Nogomet

Ibrahimovića ob povratku v Italijo čaka obvezna karantena

Milano, 12. 05. 2020 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik AC Milana Zlatan Ibrahimović se je v ponedeljek vrnil v Italijo, kjer ga čaka obvezna karantena pred priključitvijo soigralcem in morebitnim nadaljevanjem sezone v Serie A.

Ibrahimović (v sredini) se je vrnil v precej spremenjen klub: Zvonimir Boban (levo) je odšel, kmalu naj bi mu sledil tudi Paolo Maldini.
Ibrahimović (v sredini) se je vrnil v precej spremenjen klub: Zvonimir Boban (levo) je odšel, kmalu naj bi mu sledil tudi Paolo Maldini. FOTO: AP

Kondicijo je švedski napadalec Zlatan Ibrahimović v domovini ohranjal na treningih prvoligaša Hammarbyja. Z odkupom 25-odstotnega deleža stockholmskega kluba je nekdanji član velikega nasprotnika Malmöja dvignil veliko prahu, še dodatno pa je navijače kluba iz svojega domačega mesta razhudil, ko si je prvič nadel Hammarbyjeve barve in se potil na treningih članov in članic, po poročanju ESPN pa je odigral tudi pripravljalno tekmo, saj na Švedskem niso veljali tako strogi ukrepi za zajezitev pandemije novega koronavirusa kot drugod po Evropi.

Ibrahimovićeve poteze so v zadnjih tednih obudile govorice, da bi lahko z 38 leti za Hammarby tudi uradno zaigral, čeprav je že pred leti dejal, da se domov kot profesionalni nogometaš ne bo vrnil. Športni direktor Hammarbyja Jesper Jansson je nekdanjemu napadalcu Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone, AC Milana, Paris Saint-Germaina, Manchester Uniteda in Los Angeles Galaxyja pustil odprta vrata.

Ibrahimović: Bomo videli, kako se bo končalo
"Samo Zlatan ve. Nič takega nam ni rekel, res pa mi ga ni treba spraševati in mu govoriti, da ga želimo tukaj," je Janssona citiral švedski dnevnik Expressen

Milan je skupaj z italijanskimi nogometnimi klubi s posamičnimi treningi začel že prejšnji teden, v ponedeljek pa naj bi trener Stefano Pioli že vodil trening v polni zasedbi. Ibrahimović se je sicer od tujcev v Serie A med zadnjimi vrnil v Italijo, kjer so se v zadnjih mesecih bojevali z enim največjih izbruhov novega koronavirusa.

"Imam pogodbo z Milanom in bomo videli, kako se bo tam končalo. Če se bo končalo. Želim igrati nogomet tako dolgo, kolikor ga bom lahko," je za DPlay nazadnje dejal Ibrahimović, ki se mu pogodba z rdeče-črnimi izteče ob koncu sezone. Švedsko prvenstvo se sicer začne junija in konča decembra, če seveda ne bo prišlo do sprememb.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
12. 05. 2020 16.40
+2
Ibrahimović , Rossi , Fak , Prevc . . . sami penzionisti , kaj še čakajo ?
Malo_sutra
12. 05. 2020 13.41
+6
Kako to a ni dotični vse mogoč?