Nogomet

Ibrahimović bi lahko z novo pogodbo pri Galaxyju podrl rekord lige MLS

Los Angeles, 22. 12. 2018 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko je postalo jasno, da bo Zlatan Ibrahimović ostal član Los Angeles Galaxyja, v javnost curljajo prve podrobnosti Švedove nove pogodbe, ki naj bi potrla vse rekorde severnoameriške lige MLS. Letna plača nekdanjega zvezdnika Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Interja, Milana, Barcelone, Paris Saint-Germaina in Manchester Uniteda bi lahko dosegla 6,59 milijona evrov.

Ibrahimović (na fotografiji) proslavlja enega od golov v Galaxyjevem dresu.
Ibrahimović (na fotografiji) proslavlja enega od golov v Galaxyjevem dresu. FOTO: AP

Prvotne ocene letne plače Zlatana Ibrahimovića pri Los Angeles Galaxyju govorijo o plači v rangu med 6,15 in 6,59 milijona evrov. To bi pomenilo, da je Ibrahimović najbolje plačani nogometaš v zgodovini severnoameriške lige MLS. Galaxy je pred dnevi oznanil, da Ibrahimović ostaja del najtrofejnejše ameriške ekipe, a podrobnosti nove pogodbe niso razkrili. ESPN FC ocenjuje, da bo v letu 2019 zaslužil med 7 in 7,5 milijona dolarjev (6,15 in 6,59 milijona evrov).

Ibrahimović je v svoji prvi sezoni v MLS zaslužil "skromnih" 1,5 milijona dolarjev (1,31 milijona evrov), prispeval pa je 22 golov in še deset podaj na skupno 27 uradnih tekmah. Nominirali so ga tudi za nagrado za najkoristnejšega igralca lige, več golov od nekdanjega zvezdnika Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Interja, Milana, Barcelone, Paris Saint-Germaina in Manchester Uniteda je zabil zgolj prvi strelec MLS in član prvakov Josef Martinez (Atlanta United).

'Z mano še ni konec'
Dosedanji rekorder lige MLS po višini plače je sicer še en nekdanji član AC Milana, Brazilec Ricardo Kaka, ki ga je Orlando City še lani plačal s skupno 7.167.500 dolarji (6.287.361 evrov). 37-letnega Ibrahimovića so sicer v zadnjem času povezovali s povratkom na San Siro.

"Bilo je veliko govora, veliko govoric, veliko šepetanja naokoli. A v bistvu nikoli nisem odšel," je v videu na Galaxyjevi spletni strani ob torkovem podpisu pogodbe dejal Ibrahimović. "Ostal sem tu in kot sem rekel z mano še ni konec v MLS. Še vedno nisem zadovoljen z razpletom. Še vedno moram narediti nekaj reči. Moje prvo leto vidim kot ogrevanje, mislim, da bo moje drugo leto drugačno. Zdaj poznam ligo, bolj poznam moje nasprotnike, četudi so me poznali od prvega dne, vem, kako se zdaj bolje spopasti z vsem in vem, kaj moram storiti. Prvo leto je bilo ogrevalno, letos pa prihajam dokončat zadevo," je na vnovičen boj za naslov prvaka namignil Ibrahimović.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
22. 12. 2018 11.07
+0
Ibra se vedn ni zadovoljen z razpletom v MLS??si lahk mislte,njegov klub je lani bil na 10 mestu zahodne konference in Ibra ni najbol zadovoln hahaha,a gre za eno najslabsih sezon v zgodovini tega kluba..