Nogomet

Igralke Mure None proti Olimpiji potrdile naslov, Milović najboljša strelka

Murska Sobota, 21. 05. 2023 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašice Mure None so z zmago proti Olimpiji v zadnjem krogu ženske nogometne lige Triglav Zdravje potrdile naslov prvakinj. Najboljša strelka je postala Ana Milović, ki je v dresu Olimpije dosegla 51 golov.

V Murski Soboti je Mura Nona še drugič v slabem mesecu dni premagala Olimpijo in potrdila dvojno krono. V tej sezoni je ekipa, ki jo je na koncu vodil trener Robert Berendijaš, postala državni in pokalni prvak.

Izabela Križaj je v četrti minuti poskrbela za vodstvo Ljubljančank, že šest minut kasneje pa je Špela Kolbl izenačila. Kaja Korošec je v 40. minuti postavila rezultat polčasa in kot se je kasneje izkazalo, tudi tekme.

"Letošnje prvenstvo je bilo zanimivo, tako kot smo pričakovali. Želimo si, da se tudi ostale ekipe v prihodnje še okrepijo, pridejo bližje, saj bomo tako imeli več tekem, več konkurence in bomo posledično tudi boljši v Evropi," je za Nogometno zvezo Slovenije po tekmi dejal Berendijaš.

"Tekmo smo začele sproščeno, saj smo si že pred tem zagotovile naslov državnih prvakinj in pokalnih prvakinj. Vseeno pa so tekme z Olimpijo vedno derbi in imajo dodaten pomen. Prvenstvo smo želele zaključiti z zmago in nadaljevati pozitiven niz, kar nam je tudi uspelo. Z zmago danes smo samo še potrdile, kdo kraljuje v ženskem nogometu v Sloveniji," je po dvoboju vodilnih ekip dejala Kaja Korošec.

Ana Milović je najboljša strelska letošnje sezone z 51 goli
Ana Milović je najboljša strelska letošnje sezone z 51 goli FOTO: NZS

Ekipi Radomlje Medex in Ljubljana sta se razšli z 2:2. Povedle so domačinke, ki so za 1:0 zabile v tretji minuti. Ljubljana je v 18. minuti izenačila. Varovanke trenerja Aljaža Gornika so povedle v 78. minuti, s pravim evrologom, strelom v daljši kot, je navdušila Katarina Gadnik. V zadnjih trenutkih tekme je Ljubljana izenačila prek Staše Čagran.

Danes je zadnjo tekmo v karieri odigrala Pamela Begić, ki je že dan pred tekmo napovedala svoje slovo. V SŽNL je zbrala 74 nastopov, dosegla pa 44 golov. V svoji ligaški karieri je vratarka nastopala za Brinje, Jevnico, Slovenj Gradec, Radomlje in nazadnje Ljubljano.

V Velesovem sta se pomerili ekipi Cerklje in Primorje Gaia Naturrele. Kljub priložnostim na obeh straneh pa je na koncu ostalo pri začetnem izidu 0:0. Cerklje so sezono končale z 20 točkami, kar je bilo dovolj za končno peto mesto. Ajdovke so zbrale 15 točk, bile so šeste.

SŽNL, zadnji, 20. krog:
Nedelja, 21. maj:
ŽNK Cerklje - Primorje Gaia Naturelle 0:0

ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana 2:1 (2:1)
0:1 Križaj (3.), 1:1 Kolbl (10.), 2:1 Korošec (40.)

ŽNK Radomlje Medex - ŽNK Ljubljana 2:2 (1:1)
1:0 Madon (3.), 1:1 Kastelec (18.), 2:1 Gadnik (77.), 2:2 Čagran (90.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.