošnjem Euru 2020, na katerem Švede v predtekmovanju čakajo obračuni s Španci, Poljaki in Slovaki.

Andersson: Moral se bo prilagoditi
"Ekipo, ki jo imam zdaj, smo za ta način dela in igre gradili štiri leta in pol, tako da je v tem nova oseba," je na torkovi novinarski konferenci v Solni dejal Andersson, ki je Ibrahimovićev prihod primerjal s prestopom v nov klub. "To velja tudi za še dva druga igralca, ki bosta z nami v naslednjem tednu prvič. Tako da se bo moral, jasno, prilagoditi načinu našega dela, načinu naše igre, kar pa je že storil tudi prej. Že prej je menjal klube, številne klube, s katerimi je igral, zdaj pa prihaja v nov klub. Tako da menim, da to ni nikakršna težava," je nadaljeval.

"Povratek Boga," je v svojem slogu novico na družbenih omrežjih komentiral Ibrahimović:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Da je Zlatan na Instagramu zapisal 'Povratek Boga'? Jaz tega seveda ne vidim tako," je še povedal Andersson. "A mislim, da je to pač Zlatanov način. Včasih tako oznani reči, to je Zlatan. Zame to ni težava. Če bi lahko njegov ego predstavljal težave v slačilnici? To me niti malo ne skrbi. O tem sva seveda z Zlatanom že govorila. Je takšna oseba, kakršna je, temu pa mora ostati zvest. A po drugi strani je tudi odličen nogometaš z zelo veliko izkušnjami, ki jih lahko kot ekipa uporabimo. Zame torej to niti slučajno ni težava."

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
16. 03. 2021 19.38
-1
Napaka nad napakami.