Nogomet

Iličić in druščina v Ligi prvakov na San Siru

Milano, 13. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Atalanti je v lanski sezoni uspela zgodovinska uvrstitev v Ligo prvakov, a tamkajšnji Bergamo še ne bo gostil tekem najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Stadion Atleti Azzurri d'Italia namreč doživlja prenovo in do sredine septembra, ko so na sporedu prva srečanja skupinskega dela, še ne bo nared.

Josip Iličić in Duvan Zapata bosta v prihodnji sezoni prvi napadalni violini Atalante.
Josip Iličić in Duvan Zapata bosta v prihodnji sezoni prvi napadalni violini Atalante. FOTO: Twitter

Zaradi tega bodo Josip Iličić in soigralci premierno sezono v Ligi prvakov odigrali na kultnem San Siru, kjer domujeta milanska velikana Milan in Inter. Atalantin stadion že kar nekaj časa ne ustreza več kriterijem Uefe, črno-modri so zato zadnje evropske preizkušnje igrali na stadionu Mapei v Modeni, ki pa sprejme le nekaj več kot 20 tisoč ljubiteljev okroglega usnja. Milano je za navijače črno-modrih zagotovo boljša izbira tudi zato, ker je od Bergama oddaljen le dobrih 50 kilometrov. 

Atalantini prošnji sta ugodila tako že prej omenjena nogometna kluba kot tudi milanski župan Giuseppe Sala. Iz tabora rdeče-črnih so v uradni izjavi za Italijansko tiskovno agencijo zapisali: "Potrjujemo, da smo odobrili prošnjo, da bi Atalanta tekme Lige prvakov v prihodnji sezoni igrala na San Siru. Naša odločitev temelji na vrednotah gostoljubja, spoštovanja in fair playa. Menimo, da bo ta priložnost pozitivno vplivala na celoten italijanski nogomet." 

Legendarni San Siro bo v prihodnji sezoni tako gostil vsaj šest tekem Lige prvakov, saj bo na njem nastopal tudi Inter. Stadion sprejme malenkost več kot 80 tisoč obiskovalcev in je leta 2016 gostil tudi finale med madridskima rivaloma Atleticom in Realom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cpero
13. 07. 2019 11.21
-7
ilicic za penzijo ,ne pa za san siro,saj smo videli kako je igral za reprezentanco,kot da igra sam