Nogomet

Ibrahimović že zabija: Trener razmišlja o moji starosti, a nič zato

Cagliari, 12. 01. 2020 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zlatan Ibrahimović se je na prvi tekmi, ki jo je po povratku v vrste AC Milana začel od prve minute, razveselil prvenca v tej sezoni Serie A in rdeče-črnim pomagal do pomembne zmage pri Cagliariju (2:0). Ibrahimović je s tem še malce dvignil evforične apetite navijačev legendarnega kluba, ki jim sporoča, da še ni ujel prave forme.

Ibrahimović (v sredini) proslavlja s soigralci po zadetku v Cagliariju.
Ibrahimović (v sredini) proslavlja s soigralci po zadetku v Cagliariju. FOTO: AP

Z izvrstnim strelom z levico je 38-letni Zlatan Ibrahimović izkoristil podajo Thea Hernandeza in postavil končni izid tekme s Cagliarijem. Proti vedno neugodnim Sardincem, ki se v tej sezoni spogledujejo celo s prebojem v katero od evropskih tekmovanj, je Ibrahimović začel prvo tekmo po povratku v AC Milan, ki ga je v odmevnem prestopu v Paris Saint-Germain zapustil leta 2012, nato pa je igral še za Manchester United in nazadnje Los Angeles Galaxy.

TEKMA

Trener Stefano Pioli mu je nepričakovano hitro namenil debitantski nastop na obračunu s Sampdorio (0:0), ko je Ibrahimović deloval vse prej kot nared za obračune na najvišji ravni, a je že na Sardiniji pokazal, da se bodo lahko Milančani nanj v zaključku sezone še kako zanesli. Po vodilnem golu Rafaela Leaa je v 64. minuti natančno zadel in pokopal upe ekipe nekdanjega slovenskega reprezentanta Valterja Birse.

'Moje misli so še vedno bistre in telo mora slediti'
"Za napadalca je pomembno zadeti. Včasih gre notri, spet drugič ne. Dobro se počutim," je za Sky Sport Italia povedal Ibrahimović. "Nekaj reči sem storil narobe na začetku tekme, a potrebujem nekaj tekem, da pridem v vrhunsko formo. Trener razmišlja o moji starosti, a nič zato. Moje misli so še vedno bistre, telo pa mora slediti," je bil slikovit nekdanji švedski reprezentant, ki je v Italiji nosil tudi dresa Juventusa in milanskega Interja.

IBRAHIMOVIĆ

Pioli je izpostavil dejstvo, da je z Ibrahimovićem na zelenici igra njegovega Milana drugačna, saj da je postavni Šved "žariščna točka", okoli katere lahko gradijo napade. Vse skupaj se bo po mnenju nekdanjega trenerja Parme, SassuolaChieva, Palerma, Bologne, Lazia, Interja in Fiorentine še izboljšalo, ko se bodo vsi vpleteni bolje spoznali. 

"To je bila gotovo drugačna predstava v primerjavi z nedavnimi. Bili smo učinkovitejši, čvrstejši. Zlatanova prisotnost nam povsem očitno daje žariščno točko, okoli katere lahko gradimo, potrebovali pa bomo še nekaj časa, da se res spoznamo. To je bila pomembna in zaslužena zmaga za začetek grajenja boljše prihodnosti," je povedal Pioli.

Ta je z varovanci otočanom zadal že četrti zaporedni poraz, s katerim so Sardinci po spogledovanju z uvrstitvijo v Ligo prvakov padli vse do šestega mesta na lestvici (29 točk), medtem ko so se Milančani na osmem mestu dvignili v zgornjo polovico lestvice s 25 točkami, kolikor jih ima tudi sedma Parma.

POSTAVI

PARI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
13. 01. 2020 15.58
+0
Bolj star, bolj nor.
WestCoast
12. 01. 2020 17.17
+3
Ibra nima starosti. On je bog
motorist_mb
12. 01. 2020 13.45
+9